× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ασύδοτοι οι εφοπλιστές βάζουν φωτιά στα εισιτήρια»

H βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/6/2022

«Ασύδοτοι οι εφοπλιστές βάζουν φωτιά στα εισιτήρια»

Τις ευθύνες της σημερινής, αλλά και της προηγούμενης κυβέρνησης για την ασυδοσία των εφοπλιστών που βάζουν φωτιά στα εισιτήρια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, ενώ εισπράττουν δισεκατομμύρια κατήγγειλε η Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου του υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τίτλο «Κύρωση κώδικα νομοθεσίας θαλάσσιων ενδομεταφορών και δικαιωμάτων επιβατών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα, αλλά και εκείνες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια δεν ξεφεύγουν εκατοστό από τις ανάγκες των εφοπλιστών και ταυτόχρονα δεν δίνουν τσακιστή δεκάρα για το πώς τα βγάζουν πέρα οι νησιώτες και οι ναυτεργάτες.

Σημείωσε πως οι κάτοικοι των νησιών αναγκάζονται να πληρώνουν πανάκριβα τα ανελαστικά ταξίδια που πρέπει να κάνουν είτε για λόγους υγείας, είτε για άλλους λόγους (εφορία, δικαστήρια) αφού η κατάσταση των δημόσιων δομών Υγείας στα νησιά είναι τραγική με τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν είτε σε προσωπικό είτε σε εξοπλισμό.

Σημείωσε πως με δεδομένες τις αλλεπάλληλες αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων, είναι τουλάχιστον πρόκληση η επίκληση από τη μεριά των εφοπλιστών της αύξησης των καυσίμων, όταν εδώ και χρόνια το εφοπλιστικό κεφάλαιο απολαμβάνει το αφορολόγητο στα καύσιμα, με τις ευλογίες όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα. Υπογράμμισε πως μόνο τον τελευταίο χρόνο οι απανωτές αυξήσεις κυμάνθηκαν από 10 έως και 41% στις τιμές των εισιτηρίων, ενώ αναμένονται και νέες αυξήσεις από την 1η Ιούλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ που κόπτεται για τους «αναξιοπαθούντες"»εφοπλιστές και κονταροχτυπιέται με την κυβέρνηση για τα χρωστούμενα σε ορισμένους εφοπλιστές, δίνοντας την ευκαιρία στην κυβέρνηση και τον υφυπουργό χθες να ανακοινώσει νέο μποναμά ενισχύσεων προς τις εφοπλιστικές εταιρείες για να ρίξουν τις τιμές των εισιτηρίων. «Τώρα αλήθεια ποιον κοροϊδεύετε;», σημείωσε χαρακτηριστικά η Μ. Κομνηνάκα, υπογραμμίζοντας ότι ποτέ οι παχυλές επιδοτήσεις δεν οδήγησαν σε μείωση των εισιτηρίων. «΄Η μήπως τους εμπόδισαν να αποδρομολογούν πλοία με βάση τα συμφέροντά τους», συνέχισε καταγγέλλοντας ότι δεκάδες νησιά μένουν χωρίς σύνδεση για μέρες ολόκληρες όπως η Ανάφη. Ανάλογο πρόβλημα καταγράφεται και στη σύνδεση Λέσβου - Θεσσαλονίκης, όπου το χειμώνα, μετά από διεκδικήσεις των κατοίκων, λειτούργησε ένα δρομολόγιο, που κόπηκε όμως το καλοκαίρι, για να καλύψει άλλη γραμμή, περισσότερο κερδοφόρα για τον εφοπλιστή.

Καταλήγοντας, η Μ. Κομνηνάκα επισήμανε ότι το ΚΚΕ θα εξακολουθήσει να στέκεται στο πλευρό νησιωτών και επιβατών και να στηρίζει τα αιτήματα για μείωση των ναύλων κατά 50% χωρίς νέους μποναμάδες για τους εφοπλιστές, για δωρεάν μετακίνηση των ανέργων, των χρονίως πασχόντων κ.ά., για εξασφάλιση φθηνής και ασφαλούς μετακίνησης των νησιωτών με κατοχυρωμένα τα δικαιώματα των ναυτεργατών.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες