× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Διαδικτυακή «δολοφονία» του Γιάννη Μπουρνού

Τη χυδαία στοχοποίηση του βουλευτή Λέσβου προκάλεσε ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος που μέσα στη Βουλή αναφέρθηκε σε διαρροές από στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για τα όπλα που υπάρχουν στα νησιά και τη διάταξή τους

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/6/2022

Διαδικτυακή «δολοφονία» του Γιάννη Μπουρνού

Η έκρηξη του Νίκου Παναγιωτόπουλου για τις διαρροές των αξιωματικών όσον αφορά τα οπλικά συστήματα στα νησιά και τη δήθεν δημοσιοποίηση τους από το Βουλευτή Γιάννη Μπουρνού κατά τη χτεσινή συζήτηση στην Επιτροπή Άμυνας της Βουλής προκάλεσε σήμερα μια διαδικτυακή «δολοφονία» του Λέσβιου βουλευτή. Δεκάδες φιλοκυβερνητικοί λογαριασμοί κατά τον κ. Μπουρνού εξαπέλυσαν μια πρωτοφανή επίθεση εναντίον του κατηγορώντας τον ως «προδότη» ενώ η χυδαία σε βάρος του επίθεση είχε στόχο ακόμα και την οικογένεια του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το γεγονός έχει προκαλέσει την αντίδραση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κεντρικά και του ίδιου του κ. Μπουρνού αλλά και της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ ενώ από την άλλη μεριά η Κυβέρνηση και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας που προκάλεσε το θέμα σιωπούν μη καταγγέλλοντας καν τη διαδικτυακή επίθεση κατά του κ. Μπουρνού.

 

Η χθεσινή επίθεση του Υπουργού της Κυβέρνησης Μητσοτάκη κατά πάντων, αξιωματικών, του ΣΥΡΙΖΑ και του Γιάννη Μπουρνού αλλά και κατά του ΚΚΕ και του δημοσιογραφικού του οργάνου του «Ριζοσπάστη» ξεκίνησε από ένα δημοσίευμα του τελευταίου στο οποίο παρουσιάζονταν αναλυτικά τα όπλα που εστάλησαν στην Ουκρανία. Όπως έγραφε η εφημερίδα στα όπλα που έχει στείλει η ελληνική κυβέρνηση περιλαμβάνονται:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

100 έως 130 τεθωρακισμένα οχήματα πεζικού BMP-1 με όλα τα πυρομαχικά για πολυβόλα,

2.100 ρουκέτες RM-70, 3.200.000 φυσίγγια 7,62 χιλιοστών,

τουλάχιστον 60 δυσεύρετοι και πανάκριβοι αντιαεροπορικοί πύραυλοι "Stiger",

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

17.000 βλήματα πυροβολικού 155 χιλιοστών,

1.100 φορητοί αντιαρματικοί πύραυλοι RPG.

Το κόστος των διατιθέμενων πυρομαχικών προσεγγίζει τα 30.000.000 ευρώ, και είναι όλα επιχειρησιακά, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με βάση αυτό το δημοσίευμα, το οποίο στηλίτευσε ο υπουργός Άμυνας κάνοντας λόγο για "σύστημα πληροφόρησης του Ριζοσπάστη", ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Μπουρνούς έθεσε τις δικές του ερωτήσεις.

Οι αναφορές του βουλευτή Μπουρνούς και τα όσα είπε ο Υπουργός προκάλεσαν οργή στο πάντα έτοιμο να εκραγεί Twitter και το hashtag προδότη-μπουρνούς έγινε αμέσως πρώτο trend.

Σε αυτή την κριτική ο ίδιος ο βουλευτής απάντησε:

«Μετά το πρωτοφανές, επικίνδυνο ατόπημα του ΥΠΕΘΑ να χαρακτηρίσει διάτρητο το στράτευμα συκοφαντώντας αξιωματικούς για δήθεν «διαρροές πληροφοριών» στην αντιπολίτευση, 10άδες φιλοκυβερνητικά accounts με στοχοποίησαν επειδή έθεσα καίρια ερωτήματα για την άμυνα των νησιών μας... Διαβάζω (πάλι) τα γνωστά για «συριζαίους πράκτορες των Τούρκων», στοχοποίηση της προσωπικής μου ζωής, ακόμη και καλέσματα για...στρατοδικεία των «επίορκων στρατιωτικών». Κι όλα αυτά εξαιτίας της αδιανόητα ανεύθυνης δήλωσης του ΥΠΕΘΑ.».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Εντυπωσιακές εικόνες από την Ανάσταση στο Μεσαγρό

Οι κάτοικοι του χωριού της Λέσβου τίμησαν την κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης
ΧΩΡΙΑ

Αντιμετωπίσθηκε άμεσα η φωτιά στην Πεδή της Βορειοατολικής Λέσβου

Ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που πήρε φωτιά είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί γρήγορα η φωτιά στα παρακείμενα πεύκα. Ωστόσο η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής οδήγησε στην γρήγορη κατάσβεση.
ΧΩΡΙΑ

Η Ανάσταση στην Παναγιούδα της Λέσβου

Δεκάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό και το λιμανάκι του χωριού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με λαμπρότητα η Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Εντυπωσιακό πανοραμικό βίντεο του «Ν» από τους εορτασμούς σε όλη την πόλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με SKY express το Αγιο Φως στη Μυτιλήνη

Η εταιρεία διαθέτει ανελλιπώς, από το 2017, τα αεροσκάφη της για το σκοπό της μεταφοράς του Αγίου Φωτός και του χαρμόσυνου μηνύματος της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Το έθιμο της «κακαρώνας» στα Δάφια

Ένα θρησκευτικό έθιμο που πήρε πολιτικά χαρακτηριστικά τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση στα Μιστεγνά

Περιφορά του Λάβαρου της Ανάστασης στους δρόμους του χωριού θα γίνει στις 10.30 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα
ΧΩΡΙΑ

Προσοχή στις... κακαρώνες

Ενημέρωση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Πυροσβεστική
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εχει ο καιρός γυρίσματα

Μεταφέρονται οι βροχές που ήταν να ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί του Μ. Σαββάτου στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος και στον Επιτάφιο των Μιστεγνών

Μετά το ολονύχτιο μοιρολόι των γυναικών στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στον ορεινό Ασώματο

Yπό τους ήχους του «νεκρώσιμου»
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτη Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Με ήχους από τις καμπάνες και χτυπήματα των ξύλινων στασιδιών στο ναό σήμα κατατεθέν της Μυτιλήνης τον Άγιο Θεράποντα, οι Μυτιληνιοί υποδέχτηκαν το μήνυμα της προσμονής της Ανάστασης