× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στα όρια της εξαθλίωσης 45χρονος στο Κάτω Τρίτος

Ο άνδρας ζει μόνος του, σε ένα βρώμικο σπίτι, χωρίς ρεύμα ενώ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα εξάρτησης από το αλκοόλ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/7/2022

Στα όρια της εξαθλίωσης 45χρονος στο Κάτω Τρίτος

Κάτω από άθλιες συνθήκες στο χωριό Κάτω Τρίτος ζει ένας συμπολίτης μας περίπου 45 ετών ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα εξάρτησης από το αλκοόλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέχρι πρότινος ο άτυχος άνδρας ζούσε με την ηλικιωμένη μητέρα του, η οποία τον συντηρούσε και τον στήριζε όσο γινόταν με τη μικρή σύνταξη που έπαιρνε, πληρώνοντας τους λογαριασμούς ρεύματος και φροντίζοντας να υπάρχει φαγητό στο σπίτι.

Όπως αναφέρουν οι κάτοικοι του χωριού, ο συγκεκριμένος άνθρωπος, αντιμετωπίζει προβλήματα εξάρτησης από το αλκοόλ, όμως εδώ και  μερικούς μήνες που πέθανε η μητέρα του, η κατάσταση έχει επιδεινωθεί σημαντικά.

Ο 45χρονος, ζει σε ένα σπίτι βρώμικο γεμάτο σκουπίδια, κοιμάται σε ένα γυμνό στρώμα ενώ προσφάτως έγινε και διακοπή ρεύματος αφού δεν μπορούσε να πληρώσει τους λογαριασμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τα χαράματα ως αργά το βράδυ, γυρνά στους δρόμους προσπαθώντας να βρει χρήματα για να εξασφαλίσει το αλκοόλ της ημέρας, ενώ πολλές φορές οι συγχωριανοί τον βρήκαν πεσμένο έξω από το σπίτι του σε άθλια κατάσταση και ειδοποίησαν το ασθενοφόρο.

Οι δημότες του χωριού που επικοινώνησαν με το «Ν» μας εξήγησαν ότι έχει κάποιους συγγενείς στο χωριό και έναν αδελφό με δική του οικογένεια, ωστόσο και αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να τον βοηθήσουν ουσιαστικά και να του προσφέρουν την περίθαλψη και τη φροντίδα που απαιτείται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από εκεί και πέρα κάποιοι γείτονες και καταστηματάρχες της περιοχής του δίνουν ένα πιάτο φαγητό για να μην πεθάνει από την πείνα ο ίδιος όμως όπως μας λένε, δεν νοιάζεται για το φαί αλλά μόνο για το αλκοόλ.

Μιλώντας στο «Ν» ο πρόεδρος της Κοινότητας Κάτω Τρίτους Θεόδωρος Πολυχρόνης, εξηγεί την ιδιαιτερότητα της κατάστασης του συγκεκριμένου ανθρώπου και τις ενέργειες που γίνονται από την κοινότητα και μια ομάδα ευαισθητοποιημένων πολιτών ώστε να παρέμβουν οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης.

«Υπεύθυνη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο συμπολίτης μας, είναι η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι», η οποία ενημερώθηκε πριν λίγο καιρό και έχει έρθει στο χωριό προκειμένου να γίνει σχετική αυτοψία και εισήγηση με έγγραφο στον Εισαγγελέα για να παρέμβει

Οι διαδικασίες αυτές ωστόσο όπως μας εξήγησαν είναι αρκετά χρονοβόρες και φοβόμαστε πραγματικά ότι αν ο συμπολίτης μας μείνει σε αυτή την κατάσταση το χειμώνα που έρχεται θα πεθάνει από το κρύο. Είναι ανάγκη, οι απαιτούμενες ενέργειες να ολοκληρωθούν το αργότερο έως το φθινόπωρο ώστε να μπορέσει να φιλοξενηθεί σε κάποιο ίδρυμα.

Η πιο βιώσιμη λύση ίσως είναι το ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας στην Αγιάσο, ώστε να έχει ένα χώρο να μείνει και περίθαλψη για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση σε Ίππειος και Μιστεγνά

Δείτε εδώ τα έθιμα που συνδέονται μαζί της
ΧΩΡΙΑ

Εντυπωσιακές εικόνες από την Ανάσταση στο Μεσαγρό

Οι κάτοικοι του χωριού της Λέσβου τίμησαν την κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης
ΧΩΡΙΑ

Αντιμετωπίσθηκε άμεσα η φωτιά στην Πεδή της Βορειοατολικής Λέσβου

Ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που πήρε φωτιά είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί γρήγορα η φωτιά στα παρακείμενα πεύκα. Ωστόσο η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής οδήγησε στην γρήγορη κατάσβεση.
ΧΩΡΙΑ

Η Ανάσταση στην Παναγιούδα της Λέσβου

Δεκάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό και το λιμανάκι του χωριού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με λαμπρότητα η Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Εντυπωσιακό πανοραμικό βίντεο του «Ν» από τους εορτασμούς σε όλη την πόλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με SKY express το Αγιο Φως στη Μυτιλήνη

Η εταιρεία διαθέτει ανελλιπώς, από το 2017, τα αεροσκάφη της για το σκοπό της μεταφοράς του Αγίου Φωτός και του χαρμόσυνου μηνύματος της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Το έθιμο της «κακαρώνας» στα Δάφια

Ένα θρησκευτικό έθιμο που πήρε πολιτικά χαρακτηριστικά τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση στα Μιστεγνά

Περιφορά του Λάβαρου της Ανάστασης στους δρόμους του χωριού θα γίνει στις 10.30 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα
ΧΩΡΙΑ

Προσοχή στις... κακαρώνες

Ενημέρωση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Πυροσβεστική
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εχει ο καιρός γυρίσματα

Μεταφέρονται οι βροχές που ήταν να ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί του Μ. Σαββάτου στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος και στον Επιτάφιο των Μιστεγνών

Μετά το ολονύχτιο μοιρολόι των γυναικών στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στον ορεινό Ασώματο

Yπό τους ήχους του «νεκρώσιμου»
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ