Με πολύμηνη καθυστέρηση πληρωμή της δακοκτονίας
«Πολιτικά παιχνίδια» σε βάρος αρχιεργατών, ψεκαστών και γεωπόνων
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/7/2022

Με καθυστέρηση πολλών μηνών καταβλήθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου 504.000 ευρώ που αφορούσαν το πρόγραμμα της δακοκτονίας του 2021. Υπό φυσιολογικές συνθήκες τα χρήματα αυτά θα έπρεπε να είχαν σταλεί στην Περιφέρεια τον περασμένο Οκτώβριο ή Νοεμβριο προκειμένου να πληρωθούν οι εργολιπτικές εταιρείες που έχουν αναλάβει το έργο της δακοκτονίας.
Η Περιφέρεια σε ανακοίνωση της αναφέρει πως αμέσως μόλις πιστώθηκαν τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς της Περιφέρειας, τα μετέφερε στους εργολάβους.
Το υπουργείο Εσωτερικών οφείλει να σταματήσει τα «πολιτικά παιχνίδια» με τις πληρωμές της δακοκτονίας που τα πληρώνουν αρχιεργάτες, ψεκαστές και γεωπόνοι. Κι Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου οφείλει στην νέα τριετή σύμβαση για την δακοκτονία να προβλέψει πως οι εργολάβοι του έργου θα πληρώνουν άμεσα τους εργαζόμενους μετά την εκτέλεση της εργασίας τους.