× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στα όρια της εξαθλίωσης 45χρονος στο Κάτω Τρίτος

Ο άνδρας ζει μόνος του, σε ένα βρώμικο σπίτι, χωρίς ρεύμα ενώ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα εξάρτησης από το αλκοόλ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/7/2022

Στα όρια της εξαθλίωσης 45χρονος στο Κάτω Τρίτος
' χρόνος ανάγνωσης

Κάτω από άθλιες συνθήκες στο χωριό Κάτω Τρίτος ζει ένας συμπολίτης μας περίπου 45 ετών ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα εξάρτησης από το αλκοόλ.

Μέχρι πρότινος ο άτυχος άνδρας ζούσε με την ηλικιωμένη μητέρα του, η οποία τον συντηρούσε και τον στήριζε όσο γινόταν με τη μικρή σύνταξη που έπαιρνε, πληρώνοντας τους λογαριασμούς ρεύματος και φροντίζοντας να υπάρχει φαγητό στο σπίτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρουν οι κάτοικοι του χωριού, ο συγκεκριμένος άνθρωπος, αντιμετωπίζει προβλήματα εξάρτησης από το αλκοόλ, όμως εδώ και  μερικούς μήνες που πέθανε η μητέρα του, η κατάσταση έχει επιδεινωθεί σημαντικά.

Ο 45χρονος, ζει σε ένα σπίτι βρώμικο γεμάτο σκουπίδια, κοιμάται σε ένα γυμνό στρώμα ενώ προσφάτως έγινε και διακοπή ρεύματος αφού δεν μπορούσε να πληρώσει τους λογαριασμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τα χαράματα ως αργά το βράδυ, γυρνά στους δρόμους προσπαθώντας να βρει χρήματα για να εξασφαλίσει το αλκοόλ της ημέρας, ενώ πολλές φορές οι συγχωριανοί τον βρήκαν πεσμένο έξω από το σπίτι του σε άθλια κατάσταση και ειδοποίησαν το ασθενοφόρο.

Οι δημότες του χωριού που επικοινώνησαν με το «Ν» μας εξήγησαν ότι έχει κάποιους συγγενείς στο χωριό και έναν αδελφό με δική του οικογένεια, ωστόσο και αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να τον βοηθήσουν ουσιαστικά και να του προσφέρουν την περίθαλψη και τη φροντίδα που απαιτείται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από εκεί και πέρα κάποιοι γείτονες και καταστηματάρχες της περιοχής του δίνουν ένα πιάτο φαγητό για να μην πεθάνει από την πείνα ο ίδιος όμως όπως μας λένε, δεν νοιάζεται για το φαί αλλά μόνο για το αλκοόλ.

Μιλώντας στο «Ν» ο πρόεδρος της Κοινότητας Κάτω Τρίτους Θεόδωρος Πολυχρόνης, εξηγεί την ιδιαιτερότητα της κατάστασης του συγκεκριμένου ανθρώπου και τις ενέργειες που γίνονται από την κοινότητα και μια ομάδα ευαισθητοποιημένων πολιτών ώστε να παρέμβουν οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης.

«Υπεύθυνη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο συμπολίτης μας, είναι η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι», η οποία ενημερώθηκε πριν λίγο καιρό και έχει έρθει στο χωριό προκειμένου να γίνει σχετική αυτοψία και εισήγηση με έγγραφο στον Εισαγγελέα για να παρέμβει

Οι διαδικασίες αυτές ωστόσο όπως μας εξήγησαν είναι αρκετά χρονοβόρες και φοβόμαστε πραγματικά ότι αν ο συμπολίτης μας μείνει σε αυτή την κατάσταση το χειμώνα που έρχεται θα πεθάνει από το κρύο. Είναι ανάγκη, οι απαιτούμενες ενέργειες να ολοκληρωθούν το αργότερο έως το φθινόπωρο ώστε να μπορέσει να φιλοξενηθεί σε κάποιο ίδρυμα.

Η πιο βιώσιμη λύση ίσως είναι το ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας στην Αγιάσο, ώστε να έχει ένα χώρο να μείνει και περίθαλψη για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κατατακτήριες εξετάσεις στο Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Αιτήσεις συμμετοχής έως 21 Σεπτεμβρίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η ιστορική μνήμη στο επίκεντρο των εκδηλώσεων του «Κιρκινετσιού»

Στην αυλή της Δημοτικής Πινακοθήκης ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις με θέμα την απελευθέρωση της Μυτιλήνης μέσα από τις εφημερίδες της εποχής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συναγερμός εν πλω για το «Νήσος Σάμος»

Το πλοίο επέστρεψε στις Οινούσσες για να μεταφερθεί επιβάτιδα με σοβαρό πρόβλημα υγείας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΚΝΕ στη Λήμνο

Πολιτικές παρεμβάσεις, τιμητικές αναφορές και καλλιτεχνικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Στα δικαστήρια για την θέση του προέδρου της Αγιάσου

Στις 17 Σεπτεμβρίου εκδικάζεται η προσφυγή στο Διοικητικό Πρωτοδικείο του Μιχάλη Κουταλέλλη κατά του Κώστα Ρούσσα προκειμένου να κηρυχθεί έκπτωτος λόγω ασυμβίβαστου, όπως ισχυρίζεται με την επαγγελματική του ιδιότητα
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΑΓΟΡΑ

Η τεχνητή νοημοσύνη στη Σχολή Πληροφορικής Πλάτωνος

Η συμβολή της τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαίδευση παιδιών του Δημοτικού
ΧΩΡΙΑ

Απολογισμός για το 2ο Φεστιβάλ Νέων του Πλωμαρίου

Επιτυχημένη διοργάνωση από το Σύνδεσμο Πλωμαριτών Αττικής «Βενιαμίν ο Λέσβιος»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η κυβέρνηση συνεχίζει τον εμπαιγμό των υγειονομικών

Το μέλος του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ Στρατής Σαμαράς καταγγέλλει την μη εκπλήρωση των κυβερνητικών υποσχέσεων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

140.000 ευρώ για το Μιχαλέλειο και σιδερένια παπούτσια για δρόμους και παρακάμψεις

Αναλυτική ενημέρωση για την εξέλιξη των έργων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου έκανε ο Κώστας Μουτζούρης και οι στενοί συνεργάτες του αντιπεριφερειάρχες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο πλευρό της Καισαριανής η Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Λέσβου

Καταγγέλλει προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών των δήμων και ποινικοποίησης της αλληλεγγύης στους εργαζόμενους
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΡΑΣΕΙΣ

Ένα νέο αμαξίδιο, ανάσα αξιοπρέπειας για τον Κώστα στην Ερμού

Χάρη στον Γιώργο Κοτοπούλη και τον Πρόδρομο Πατερέλλη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Νέα σχολική χρονιά με αναβαθμισμένες υποδομές στη Μυτιλήνη

Με ανακαινίσεις, νέους χώρους και σύγχρονο εξοπλισμό, ο Δήμος Μυτιλήνης αποδεικνύει ότι η Παιδεία μπαίνει στην πρώτη γραμμή!