× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Με κάψαλα ζωντάνεψε και φέτος το πάρκο Χατζηδήμου

Εκατοντάδες πολίτες, οι περισσότεροι από την αναβίωση του εθίμου εδώ και τέσσερα χρόνια, συμμετείχαν στη γιορτή που οργάνωσε ο Σύλλογος κατοίκων των συνοικιών Κουλμπάρας και Κιόσκι «το κιρκινέτσι»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/6/2022

Με κάψαλα ζωντάνεψε και φέτος το πάρκο Χατζηδήμου

Με μεγάλη επιτυχία, τη μεγαλύτερη από τότε που ο Σύλλογος ξαναζωντάνεψε το έθιμο πραγματοποιήθηκαν χτες Παρασκευή τα κάψαλα. Οι φωτιές τ’ Άι Γιάννη, με τις οποίες ξεκίνησαν και φέτος οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις που οργανώνει ο Σύλλογος κατοίκων των συνοικιών Κουλμπάρας και Κιόσκι «το κιρκινέτσι» φέρνοντας κοντά τους κατοίκους της γειτονιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το εγκαταλειμμένο από το Δήμο πάρκο Χατζηδήμου ζωντάνεψε από εκατοντάδες κατοίκους της περιοχής αλλά και όσους από άλλες γειτονιές συνέρευσαν για να χαρούν το ξαναζωντάνεμα του εθίμου με τις «φωτιές τ’ Αι Γιαννιού» με το κάψιμο των ξερών μαγιάτικων στεφανιών από τα σπίτια. Φέτος και με μουσικές από υπαίθριες μπάντες και παιχνίδια για τα παιδιά με ζογκλέρ.

Ήταν μια δράση που όπως όλοι παραδέχονται, απέδειξε ότι τα σκοτεινά, γεμάτα χόρτα, σκουπίδια και παραβατικότητα πάρκα της περιοχής, μπορούν να γίνουν τόποι συγκέντρωσης των κατοίκων, χώροι ψυχαγωγίας και δημιουργικής έκφρασης. «Φτάνει ο Δήμος και οι συναρμόδιες αρχές να σταματήσουν να αντιμετωπίζουν τις γειτονιές ως το πίσω μέρος κάποιων καταστημάτων, χαλάκι κάτω από το οποίο θα κρυφτούν τα «σκουπίδια» (ενίοτε και οι άνθρωποι που αντιμετωπίζονται σαν «σκουπίδια») της πόλης» σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση ο Σύλλογος κατοίκων των συνοικιών Κουλμπάρας και Κιόσκι «το κιρκινέτσι».

Μαζί χθες στην πρώτη καλοκαιρινή εκδήλωση από το «Κιρκινέτσι» ήταν και ο βουλευτής Γιάννης Μπουρνούς, η δημοτική σύμβουλος Εριφύλη Χιωτέλλη και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Μυτιλήνης Αλέκος Κουζινόγλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και έπεται συνέχεια
Ο Σύλλογος κατοίκων των συνοικιών Κουλμπάρας και Κιόσκι «το κιρκινέτσι» ετοιμάζει για την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο μια σειρά εκδηλώσεων. Ιστορικούς περιπάτους στα μνημεία και τους ιστορικούς χώρους της περιοχής καθώς και ψυχαγωγικά και άλλα πολιτιστικά δρώμενα για μικρούς και μεγάλους στα μικρά και μεγαλύτερα πάρκα και άλλους δημόσιους χώρους της γειτονιάς.
Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων που φέτος είναι αφιερωμένο στην επέτειο εθνικής μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή, θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συσκέψεις στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο οδικός άξονας Αγίας Παρασκευής – Πέτρας και η αξιοποίηση του Σάρλιτζα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αύξηση των πόρων της ΚΑΠ ζητά η Νέα Αριστερά

Δείτε εδώ ολόκληρο το πλαίσιο των προτάσεων του κόμματος για την αναθεώρηση της ΚΑΠ αλλά και του Στρατηγικού Σχεδίου της χώρας.
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πέθανε ο 27χρονος Γιώργος Βογιατζής

Στον ντόπιο, φοιτητή και μεταπτυχιακό του Τμήματος Ωκεανογραφίας εύχονται «καλό ταξίδι στους Ωκεανούς των Ουρανών»
ΧΩΡΙΑ

Πένθος στη Μόρια

Εφυγε από τη ζωή η 49χρονη Ολγα Τακτικού
ΧΩΡΙΑ

«Όχι στην ιδιωτικοποίηση του Φράγματος Ερεσού»

Ανακοίνωση του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Πρωτοβουλία Ερεσού»
ΧΩΡΙΑ

Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία στον Παλαιόκηπο της Γέρας

«Η Κοινότητα ενωμένη για τη Ζωή και την Αλληλεγγύη» δηλώνει ο πρόεδρος της Κοινότητας Ευστράτιος Καραβασίλης
ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πρόγραμμα επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Λέσβο

Την Παρασκευή σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες προσγειώνεται στη Μυτιλήνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδεία του υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σταϊκούρα και του βουλευτή Χαράλαμπου Αθανασίου
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αντικατάσταση των φωτιστικών στην πλατεία Δημαρχείου της Αγιάσου

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αθανασίου με Κολοκοτρώνη

Ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας συζήτησε με τον νέο Στρατηγό της 98 ΑΔΤΕ σημαντικά θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και την ασφάλεια της περιοχής μας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση»

Σύσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Μυτιλήνης του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές
ΓΕΥΣΗ

Μάζεψαν χόρτα και τα μαγείρεψαν

Μία νόστιμη δράση στο Νηπιαγωγείο Ταξιαρχών στο Καγιάνι