× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

7 βραβεία για τα ελαιόλαδα της Ol‑eve από το Σίγρι

Διακρίθηκαν σε σειρά διαγωνισμών στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/6/2022

7 βραβεία για τα ελαιόλαδα της Ol‑eve από το Σίγρι
' χρόνος ανάγνωσης

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που παράγεται από τους ελαιώνες στο Σίγρι της Λέσβου διακρίνεται παγκοσμίως. Από τα 7 δείγματα ελαιόλαδου που έστειλε η Ol-eve σε τρεις διαγωνισμούς βραβεύτηκαν και τα 7! Τα Εξαιρετικά Παρθένα Ελαιόλαδα του  ελαιοτριβείου στο Σίγρι, αναγνωρίστηκαν ανάμεσα στα καλύτερα και πιο ποιοτικά λάδια στον κόσμο!

Πιο συγκεκριμένα, η Ol-eve διέπρεψε στην Ιαπωνία όπου φέτος διεξήχθη για μία ακόμη χρονιά ο μεγαλύτερος διαγωνισμός ελαιόλαδου της Ασίας - Ωκεανίας, Olive Japan International Extra Virgin Olive Oil Competition 2022.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκεί ξεχώρισαν, ανάμεσα σε 816 άλλα ελαιόλαδα από ολόκληρο τον πλανήτη, το Βιολογικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Early Harvest από Κορωνέικη, που πήρε Χρυσό βραβείο για την πικάντικη γεύση του και το πράσινο άρωμά του, καθώς και το Βιολογικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Early Harvest από Κολοβή που πήρε Ασημένιο βραβείο για τη γλυκιά γεύση του και το φρουτένιο άρωμά του.

Η Ol-eve διακρίθηκε και διαγωνισμό του Βερολίνου (Berlin GOOA 2022) ανάμεσα σε 891 δείγματα από όλο τον κόσμο. Το Βιολογικό Faros Sigri Ol-eve πήρε Χρυσό βραβείο «Βιολογικής Ποιότητας», τα 2 μονοποικιλιακά Βιολογικά Early Harvest (Κορωνέικη & Κολοβή) βραβεύτηκαν με δύο Χρυσά «Βιολογικής Ποιότητας», και τέλος το Early Harvest με ποικιλίες Αρικόμπη, Κολοβή και Λετσίνο, πήρε Χρυσό βραβείο «Ποιότητας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ol-eve φυσικά διακρίνεται και σε εγχώριο επίπεδο. Οι αναλύσεις του Παγκόσμιου Κέντρου Ελιάς για την Υγεία, και τα Olympia Awards, βράβευσαν το Oleve - Early Harvest ελαιοκομικής περιόδου 2021 με ασημένιο βραβείο.

Η Ol-eve με όραμά της ένα βιώσιμο μέλλον για τον πλανήτη, διαπρέπει σε παγκόσμια επίπεδο και κάνει το νησί της Λέσβου περήφανο για τους καρπούς του και τους ανθρώπους του.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τραγωδία με τέσσερις νεκρούς στα ανοιχτά της Μυτιλήνης

Επτά οι διασωθέντες ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για πιθανούς αγνοούμενους
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αλλάζουμε το κλίμα στα FM: «εξωτικές σταδιοδρομίες»

Για να βρεις τον δρόμο σου, «το μυστικό είναι να κινείσαι». Μια συζήτηση με τις περιβαλλοντολόγους Φένια Καλαχάνη και Κέλλυ Νιτόδα.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Δουλειά, πειθαρχία και όνειρο Ολυμπιακών Αγώνων για τον 17χρονο Βλάση Κιντάκα

Ο 17χρονος από τη Γέρα κατέκτησε τη 2η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κουνγκ Φου, δουλεύοντας παράλληλα για να στηρίξει την προετοιμασία του- Τι είπε με τον προπονητή του Δ. Λουκαδή στο «Ν»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νεκρός στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Εντοπίσθηκε το πρωί του Σαββάτου από στελέχη του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει το παρεκκλήσι των Αγίων Ακινδύνων στη Μυτιλήνη

Διαβάστε εδώ πότε χτίστηκε το παρεκκλήσι που βρίσκεται δίπλα στον ναό του Αγίου Θεράποντα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκόπελο της Γέρας

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου από τις 9.30 ως τις 13.30
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ισχυροί νοτιάδες και καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο

Άνεμοι μέχρι 8 μποφόρ θα επικρατήσουν την Δευτέρα αναφέρει ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Η Καλλονή στα ροζ για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στον Ροζ Περίπατο, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και ενημέρωσης από το θεματικό πάρκο Βασιλειάδη
ΧΩΡΙΑ

Κουταλέλης: Τιμώ το έργο του Κώστα Ρούσσα

Ο νέος πρόεδρος της Αγιάσου γυρνά σελίδα μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Μυτιλήνης και δηλώνει πως η Αγιάσος αξίζει ενότητα, συνεννόηση και δημιουργικό πνεύμα
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή

Πληροφορίες για εμπλοκή υπουργού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ψαρά: Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς τη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ολοκληρώθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Πρώτη γνωριμία και προπόνηση για την Ακαδημίας Ποδηλασίας

Μικροί και μεγάλοι αγκάλιασαν την δράση του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου