× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Οι διαδικασίες fast track και οι πολιτικές του facebook δεν λύνουν τα προβλήματα»

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δυτικής Λέσβου για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/6/2022

«Οι διαδικασίες fast track και οι πολιτικές του facebook δεν λύνουν τα προβλήματα»

Δεν συμμετέχουμε σε διαδικασίες δημοτικού συμβουλίου fast track, δηλώνει κατηγορηματικά ο επικεφαλής της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Λέσβου, Γιάννης Συκάς ο οποίος μεταξύ άλλων σημειώνει ότι δεν είναι δυνατόν το δημοτικό συμβούλιο να συνεδριάζει στις 3 το μεσημέρι και να απαιτεί η δημοτική αρχή να παρίστανται οι σύμβουλοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Λέσβου αναφέρει: 

«Από τις πρώτες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου είχαμε επισημάνει την ανάγκη να δημιουργηθεί ο κατάλληλος χώρος για τις συνεδριάσεις του. Γνωρίζαμε πολύ καλά ότι στο ξεκίνημα ενός νεοσύστατου δήμου υπάρχουν πάντοτε προβλήματα και κανείς από εμάς, με εμπειρία ετών στα δημοτικά θέματα, δεν είχε την απαίτηση για άμεση λύση των προβλημάτων. Η πρόταση για δημιουργία αίθουσας συνεδριάσεως (στο πρόγραμμα «Τρίτση») που ως πρόσχημα χρησιμοποιεί η δημοτική αρχή όποτε γίνεται συζήτηση, παραπέμπει στην επόμενη τετραετία και υλοποίησή της με τους καλύτερους οιωνούς. 

Είναι γνωστό ότι τέτοια θέματα, που βοηθούν στην ουσιαστική λειτουργία του δήμου, δεν προηγούνται στο  πρόγραμμα «Τρίτση», ενώ για προγράμματα όπως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, υλοποιούνται άμεσα και η δημοτική αρχή υπερηφανεύεται όταν αγοράζει ένα μικρό λεωφορείο 21 θέσεων αντί του ποσού 478.000 ευρώ.  Δίνουμε για την επισκευή ιδιωτικού κτιρίου 160.000 ευρώ που μαζί με τον εξοπλισμό στοίχισε πάνω από 200.000 ευρώ, ενώ δεν μπορούμε να προμηθευτούμε την απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή για να χρησιμοποιηθεί ως αίθουσα συνεδριάσεων δημοτικού συμβουλίου το δημοτικό θέατρο Καλλονής, που επανειλημμένα και επιτακτικά το είχαμε ζητήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τώρα προτείνεται το δημοτικό θέατρο, χωρίς να υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός για μικτές συνεδριάσεις (δια ζώσης και τηλεδιάσκεψη), μόνο και μόνο ώστε να μην μπορούν να συμμετέχουν οι δημοτικοί σύμβουλοι που απουσιάζουν (εκτός νησιού ή με άλλο σοβαρό πρόβλημα), με σκοπό η δημοτική αρχή να ενισχύσει την πιθανότητα πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου. Να σημειωθεί εδώ ότι ο παραπάνω εξοπλισμός θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για συνέδρια και οποιεσδήποτε άλλες εκδηλώσεις που φιλοξενούνται στο χώρο του δημοτικού θεάτρου.

Πιο συγκεκριμένα, στις 20 Απρίλη ήταν η τελευταία δια ζώσης συνεδρίαση του Δ.Σ. Η αμέσως επόμενη συνεδρίαση, στις 7 Μαΐου ήταν διά περιφοράς (τηλεφωνικώς), μετά από τρεις επαναληπτικές διαδικασίες λόγω μη απαρτίας, διότι η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων απαιτούσε διά ζώσης συνεδρίαση και η δημοτική αρχή προσπάθησε αξιοποιώντας το νομικό πλαίσιο, με το 1/3 των δημοτικών συμβούλων να πάρει αποφάσεις οι οποίες και απορρίφθηκαν. Στην ίδια λογική γίνεται πρόσκληση στις 7 Ιουνίου και επειδή δεν υπάρχει απαρτία γίνεται επαναληπτική πρόσκληση για 8 και 9 Ιουνίου με ώρα συνεδρίασης 3:00 το μεσημέρι και αριθμό θεμάτων 32 στην ημερήσια διάταξη, που μαζί με τα εκτός ημερησίας διάταξης θα φτάσουν τα 40.

Μοναδικός στόχος είναι να μην προσέρχονται οι δημοτικοί σύμβουλοι και με την παρουσία του 1/3 των δημοτικών συμβούλων να παίρνουν αποφάσεις, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι στις 3:00 το μεσημέρι και με εργαζόμενους συμβούλους, δεν είναι δυνατόν να υπάρχει η παρουσία όλων. Δεν θα ψηφιζόταν, με διαδικασίες που προκαλούν το δημόσιο αίσθημα, έργο ποσού 280.000 ευρώ.  Είναι γνωστό ότι το νόμιμο, δεν είναι και ηθικό.

Δεν μπορεί να μην συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο με την παρουσία της πλειοψηφίας των συμβούλων και  να παίρνονται αποφάσεις με το 1/3 αυτών με νομικίστικη κάλυψη. Συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου με διαδικασίες fast track και δημοτικής πολιτικής μέσω fb, έχουμε επισημάνει και άλλες φορές ότι δεν λύνουν τα προβλήματα των συνδημοτών μας». 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση της πολιτεύτριας του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Έρχεστε να θαυμάσετε τα αποτελέσματα της καταστροφικής σας πολιτικής;»

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου «υποδέχεται» τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξανά πύλη εισόδου στην Πέτρα

Ξεκινά τη λειτουργία της για να υποδεχτεί κυρίως επισκέπτες από την Τουρκία
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Εκσυχρονίζεται ο Παιδικός Σταθμός Παμφίλων

Δημοπρατείται από το Δήμο Μυτιλήνης το έργο προσαρμογής του στις προδιαγραφές του ΠΔ 99/2017
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στις άγονες του Βορείου Αιγαίου μπαίνει το πλοίο Διαγόρας

Δείτε μέχρι πότε θα αντικαταστήσει το Blue Star Myconos
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΓΕΙΑ

Ξεκινά Ιατρείο Μνήμης, Ανοιας και Νόσου Πάρκινσον στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου

Για την τηλεϊατρική και τις δράσεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τις ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης και τις συνεργασίες μιλά στο «Ν» η πρόεδρος του 1ου ΤΟΠΦΥ Λέσβου, Ελένη Μακρή
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Παραδόθηκε το προσφυγικό νεκροταφείο στον Δήμο Μυτιλήνης

Μια τελετή που άργησε πολλά χρόνια και ένα έργο στο Κάτω Τρίτος σε ένδειξη ανθρωπιάς για εκείνους που χάθηκαν στη θάλασσα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των σεισμόπληκτων της Βρίσας

Ανοιχτή επιστολή – έκκληση προς τον βουλευτής της Ν.Δ. Χαράλαμπο Αθανασίου και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από ένα αγανακτισμένο κάτοικο του χωριού
ΑΓΡΟΤΕΣ

Το «Ηφαίστειο Ανεμώτιας» ταξιδεύει... στην οινική αγορά της Αθήνας

Τα κρασιά του συνεταιριστικού οινοποιείου παρουσιάστηκαν σε εκπροσώπους γνωστών wine bar της Αθήνας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Λιμενάρχης Μυτιλήνης ο Δημήτρης Μάγειρας

Τοποθετήθηκε με απόφαση του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος