× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η Μαρία Κομνηνάκα στη Γενική Συνέλευση της ΟΛΣΑ

Στο πλαίσιο των εργασιών της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής η βουλευτής του ΚΚΕ μίλησε για τις εξελίξεις στο μέτωπο του πολέμου της Ουκρανίας και τις μεθοδεύσεις ΝΑΤΟ - ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ένωσης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/6/2022

Η Μαρία Κομνηνάκα στη Γενική Συνέλευση της ΟΛΣΑ

Στην 33η Τακτική Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΟΛΣΑ συμμετείχε την Κυριακή 19 Ιουνίου η βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην παρέμβαση της η βουλευτής μίλησε για τις εξελίξεις στο μέτωπο του πολέμου στην Ουκρανία αλλά και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, εκφράζοντας την θέση του ΚΚΕ ότι ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ τροφοδοτούν την τούρκικη επιθετικότητα καθώς στόχος τους είναι η προώθηση της συνδιαχείρισης σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο, κάτι που θέτει σε αμφισβήτηση κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Η Μαρία Κομνηνάκα αναφέρθηκε στην ακρίβεια στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στις τιμές στο ρεύμα και στη βενζίνη και στις αυξήσεις των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων που καθιστούν ανέφικτο για τους Μυτιληνιούς οι οποίοι ζουν εκτός του νησιού να επισκεφθούν τον τόπο τους και την οικογένεια τους. Η βουλευτής για όλα τα παραπάνω ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις ερωτήσεις αλλά και τις προτάσεις που έχει καταθέσει το ΚΚΕ όπως η τροπολογία για την κατάργηση της Ρήτρας Αναπροσαρμογής, του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του ειδικού τέλους για την Μείωση Εκπομπών Αερίων Ρύπων του ΦΠΑ και των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στην προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος. Επίσης, αναφέρθηκε στο κοινό διεκδικητικό πλαίσιο που έχουν υπογράψει, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου, 55 σωματεία και φορείς, μεταξύ των οποίων και η ΟΛΣΑ, για μείωση στο 50% των εισιτηρίων και μια σειρά άλλες διεκδικήσεις για ανακούφιση από την ακρίβεια, το οποίο και κατατέθηκε στη Βουλή από το ΚΚΕ. Σημείωσε ακόμα, ότι παρά τις κατ' επανάληψη κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει, είναι απαράδεκτο 5 χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό της Βρίσας να υπάρχουν ακόμα καθυστερήσεις και άλυτα προβλήματα, που εμποδίζουν την αποκατάσταση των σεισμόπληκτων, την αποκατάσταση του σχολείου και συνολικά την επαναφορά της ζωής στο χωριό. Επίσης, δήλωσε στήριξη στον αγώνα που γίνεται για να μην προχωρήσει το έγκλημα της τσιμεντοποίησης της παραλίας της Ερεσού.

Τέλος η βουλευτής μίλησε σχετικά με την εμμονή της κυβέρνησης να μετατρέψει το νησί μας σε μια τεράστια φυλακή, χτίζοντας την υπερδομή στη Βάστρια και αυτή η κυβερνητική εμμονή συνοδεύεται με τις διώξεις απέναντι σε όσους αντιδρούν και συγκεκριμένα αναφέρθηκε στη δίωξη του Αντιπροέδρου του Εργατικού Κέντρου και του ΓΓ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων. Αυτές οι πράξεις δείχνουν πόσο φοβούνται το οργανωμένο λαϊκό, εργατικό κίνημα και κάλεσε τους παρευρισκόμενους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση αλλά και να τολμήσουν να μπουν στον αγώνα, στη συμπόρευση με το ΚΚΕ για ριζικές αλλαγές, γιατί σήμερα είναι πιο αναγκαίο από ποτέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αρχίζει η κατασκευή των δικτύων του βιολογικού της νότιας Μυτιλήνης

Το Ελεγκτικό Συνέδριο πάγωσε την δεύτερη φάση του έργου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με αφετηρία από την Πλατεία Σαπφούς, στις 5:00 το απόγευμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή κριτική σε Γεωργιάδη από το ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Ήρθε για να κόψει κορδέλα σε νοικιασμένο κτήριο σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ούτε φέτος το καλοκαίρι θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ

Στο μακρινό μέλλον, χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα, μεταφέρεται η λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων της Νεάπολης. Απαιτούνται να γίνουν και άλλα έργα ενώ αναζητείται χρηματοδότηση δηλώνει ο δήμαρχος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο πρώτος απολογισμός της Δημοτικής Αρχής Χριστόφα

Τις ενέργειές της το πρώτο διάστημα ανάληψης των καθηκόντων της περιγράφει σε ανακοίνωση η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης με Δήμαρχο τον Παναγιώτη Χριστόφα.
ΥΓΕΙΑ

«Έτοιμο ως τα Χριστούγεννα το Κέντρο Υγείας Μανταμάδου»

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης κατά την επίσκεψή του στην περιοχή. Τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος
ΒΙΒΛΙΟ

Νέα έκδοση για το Αγιασώτικο Καρναβάλι

Στην έκδοση γίνεται συνοπτική αναφορά στην ιστορική διαδρομή του εθίμου, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό
ΧΩΡΙΑ

Αυτοψία Χριστόφα στα έργα του Ευεργέτουλα

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας επιθεώρησε την αγροτική οδοποιία και τα έργα που γίνονται στην περιοχή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέα κόντρα για το ακίνητο της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Αποχώρησε η παράταξη Κουφέλου από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης