× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Η Λέσβος θα ξαναστείλει κόκκινο βουλευτή για να τους χαλάει τα σχέδια τους»

Εγκαίνια νέων γραφείων της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ στην Καλλονή

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/7/2022

«Η Λέσβος θα ξαναστείλει κόκκινο βουλευτή για να τους χαλάει τα σχέδια τους»

Μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποίησε χτες το απόγευμα η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ στην Καλλονή στα εγκαίνια των νέων γραφείων του Κόμματος.Μέλη και φίλοι του ΚΚΕ έδωσαν το «παρών», σε κλίμα ανάτασης και συγκίνησης, καθώς η Κομματική Οργάνωση Βάσης αποκτά για πρώτη φορά γραφεία στην Καλλονή.

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στη Λέσβο, στο πλαίσιο της οποίας σήμερα Παρασκευή 1 Ιουλίου θα περιοδεύσει σε δημόσιες υπηρεσίες στη Μυτιλήνη και το βράδυ θα επισκεφτεί τη σεισμόπληκτη Βρίσα.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε η βουλευτής Λέσβου του Κόμματος Μαρία Κομνηνάκα, ενώ τη συγκέντρωση άνοιξε ο αγρότης Σταύρος Μαντάτης, στέλεχος της ΚΟ Καλλονής.

Ξεκινώντας την ομιλία της, η Λ. Ράζου αναφέρθηκε στις επικίνδυνες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ και επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Η Ελλάδα αναδεικνύεται ξανά πρωταθλήτρια στις ΝΑΤΟικές δαπάνες, συμβάλλοντας με 7,5 δισ., που αντιστοιχούν σε 3,76% του ΑΕΠ, ξεπερνώντας και αυτές ακόμα τις ΗΠΑ!

Πρόκειται για πρόκληση, για την οποία ευθύνεται τόσο η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ όσο και οι προηγούμενες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ παλιότερα, που η καθεμιά αποδεικνυόταν ΝΑΤΟικότερη της προηγούμενης».

Σχετικά με τα Ελληνοτουρκικά υπογράμμισε: «Από τους χορούς στην Αττάλεια πριν μερικά χρόνια, όπου πρωταγωνιστούσε ο υπουργός Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι τα πρόσφατα τραπεζώματα στην Κωνσταντινούπολη, όπου Ερντογάν και Μητσοτάκης υπόσχονταν ένα ανέφελο καλοκαίρι στους λαούς τους, μεσολάβησαν πολλά επεισόδια, που όλα επιβεβαιώνουν ότι με ταχύτατους ρυθμούς οι "σύμμαχοι" μας σπρώχνουν σε επικίνδυνες διευθετήσεις στο Αιγαίο, που μόνο εγγύηση ειρήνης δεν είναι, ούτε εξασφαλίζουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Ο λαός της Λέσβου, όπως και όλοι οι κάτοικοι των παραμεθόριων νησιών μας, μπορούν να καταλάβουν τον ελεεινό ρόλο του ΝΑΤΟ, που ποτίζει την επιθετικότητα του τουρκικού κράτους, στο όνομα της διαφύλαξης της ΝΑΤΟικής συνοχής».

«Αυτός δεν είναι ο δρόμος της ειρήνης και της ευημερίας για τον λαό μας και τους λαούς της περιοχής. Είναι ο δρόμος που καλλιεργεί και προετοιμάζει την ένταση και τα "θερμά" επεισόδια, που θα εναλλάσσονται με διαστήματα ιμπεριαλιστικής ειρήνης, ανάλογα με τους σχεδιασμούς των αστικών τάξεων της περιοχής για να εδραιώνουν και να ενισχύουν τη θέση τους στον μεταξύ τους ανταγωνισμό», συνέχισε και κάλεσε τον λαό «μπροστά στις εξελίξεις να μετρήσει το δικό του συμφέρον και να υπερασπιστεί τη ζωή και το μέλλον των παιδιών του, χαράσσοντας τη δική του πορεία ειρήνης, συνεργασίας και κοινής πάλης με όλους τους λαούς, με αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, με τον λαό αφέντη στον τόπο του, με την εξουσία στα δικά του χέρια», δυναμώνοντας την πάλη για απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο, για να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ και να μην τολμήσει η κυβέρνηση να στείλει προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ουκρανία ή αλλού.

Η πρόταση του ΚΚΕ η ελπιδοφόρα προοπτική που θωρακίζει τον λαό

«Μπροστά στις εξελίξεις, σε όλους μπαίνει το δίλημμα: 'Η θα συνεχίσουμε στην ίδια πορεία, που είναι προδιαγεγραμμένη και φέρνει μόνο χειρότερα για τον λαό, ή θα γίνουμε εμείς οι πρωταγωνιστές των εξελίξεων», υπογράμμισε η Λ. Ράζου, καλώντας σε προβληματισμό για το πώς θα ήταν η ζωή μας «αν τον τεράστιο πλούτο που παράγουμε με τη δουλειά μας δεν τον έκλεβαν οι κεφαλαιοκράτες, για να συσσωρεύουν κέρδη οι επιχειρήσεις τους και να τροφοδοτούν τα επιχειρηματικά τους σχέδια, ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, τη φοροληστεία. Ενώ οι εργαζόμενοι δουλεύουν με εξευτελιστικούς μισθούς, συχνά χωρίς ωράρια και ασφάλιση, ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό, στο Εμπόριο, στις Μεταφορές».

Και πρόσθεσε: «Είναι πολλά τα παραδείγματα που μπορεί να αντλήσει ο καθένας από την προσωπική του εμπειρία. Από διαφορετική αφετηρία, όμως, μπορούμε να συναντηθούμε στο συμπέρασμα: Η πολιτική που υλοποιείται από όλες τις κυβερνήσεις, και την κυβέρνηση της ΝΔ, είναι εχθρική για την πλειοψηφία του λαού μας και πρέπει να ανατραπεί! Με ισχυρό ΚΚΕ, και σήμερα και στις κάλπες και διαρκώς, ώσπου να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις να κατακτήσουν η εργατική τάξη και οι λαϊκές δυνάμεις την εξουσία.

Αυτή η εξουσία θα εξασφαλίσει τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα. Μόνο η νέα σοσιαλιστική οικονομική και κοινωνική οργάνωση, ο κεντρικός επιστημονικός σχεδιασμός και η κοινωνική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής μπορούν να εξασφαλίσουν την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού στη δουλειά, στην υγεία, στη μόρφωση, στον πολιτισμό, συνολικά στην προστασία και ανάπτυξη της ζωής. Να εξασφαλίσουν την ειρήνη και τη συνεργασία με τους άλλους λαούς της περιοχής.

Αυτή είναι η ελπιδοφόρα προοπτική που θωρακίζει τον λαό μας σήμερα και δίνει διέξοδο».

Η Λέσβος θα τηρήσει τις αγωνιστικές της παραδόσεις

Αναφερόμενη στις πολιτικές εξελίξεις και την προεκλογική περίοδο που ήδη έχει ξεκινήσει, η Λ. Ράζου κάλεσε τους κατοίκους του νησιού να μην ξεχάσουν ότι όλα τα αστικά κόμματα, που τώρα παριστάνουν τους σωτήρες, έχουν κυβερνήσει, ενώ σε άλλο σημείο επεσήμανε πως «ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, σαν έτοιμοι από καιρό και με πιθανούς άλλους πρόθυμους, όπως κι αν βαφτίσουν την επόμενη κυβέρνηση», θα εφαρμόσουν πολιτική που βασικοί άξονές της θα είναι να εξασφαλίσουν τη σταθεροποίηση του αστικού πολιτικού συστήματος σε συνθήκες που ο κίνδυνος της ύφεσης χτυπά ξανά, να υλοποιήσουν τους αντιλαϊκούς στόχους του υπερμνημονίου που συνοδεύει τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ, να τηρήσουν μέχρι κεραίας τις δεσμεύσεις απέναντι στη στρατηγική της ΕΕ και τους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ.

Ενώ δεν άφησε ασχολίαστες και τις «εξυπνάδες, ότι τάχα το ΚΚΕ ασκεί αντιπολίτευση "εκ του ασφαλούς", όπως διαδίδουν ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο νησί σας, επιδιώκοντας να πετάξουν λάσπη στο Κόμμα μας, που έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του στη Λέσβο και παντού, ασκώντας πραγματική και τη μοναδική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ από τη σκοπιά των εργατικών συμφερόντων».

Φέρνοντας μια σειρά παραδείγματα για το πώς το ΚΚΕ μπήκε μπροστά, στήριξε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα χωρίς να λογαριάσει τους συσχετισμούς, την πολιτική προέλευση των συνδικαλιστών, διερωτήθηκε: «Ποιοι κάνουν αντιπολίτευση εκ του ασφαλούς; Ο αντιπρόεδρος του ΕΚ Λέσβου, ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και άλλοι αιρετοί, που καλούνται με απολογία για την κινητοποίηση ενάντια στη Βάστρια; 'Η τα κόμματα που φτιάχνουν δομές - φυλακές προσφύγων και κανένα, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έβγαλε μια ανακοίνωση συμπαράστασης στους διωκόμενους διαδηλωτές;». Και τόνισε ότι «ο αγωνιζόμενος λαός, με το ΚΚΕ μπροστά και δυνατό, είναι η μόνη και πραγματική αντιπολίτευση στη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και στις προηγούμενες και σε κάθε επόμενη που θα προκύψει! Το Κόμμα μας δεν θα αποτελέσει μέρος των αντιλαϊκών κυβερνητικών σεναρίων της επόμενης μέρας».

Κλείνοντας η Λ. Ράζου κάλεσε τον λαό να συμπορευτεί στον αγώνα και στην κάλπη με το ΚΚΕ και υπογράμμισε ότι το νησί της Λέσβου «και αυτό το "θερμό" καλοκαίρι θα βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση, και στις εκλογές θα τηρήσει τις αγωνιστικές παραδόσεις, που ανανεώνονται με το Κόμμα μας στα μέτωπα πάλης καθημερινά. Και θα ξαναστείλει τον κόκκινο βουλευτή του, για να ακούγεται δυνατά η φωνή του μέσα στο σπίτι τους - τη Βουλή - και να τους χαλάμε τα σχέδια, μέχρι ο λαός μας να πει το οριστικό GO BACK στο σύστημα των εκμεταλλευτών και να στείλει οριστικά το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου εκεί που του πρέπει: Στις σελίδες της ανθρώπινης προϊστορίας!».

Μ. Κομνηνάκα: Τα νέα γραφεία ορμητήριο για την οργάνωση της δράσης

Τα καινούρια γραφεία ήταν «ένα ανεκπλήρωτο καθήκον, που σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να υλοποιούμε» σημείωσε η Μαρία Κομνηνάκα προσθέτοντας ότι είναι «ένα καινούργιο ορμητήριο για την οργάνωση της δράσης ενάντια σ’ αυτό το μόνιμο βραχνά που φορτώνει στις πλάτες του λαού η καπιταλιστική βαρβαρότητα. Ορμητήριο στην προσπάθειά μας να οργανωθεί και να δυναμώσει ο αγώνας για την υπεράσπιση των δίκιων του λαού. Των εργαζομένων, των βιοπαλαιστών αγροτών/ψαράδων, αυτοαπασχολούμενων, των γυναικών των λαϊκών οικογενειών, των νέων παιδιών που μοχθούν για να κρατηθούν στον τόπο τους, αλλά δε βολεύονται με λιγότερο ουρανό!»

Τόνισε ότι «για όλους αυτούς τους ανθρώπους του καθημερινού μόχθου, της πόλης και της υπαίθρου και στη Λέσβο, των νέων που παλεύουν κι ονειρεύονται να μείνουν και να ευημερήσουν στον τόπο τους, μόνη εγγύηση, ασπίδα για το σήμερα είναι η αισθητή ενίσχυση του ΚΚΕ, με πιο ισχυρή εκπροσώπηση και στη Βουλή, με Βουλευτή κομμουνιστή από τη Λέσβο, με περισσότερους Κομμουνιστές στη Βουλή κι ακόμα περισσότερους να δοκιμάζουν το δρόμο του αγώνα με το ΚΚΕ, που είναι στρωμένος με τις λαμπρές αγωνιστικές παραδόσεις και αυτού του τόπου. Και αποτελεί τη μόνη ελπίδα για το πιο όμορφο αύριο!»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Δυτική Λέσβος με περιβαλλοντική ευθύνη

Στην ημερίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος που πραγματοποιήθηκε στο λόφο του Πανεπιστημίου Αιγαίου συμμετείχε ο Δήμος Δυτικής Λέσβου με παρέμβαση της αντιδημάρχου Ασανούλας Κοκκινέλλη - Γιαννή
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Έσβησε η φωτιά στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ

Κάηκαν ολοσχερώς δύο οικίσκοι. Η φωτιά πιθανόν προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα
ΕΚΤΑΚΤΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Φωτιά στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα
ΧΩΡΙΑ

Κλειστή για λίγες ημέρες η αρχαιολογική Συλλογή Ερεσού

Από Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κάλλιο αργά παρά ποτέ για την ενημέρωση της ΔΕΥΑΛ

Διακοπές νερού στην οδό Στρατή Ελευθεριάδη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ετεροδημότες της Λέσβου στο περίπτερο του Φεστιβάλ ΚΝΕ‑Οδηγητή

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στο πάρκο Τρίτση στην Αθήνα
ΚΟΣΜΟΣ

Προκλητικά καμώματα Ερντογάν

Με φωτογραφίες από drones πάνω και από τη Λέσβο και απειλές, κλιμακώνει επικίνδυνα την ένταση η Τουρκία
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δεύτερος ο Αστέριος Νιδήμος

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου κατηγορία Μάστερς Α που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στα Μέθανα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ικανοποίηση στην Ε.ΔΙ.Λ. από την συμμετοχή στο isde 2022

Σημαντική η συμβολή της Ένωσης Δικυκλιστών Λέσβου στην Ελληνική εθνική ομάδα
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Συνεχίζεται η μεγάλη έκθεση φωτογραφίας για τη Μικρασία

Η έκθεση «Μικρασία, αλησμόνητες πατρίδες. Από τη Μεγάλη Ιδέα στην Καταστροφή» θα λειτουργεί μέχρι τις 2 Οκτωβρίου οργανωμένη από το Σύλλογο Μικρασιατών Σκάλας Λουτρών «το Δελφίνι» και το Σύλλογο κατοίκων Κουλμπάρας και Κιόσκι Μυτιλήνης «το Κιρκινέτσι»
ΑΓΡΟΤΕΣ

Σεπτέμβρη μήνα στρώνουν ελαιόδιχτα στη Λέσβο

Η αύξηση της τιμής σε βιομηχανικά και παρθένα ελαιόλαδα επαναφέρει πρακτικές συγκομιδής προηγούμενων δεκαετιών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Η αρχαία Μυτιλήνη κάτω από τα προσφυγόσπιτα του 1922

Εντυπωσίασε ο ιστορικός – αρχαιολογικός περίπατος που οργάνωσε στην Επάνω Σκάλα και στο Συνοικισμό η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου. Σήμερα Κυριακή το απόγευμα η ομιλία του Στρατή Αναγνώστου, στην αυλή του παλιού αρχαιολογικού μουσείου