× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Έρχεται Πειραματικό ΙΕΚ στη Μυτιλήνη;

Συναντήσεις με τους διευθυντές των Επαγγελματικών Λυκείων, το Διευθυντή του ΙΕΚ Μυτιλήνης, και τους δημάρχους του νησιού είχε ο Γ.Γ. Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Δια Βίου Μάθησης Γεώργιος Βούτσινος

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/6/2022

Έρχεται Πειραματικό ΙΕΚ στη Μυτιλήνη;

Ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας  Γεώργιος Βούτσινος  βρίσκεται σήμερα Τετάρτη στη Λέσβο και πραγματοποιεί συναντήσεις με τους διευθυντές των Επαγγελματικών Λυκείων και του ΙΕΚ Μυτιλήνης καθώς και με τους δημάρχους Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε δηλώσεις που έκανε στα Μέσα Ενημέρωσης ο κ. Βούτσινος αναφέρθηκε στις συζητήσεις που είχε με τους δημάρχους και τον Διευθυντή του ΙΕΚ Μυτιλήνης για την προοπτική δημιουργίας νέων ειδικοτήτων και τμημάτων στην Επαγγελματική Εκπαίδευση καθώς και τη δημιουργία Πειραματικού ΙΕΚ.

Όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, γίνεται από την πλευρά του Υπουργείου προσπάθεια κατ’ εφαρμογή του νέου νόμου που ψηφίσθηκε το 2020 να υπάρξει καλύτερη διασύνδεση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης με την αγορά εργασίας και τις ανάγκες κάθε περιοχής.

Όπως ανάφερε απαντώντας σε ερώτηση του «Ν» ο κος Βούτσινος υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο δημιουργίας Πειραματικού ΙΕΚ στη Μυτιλήνη το οποίο θα συνδεθεί είτε με ΑΕΙ, είτε με ερευνητικά ιδρύματα είτε με την αγορά εργασίας. Όπως είπε πλέον γίνεται προσπάθεια στοχευμένων παρεμβάσεων ανάλογα με τις ανάγκες της εκάστοτε τοπικής κοινωνίας και την αναπτυξιακή κατεύθυνση που ακολουθείται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Γενικός Γραμματέας αναφέρθηκε ακόμη και στη λειτουργία των ολιγομελών τμημάτων στην Επαγγελματική Εκπαίδευση σημειώνοντας ότι αυτό το ζήτημα εξετάζεται κάθε χρόνο κατά περίπτωση ενώ τόνισε γίνεται προσπάθεια τουλάχιστον στις νησιωτικές περιοχές να λειτουργούν αυτά τα τμήματα έστω και με λιγότερους μαθητές.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με SKY express το Αγιο Φως στη Μυτιλήνη

Η εταιρεία διαθέτει ανελλιπώς, από το 2017, τα αεροσκάφη της για το σκοπό της μεταφοράς του Αγίου Φωτός και του χαρμόσυνου μηνύματος της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Το έθιμο της «κακαρώνας» στα Δάφια

Ένα θρησκευτικό έθιμο που πήρε πολιτικά χαρακτηριστικά τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση στα Μιστεγνά

Περιφορά του Λάβαρου της Ανάστασης στους δρόμους του χωριού θα γίνει στις 10.30 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα
ΧΩΡΙΑ

Προσοχή στις... κακαρώνες

Ενημέρωση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Πυροσβεστική
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εχει ο καιρός γυρίσματα

Μεταφέρονται οι βροχές που ήταν να ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί του Μ. Σαββάτου στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος και στον Επιτάφιο των Μιστεγνών

Μετά το ολονύχτιο μοιρολόι των γυναικών στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στον ορεινό Ασώματο

Yπό τους ήχους του «νεκρώσιμου»
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτη Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Με ήχους από τις καμπάνες και χτυπήματα των ξύλινων στασιδιών στο ναό σήμα κατατεθέν της Μυτιλήνης τον Άγιο Θεράποντα, οι Μυτιληνιοί υποδέχτηκαν το μήνυμα της προσμονής της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στη Σκάλα Λουτρών

Η χορωδία από ομάδα γυναικών μελών του Συλλόγου Μικρασιατών έψαλε τα Εγκώμια
ΧΩΡΙΑ

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα ο Επιτάφιος στο Μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ

Περιφορά το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής από την αδελφότητα της Μονής και την Ηγουμένη Ταβιθά
ΧΩΡΙΑ

Ένας ξεχωριστός Επιτάφιος στη Σκάλα Συκαμιάς

Περιφορά με καΐκι στο λιμανάκι του χωριού