× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

300 υιοθεσίες αδέσποτων ετησίως στη Μυτιλήνη

Ο αντιπρόεδρος της Κιβωτού Δημήτρης Κουζινόγλου μιλά για τη διαχείριση των αδέσποτων σε συνεργασία με το Δήμο, για τις υιοθεσίες και τις βαριές ποινές για όσους βασανίζουν και κακοποιούν ζώα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/6/2022

300 υιοθεσίες αδέσποτων ετησίως στη Μυτιλήνη
' χρόνος ανάγνωσης

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η φιλοζωική οργάνωση ΚΙΒΩΤΟΣ, υπογράφει προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Μυτιλήνης για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων και τη λειτουργία του Κέντρου Περίθαλψης που βρίσκεται στον Καρά Τεπέ.

Μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο αντιπρόεδρος της Κιβωτού Δημήτρης Κουζινόγλου αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται σε συνεργασία με το Δήμο για την προστασία, τη φροντίδα και την περίθλαψη των ζώων αυτών σημειώνοντας ότι οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στην Οργάνωση είτε για την αναφορά περιστατικών, την περίθαλψη τραυματισμένων ζώων ή την στείρωση αδέσποτων. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Στο Κέντρο Περίθαλψης του Καρά Τεπέ, εκατοντάδες ζώα τους τελευταίους δώδεκα μήνες, δέχθηκαν περίθλαψη και στειρώθηκαν από την Κιβωτό. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κέντρο δεν είναι χώρος μόνιμης διαμονής των ζώων. Τα τραυματισμένα ζώα ή εκείνα που πρόκειται να στειρωθούν έρχονται για λίγες ημέρες και αμέσως μετά την ανάρρωσή τους είτε δίνονται για υιοθεσία είτε επιστρέφουν στο φυσικό τους περιβάλλον».

Αναφερόμενος σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Δημήτρης Κουζινόγλου στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Δήμο Μυτιλήνης, σημείωσε ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια, ωστόσο σημείωσε ότι συνεχίζονται τα φαινόμενα εγκατάλειψης ζώων όχι όμως με τους ρυθμούς που γινόταν αυτό στο παρελθόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πλέον οι πολίτες είναι πιο ευαισθητοποιημένοι και κυρίως οι νέοι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν συνείδηση σεβασμού απέναντι στα ζώα και υπευθυνότητα απέναντι στα κατοικίδια που έχουν στο σπίτι τους. Από εκεί και πέρα ολοένα και περισσότεροι συνδημότες μας προχωρούν στην υιοθεσία αδέσποτων. Υπολογίζουμε ότι η Κιβωτός δίνει για υιοθεσία περίπου 300 αδέσποτα σκυλιά το χρόνο».

Ο αντιπρόεδρος της Κιβωτού δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη νέα νομοθεσία για την προστασία των ζώων  οποία όπως είπε τιμωρεί με πολύ αυστηρές ποινές και φυλάκιση πολλών ετών πράξεις βασανισμού, κακοποίησης και θανάτωσης ζώων ενώ οι παραβάτες πληρώνουν πρόστιμο πολλών χιλιάδων ευρώ. 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Οικογενειακό εργαστήρι με γλυκά στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό Μυτιλήνης

Ο Στράτος Πέτρου και η Ασημένια Μήλιου προσκαλούν σε γιορτινό εργαστήρι BakeiT
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τεχνική αξιολόγηση λιμένων και παράκτιας ζώνης στη Λέσβο

Αυτοψία από τον Δρ. Ι. Σιώρη σε Ντίπι, Παναγιούδα και Τσαμάκια
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ενίσχυση της οδικής ασφάλειας με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Παραδόθηκε υλικό σήμανσης στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η παράταξη «Νέα Δράση‑Νέος Δήμος» ζητά ειδική συνεδρίαση για τη ΔΕΔΑΠΑΛ

Αίτημα για Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα τη ΔΕΔΑΠΑΛ και αιχμές για τη λειτουργία της Δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στους δρόμους ξανά οι συνταξιούχοι της Λέσβου

Κάλεσμα αγώνα ενάντια στην ακρίβεια, τις περικοπές και τον προϋπολογισμό του 2026
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Και δεύτερη προσφορά για τη γραμμή Βόλου‑ νησιών Βορείου Αιγαίου

«Πράσινο φως» και από τον Κικίλια μετά την επικοινωνία με τον Κώστα Μουτζούρη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Επικίνδυνες «κόντρες» ανηλίκων στα Κεραμειά

Η διασταύρωση Κεραμειών–Ιππείου έχει γίνει «πίστα» για ανηλίκους
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Χριστουγεννιάτικο χωριό στη Λέσχη Εθνοφρουράς Μυτιλήνης

Μια πρωτόγνωρη γιορτινή δράση για τις οικογένειες των στελεχών της 98 ΑΔΤΕ με την πρωτοβουλία του Υποστράτηγου Νικόλαου Γκρέτσα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Παράταση έως Μάιο 2026 για τα ψηφιακά δελτία διακίνησης ελαιοκάρπου

Εξαιρούνται μόνο όσοι είχαν έσοδα άνω των 200.000 ευρώ
ΔΡΑΣΕΙΣ

11η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Μόρια

Από τον Πεζοπορικό Σύλλογο «Η Διχάλα»
ΧΩΡΙΑ

Η ΔΕΥΑΛ δίνει νέα πνοή στην Αγιάσο με ταχεία ολοκλήρωση έργου υποδομών

Αναβάθμιση ύδρευσης και αποχέτευσης σε κομβικούς δρόμους που ενισχύουν την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η Μυτιλήνη γέμισε φως και μουσική στην έναρξη των γιορτών

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Χριστόφας μίλησε για τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, τη φωταγώγηση του δέντρου και τη συνέχεια των εκδηλώσεων με το Χριστουγεννιάτικο Χωριό