× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Δεν γνωρίζει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά»

Χαμός στη Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης με αφορμή την ακύρωση των συναυλιών του Γιάννη Πάριου, του Νίκου Οικονομόπουλου και του Γιάννη Πλούταρχου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/7/2022

«Δεν γνωρίζει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά»

Το αλαλούμ και η ασυνεννοησία της Δημοτικής Αρχής Κύτελη, φέρνει την ακύρωση των τριών μεγάλων συναυλιών του καλοκαιριού που είχαν προγραμματισθεί να γίνουν στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης και συγκεκριμένα των συναυλιών του Γιάννη Πάριου, του Νίκου Οικονομόπουλου και του Γιάννη Πλούταρχου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πληροφορία της ακύρωσης των μεγάλων αυτών μουσικών γεγονότων έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, ωστόσο υπάρχει έντονο παρασκήνιο πίσω από την αρνητική αυτή εξέλιξη το οποίο σχετίζεται με το έργο της αντικατάστασης του ταρτάν στο Στάδιο της πόλης το οποίος είναι σε εξέλιξη αυτή την περίοδο.

Πρώτος ο εργολάβος, προφανώς από τα Μέσα Ενημέρωσης, έμαθε ότι στο εργοτάξιο του, στη διάρκεια του καλοκαιριού κι ενώ θα είναι σε εξέλιξη οι εργασίες, θα φιλοξενηθούν τρία μεγάλα γεγονότα τα οποία θα συγκεντρώσουν χιλιάδες θεατές.

Άμεσα έκανε σχετικό έγγραφο στην Τεχνική Υπηρεσία της Μυτιλήνης μέσα στο οποίο επισήμαινε τους κινδύνους που υπάρχουν και τα προβλήματα ασφάλειας των θεατών που ενδεχομένως θα προκύψουν στη διάρκεια των συναυλιών, εφόσον ο χώρος έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Τεχνική Υπηρεσία με τη σειρά της, σε επιστολή – έγγραφο  που υπογράφει ο αντιδήμαρχος Στρατής Τζιμής, ενημέρωσε το Δήμαρχο Στρατή Κύτελη, τον αντιδήμαρχο Παναγιώτη Τσακύρη και το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού – Αθλητισμού για το σοβαρό αυτό ζήτημα αναφέροντας ξεκάθαρα τις επιφυλάξεις που υπάρχουν καθώς και τις ευθύνες που θα προκύψουν σε περίπτωση που συμβεί κάποιο ατύχημα.

Το έγγραφο του Στρατή Τζιμή, όπως είναι φυσικό θορύβησε και δυσαρέστησε έντονα τον αντιδήμαρχο Παναγιώτη Τσακύρη, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες απευθύνθηκε στο Δήμαρχο για να κάνει τα παράπονά του και να ζητήσει να βρεθεί συμβιβαστική λύση ώστε να μην χαθούν οι συναυλίες.

Μέσα σε όλο αυτό τον πανικό που προέκυψε στη συνέχεια, προφανώς ενημερώθηκαν και οι εταιρείες παραγωγής των συναυλιών για το μπάχαλο της Μυτιλήνης και φυσικά αρνήθηκαν να αναλάβουν οποιαδήποτε ευθύνη για την ασφάλεια των συναυλιών και των θεατών σε ένα χώρο που έχει μετατραπεί σε εργοτάξιο. Μάλιστα φαίνεται ότι εστάλησαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Μυτιλήνης δύο αντιφατικά έγγραφα στις εταιρείες τα οποία όπως είναι φυσικό προβλημάτισαν ακόμη περισσότερο τους παραγωγούς των συναυλιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ανακοίνωσή του ο αντιδήμαρχος  Πολιτισμού Παναγιώτης Τσακύρης, η οποία δημοσιοποιήθηκε σήμερα, δεν εστάλη ωστόσο στο ΝΗΣΙ, καρφώνει ευθέως το Στρατή Τζιμή και την Τεχνική Υπηρεσία τους οποίους θεωρεί υπεύθυνους για την ακύρωση των συναυλιών, τις οποίες όπως λέει με τόσο κόπο οργάνωσε η αντιδημαρχία Πολιτισμού.

 Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Με πολύ κόπο και προσπάθεια που την έχουν αγκαλιάσει  οι πολίτες κι ο  καλλιτεχνικός κόσμος, πετύχαμε  το  φετινό Λεσβιακό Καλοκαίρι να αποτελεί το ομορφότερο εδώ και πολλών ετών, έχοντας επιτύχει  επιπλέον τη συμμετοχή μεγάλων καλλιτεχνών και παραγωγών  που διαφημίζουν τον τόπο μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με αυτή τη σκέψη προγραμματίστηκαν πέραν του Κάστρου  Μυτιλήνης,  στο Δημοτικό Στάδιο, τρεις μεγάλες Συναυλίες και συγκεκριμένα  του Νίκου Οικονομόπουλου στις 27 Ιουλίου , στις 4 Αυγούστου με το Γιάννη Πάριο και στις 17 Αυγούστου με το Γιάννη Πλούταρχο. Οι ημερομηνίες συμφωνήθηκαν και εγκρίθηκαν από το Δήμαρχο ήδη από το Φεβρουάριο 2022, κι απ’ τη Δημοτική Αρχή στο σύνολό της, έλαβαν τις απαραίτητες εγκρίσεις ήδη από το Πάσχα, διαφημίζονται σε Αθηναϊκά και τοπικά μέσα ενημέρωσης, και η προπώληση και το ενδιαφέρον του κόσμου έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Αιφνιδίως και χωρίς να το γνωρίζουμε και χωρίς καμία ενημέρωση  και συνεννόηση, παραμονές των μεγάλων συναυλιών,  λάβαμε μόλις στις 4 Ιουλίου έγγραφο από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου υπογεγραμμένο από τον Αντιδήμαρχο  κ. Τζιμή και συνοδευόμενο με ίδια ημερομηνία έγγραφο του εργολάβου πως από τις 4 Ιουλίου 2022 έως και τις 15 Αυγούστου  2022,  ( δηλαδή κατά το διάστημα που είναι προγραμματισμένες  οι συναυλίες) ο χώρος του γηπέδου θεωρείται εργοτάξιο και πως θα πρέπει να μεταφερθούν οι όποιες εκδηλώσεις και συναυλίες  έχουν προγραμματιστεί σε άλλο χώρο.!! Πως από  δω και στο εξής όποιος  εκτελέσει κάποια δραστηριότητα μέσα στο χώρο του εργοταξίου θα είναι υπεύθυνος για όποια ζημία επισυμβεί.

 Αν και προσπάθησα να βρω λύση για ακόμη μία φορά σε ένα πρόβλημα που δε δημιούργησα εγώ, εν τούτοις ουδεμία λύση βρέθηκε. Μόλις στις 12 Ιουλίου 2022 ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου εξέδωσε απόφαση παραχώρησης του γηπέδου προς τους οργανωτές, επισημαίνοντας παράλληλα  πως σύμφωνα με το έγγραφο του Αντιδημάρχου της  Τεχνικής Υπηρεσίας  το γήπεδο θεωρείται εργοτάξιο αυτές τις ημερομηνίες και πως «οποιαδήποτε βλάβη- καταστροφή  ήθελε επισυμβεί επί του εκτελουμένου έργου θα καταλογιστεί στους υπεύθυνους και θα απαιτηθεί απ΄ αυτούς». Δηλαδή η ευθύνη τελικά μετακυλίστηκε στους προσκεκλημένους!

Την επόμενη ημέρα ξανααπέστειλαν (!!)  στους ίδιους άλλη απόφαση με τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου όπου αποκρύβεται πως ο χώρος είναι εργοτάξιο και παραχωρούν το γήπεδο χωρίς ελαττώματα!

Μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο και τις παλινωδίες οι οργανωτές με επιστολή που απέστειλαν στο Δήμαρχο, στο Νομικό πρόσωπο και κοινοποιήθηκε σε μας, δε δέχονται όπως ήταν φυσικό  να πραγματοποιήσουν τις συναυλίες μέσα στο γήπεδό Μυτιλήνης το οποίο βρίσκεται υπό καθεστώς εργοταξίου. Και καθώς δεν υπάρχει άλλος χώρος που να μπορεί να  υποστηρίξει  τόσο μεγάλες παραγωγές, οι συναυλίες του γηπέδου  ακυρώνονται με ΔΤ που εξέδωσαν..

Είμαι λυπημένος για αυτή την εξέλιξη η οποία ακύρωσε κόπους μηνών, αλλά κυρίως με τις ενέργειες αυτές  ακυρώνεται η ικανοποίηση της  ανάγκης του κόσμου για  ψυχαγωγία και καλή διάθεση μετά από τόσο καιρό, αλλά και μια ευκαιρία προβολής  του τόπου μας το φετινό καλοκαίρι για την οποία τόσο  μοχθήσαμε και μοχθούμε .

Το Λεσβιακό Καλοκαίρι όμως  συνεχίζεται στο Κάστρο και στις Δημοτικές Ενότητες  με πλήθος μεγάλων συναυλιών και θεατρικών παραστάσεων .

Οι  υπάλληλοι του Δημοτικού Θεάτρου θα εξυπηρετήσουν το κοινό στην επιστροφή του αντιτίμου του εισιτηρίου τους.

Λυπούμαστε πολύ για αυτή την εξέλιξη για την οποία ο μόνος που δεν ευθύνεται είναι φυσικά η Διεύθυνση Πολιτισμού», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Παναγιώτης Τσακύρης.

Μέσα σε όλο αυτό το μπάχαλο, δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά και απορίες.

Η Δημοτική Αρχή της Μυτιλήνης, όπως και κάθε δημοτική αρχή  υποτίθεται ότι είναι ενιαία και ότι υπάρχουν κάποια όργανα που συντονίζουν το έργο και τις παράλληλες δραστηριότητες των αντιδημαρχιών, ώστε να αποφεύγονται τέτοιου είδους δυσάρεστες καταστάσεις. Πως είναι δυνατόν λοιπόν η μία αντιδημαρχία να οργανώνει λαμπερές μουσικές βραδιές στο γήπεδο της Μυτιλήνης και η δεύτερη να ετοιμάζεται να ξηλώσει το ταρτάν και να κάνει το χώρο εργοτάξιο την ίδια περίοδο. Δεν υπάρχει συνεννόηση και επαφή μεταξύ τους; Και επιτέλους ποιος συντονίζει όλη αυτή την κατάσταση η οποία θυμίζει λίγο φαρσοκωμωδία.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες