× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Αντί να κρύβονται, κάνουν δηλώσεις για τον τουρισμό»

Ανακοίνωση της Συμπαράταξης Πολιτών για τις δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Ν. Νύκτα για την κίνηση στα νησιά μας.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/7/2022

«Αντί να κρύβονται, κάνουν δηλώσεις για τον τουρισμό»

Τις δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Νίκου Νύκτα σε Μέσο Ενημέρωσης της Χίου για την κίνηση στα νησιά μας, σχολιάζει με ανακοίνωσή της η Συμπράταξη Πολιτών. 

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της η Συμπαράταξη Πολιτών αναφέρει πως αντί να κρύβονται τα στελέχη της περιφερειακής αρχής τολμούν να δικαιολογούνται με δηλώσεις τους για την αποτυχία της πολιτικής τους λέγοντας ότι η Λέσβος δεν έχει τουρισμό λόγω covid και ότι η Χίο θα τη σώσουν οι ομογενείς. 

«Σε συνέντευξη που έδωσε ο  Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Νύκτας σε ΜΜΕ της Χίου δήλωσε ότι οι ομογενείς και ο κοινωνικός τουρισμός θα «σώσουν» το νησί του, στη Λέσβο φταίει ο covid που δεν θα έρθουν τουρίστες, ενώ στη Σάμο, την ναυαρχίδα του τουρισμού όπως είπε, παρά τις πληρότητες ύψους 90% (για τον Αύγουστο φαντάζομαι) θα κάνουν ΤΩΡΑ, τόσο νωρίς και τόσο έγκαιρα, Περιφέρεια και Φορείς στοχευμένες, λέει, δράσεις διαφήμισης!!!

Με τις δηλώσεις του  αυτές ο κ. Νύκτας ομολόγησε, δίχως  βέβαια να το καταλάβει και χωρίς φυσικά  να το θέλει, την πλήρη αποτυχία του ως Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού στο Βόρειο Αιγαίο παρά το γεγονός ότι διαχειρίστηκε πάνω από 2.000.000€ για την τουριστική προβολή στα τρία χρόνια που έχει το σχετικό  χαρτοφυλάκιο και παράλληλα σε πλήρη αφασία δήλωσε ότι περιμένει τις προτάσεις των επιχειρηματιών για την επόμενη χρονιά!!!

Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα και παρακολουθούσαν τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν στην διαχείριση του Τουρισμού  τα τελευταία χρόνια  στον τόπο  μας περίμεναν, δυστυχώς, με απόλυτη βεβαιότητα και σιγουριά  ως  απολύτως φυσικό και αναμενόμενο επακόλουθο  αυτό το καταστροφικό αποτέλεσμα για τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους του τουρισμού αλλά και γενικότερα για την οικονομία των νησιών μας. Η προτεραιότητα της Περιφερειακής Αρχής ήταν να «σερβίρει» 100.000 € στο τραπέζι της κας  Μπαρμπαρίγου ώστε να βάλει (;) την Χίο και το υπόλοιπο Βόρειο Αιγαίο στον χάρτη της παγκόσμιας γαστρονομίας, να χρηματοδοτεί  με δεκάδες χιλιάδες ευρώ εκπομπές προβολής κυριολεκτικά της συμφοράς και να συνδιοργανώνει εκδηλώσεις με  ελάχιστη ή καμία σχέση με τουριστική προβολή, όπως μεσαιωνικές παράτες και καλλιστεία σκύλων.

Είδε κανείς όλα αυτά τα τελευταία  χρόνια  κάποιο, έστω μεσοπρόθεσμο, σχέδιο τουριστικής προβολής με συγκεκριμένους στόχους και δράσεις για προσέλκυση αλλοδαπών τουριστών;

Είδε κανείς τη σύσταση και λειτουργία κάποιου οργάνου που να συζητά σε επίπεδο περιφέρειας τουριστικό σχεδιασμό και προβολή όταν σε όλες τις περιφέρειες πρώτο μέλημα τους είναι οι συνεργασίες των εμπλεκόμενων φορέων;

Είδε κανείς ποια είναι τα κριτήρια χρηματοδότησης των δράσεων και με ποια διαδικασία επιλέχθηκαν;  Μήπως επικρατεί και εδώ η διαδικασία «όποιος φίλος ή εξωθεσμικός παράγοντας μας προτείνει κάτι το αποδεχόμαστε»;

Είδε κανείς την αναβάθμιση της ηλεκτρονικής προβολής των νησιών μας;

Αντιλήφθηκε μήπως κανένας κάποια, έστω, προσπάθεια για δημιουργία τουριστικής ταυτότητας ή για διαφοροποίηση τουριστικού προϊόντος και κάτι για όσα άλλα που ενώ εντάσσονταν στο ετήσιο πρόγραμμα τουριστικής προβολής τελικά δεν υλοποιούνταν;

Γιατί άραγε συνέβησαν και εξακολουθούν να  συμβαίνουν όλα αυτά ; Τι ..τρέχει στο Βόρειο Αιγαίο;

Τα πράγματα είναι πολύ απλά.

Με έναν Περιφερειάρχη που δηλώνει δημόσια ότι δεν τον ενδιαφέρει ο τουρισμός δεν θα μπορούσε κανείς να περιμένει κάτι καλύτερο. Ο ίδιος σκέφτηκε, ότι αφού δεν θα αποδώσουν τα χρήματα στον τουρισμό, καλά είναι να τα χρησιμοποιήσει για τη δική του προβολή ώστε να πιάσουν τόπο. Έτσι απλά συνεχίζεται η παράδοση να χρησιμοποιούνται τα κονδύλια της τουριστικής προβολής για επανεκλογή των χειριστών τους. Και αν δεν έχουμε τουρισμό, δεν φταίμε εμείς, εμείς προσπαθήσαμε, αλλά …….. Δικαιολογίες πάντα βρίσκονται ή κατασκευάζονται.

Χρειάζεται να επαναλάβουμε ότι στους άλλους νησιωτικούς προορισμούς το 2021 οι διανυκτερεύσεις κυμάνθηκαν μεταξύ 65-110% σε σχέση με το 2019 και  στο Βόρειο Αιγαίο κάτω από το 50%, ενώ φέτος που οι άλλοι θα ξεπεράσουν το 100%, εμείς θα …ψάχνουμε σανίδα σωτηρίας σε ομογενείς, σε κοινωνικούς τουρίστες και στην καλύτερη περίπτωση σε Τούρκους;

Ευτυχώς , βέβαια, που μας επισκέπτονται κι αυτοί  προτιμώντας τα Ελληνικά  νησιά  από το  πολυδιαφημιζόμενο  με Ευρωπαϊκή βούλα και τα  δικά μας , δυστυχώς, λάθη  TURKAEGEAN.

Κε Νύκτα, παρακαλείσθε  να  μην συνεχίσετε να  εκτίθεστε  ακόμη περισσότερο απαντώντας μας για μια εισέτι φορά ότι δεν έχουμε ως ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ καταθέσει προτάσεις γιατί θα δώσουμε στην δημοσιότητα τις προτάσεις για τον Τουρισμό  που καταθέτουμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο από το 2019 ώστε οι άμεσα ενδιαφερόμενοι και γενικότερα οι συμπολίτες μας να μπορούν να τις συγκρίνουν με τα πεπραγμένα σας.

Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ καλεί επιχειρηματίες, επαγγελματίες, εργαζόμενους και γενικά όλους τους πολίτες της Περιφέρειας Βορείου  Αιγαίου, ανεξάρτητα του κλάδου στον οποίο δραστηριοποιούνται, να βοηθήσουν να απαλλαγούμε από τους ά(χ)ριστους της ομάδας Μουτζούρη και να αλλάξουμε σελίδα στον τόπο μας.

 Το προσκλητήριο απευθύνεται  σε όλους σας  κα ιδιαίτερα στους νέους

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες σας καλούμε να διαμορφώσουμε  μαζί  το Παρόν και το κοινό μας Μέλλον».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Μια υποστολή σημαίας μέσα στην ομορφιά

Στο μοναδικό ηλιοβασίλεμα του Κάστρου Μολύβου
ΧΩΡΙΑ

Στο δρόμο για τη χάρη Της!

Χιλιάδες πιστοί από όλη τη Λέσβο πήγαν και φέτος με τα πόδια στην Παναγία «Μήτηρ Θεού Αγία Σιών» της Αγιάσου
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΧΩΡΙΑ

Η Παναγία Τρουλωτή στους Πύργους Θερμής

Ένα βυζαντινό μνημείο που λειτουργεί ακόμα και σήμερα
ΧΩΡΙΑ

«Παναγιά η κρυφτή» ένα μοναδικό θρησκευτικό και γεωλογικό μνημείο

Το ξωκλήσι που είναι κρυμμένο εξ ολοκλήρου στην ευρύχωρη σπηλιά ενός βράχου
ΕΛΛΑΔΑ

«Μας εκθέτουν διεθνώς με τη συνωμοσιολογία τους»

O ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος κατά Αθανασίου και Γεωργιάδη
ΜΟΥΣΙΚΗ

Έδωσαν ρεσιτάλ τα ξακουστά σαντούρια της Αγιάσου

Στην μουσικοχορευτική εκδήλωση του Αναγνωστηρίου
ΧΩΡΙΑ

Λιτάνευση της εικόνας της Παναγιάς στον Αφάλωνα

Ανήμερα του δεκαπενταύγουστου
ΧΩΡΙΑ

Νέο Δ.Σ. στον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Ο Γαβαθάς»

Πρόεδρος αναδείχθηκε η κ. Χριστίνα Τσόχατζη
ΑΓΡΟΤΕΣ

90.000 ευρώ στο Συνεταιρισμό Κλειούς

Χρηματοδότηση, μέσω προγραμματικής σύμβασης, για αποκατάσταση ζημιών στο ελαιοτριβείο και την αποθήκη του Συνεταιρισμού
ΕΛΛΑΔΑ

Θα συνεχιστεί και το 2023 η καμπάνια «Greek4ForYou»

Στις τουριστικές αγορές του εξωτερικού θα στοχεύσει η καμπάνια αναφέρει η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει παρουσιαστεί απολογισμός δράσεων
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα Χανιά για διακοπές ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Δεν έχει γίνει γνωστό αν θα κάνει κάποια δημόσια εμφάνιση.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κώστας Παρασκευάς στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΚΝΕ‑Οδηγητή στη Μυτιλήνη

Φέτος το 48ο Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στα 70 χρόνια από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ