× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

3,5 χρόνια αγκαλιά με τα βράχια...και η κοροϊδία συνεχίζεται

Ξέσπασαν οι κάτοικοι των χτυπημένων από τα βράχια σπιτιών στο Πλωμάρι στην κατολίσθηση του 2018, κατά της Δημοτικής Αρχής στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/6/2022

3,5 χρόνια αγκαλιά με τα βράχια...και η κοροϊδία συνεχίζεται
' χρόνος ανάγνωσης

Ταλαιπωρία χωρίς τέλος για τους ιδιοκτήτες των σπιτιών στην περιοχή Προφήτης Ηλίας του Πλωμαρίου, τα οποία το Νοέμβριο του 2019 χτυπήθηκαν από κατολίσθηση βράχων που έγινε στην περιοχή.

Δυστυχώς 3,5 χρόνια μετά το μοιραίο βράδυ, οι ιδιοκτήτες των σπιτιών δεν έχουν καταφέρει ακόμη να αποζημιωθούν για τις καταστροφές που υπέστησαν οι περιουσίες τους, ούτε και έχει βρεθεί κάποια βιώσιμη λύση για την αποκατάσταση της περιοχής και την απομάκρυνση των βράχων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το θέμα έχει απασχολήσει πολλές φορές το Δημοτικό Μυτιλήνης την τελευταία τριετία και ως πιο βιώσιμη λύση είχε προταθεί η αγορά των ιδιοκτησιών που έχουν υποστεί ζημιές από τα βράχια. Σε συνεδρίαση που είχε γίνει αρχές Απριλίου το Συμβούλιο είχε εγκρίνει την πρόταση αυτή ώστε να πάρουν κάποια χρήματα οι ιδιοκτήτες και ο Δήμος μετά την αποκατάσταση και απομάκρυνση των βράχων να δημιουργήσει στην περιοχή χώρο στάθμευσης.

Στην τελευταία συνεδρίαση ωστόσο του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης, παρά το γεγονός ότι υπήρχε θέμα στην Ημερήσια Διάταξη για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, το θέμα αναβλήθηκε και δεν συζητήθηκε αφού όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Μυτιλήνης, υπάρχουν εκκρεμότητες με τη γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο άκουσμα της αναβολής συζήτησης του θέματος και της νέας καθυστέρησης που προκαλείται οι ιδιοκτήτες των σπιτιών που ήταν παρόντες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου μαζί με το δικηγόρο τους Μανώλη Αρμενάκα ξέσπασαν σε φωνές αγανάκτησης προκαλώντας τεράστια ένταση.

Οι ταλαιπωρημένοι συμπολίτες μας, από τη γραφειοκρατία και την τεράστια καθυστέρηση επίλυσης του προβλήματός τους, άρχισαν να φωνάζουν για τους φόρους και τα δάνεια που πληρώνουν καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εδώ και 4 σχεδόν χρόνια εξαιτίας του αδιεξόδου που έχει δημιουργηθεί.

Από τη συνεδρίαση φανερά εκνευρισμένος αποχώρησε και ο αντιδήμαρχος Πλωμαρίου Δημήτρης Βαρβαγιάννης  οποίος προφανώς περίμενε ότι το θέμα θα ψηφιζόταν γι’ αυτό άλλωστε ενημέρωσε σύμφωνα με πληροφορίες ενημέρωσε και τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες να παραστούν στο συμβούλιο.Μιλώντας στο «Ν» 99 fm ο δικηγόρος των κατοίκων της περιοχής Μανώλης Αρμενάκας αποκάλυψε ότι μέσα στην εβδομάδα, οι ιδιοκτήτες των σπιτιών που καταστράφηκαν θα καταθέσουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η κοροϊδία του Δήμου Μυτιλήνης απέναντι στους ανθρώπους αυτούς είναι άνευ προηγουμένου. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ποιος διόρισε τα παιδιά του και ποιος την σύζυγό του, όπως είδαμε να συζητούν σε προηγούμενο θέμα και αδιαφορούν για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν σοβαρά προβλήματα. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που ήταν μέσα το μοιραίο βράδυ που έπεσαν τα βράχια και η σύζυγός του αντιμετωπίζουν ζητήματα υγείας τα οποία από ό,τι φαίνεται κανέναν δεν ενδιαφέρουν.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο καύσωνας υποχωρεί αλλά η ζέστη μένει

Έως 38 βαθμούς κελσίου θα δείξει το θερμόμετρο στη Λέσβο αυτή την εβδομάδα. Δροσίζει από την Παρασκευή 1η Αυγούστου με μελτέμια στο Αιγαίο
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κάηκε απορριμματοφόρο της Δυτικής Λέσβου στη φωτιά του Σκαλοχωρίου

Η φωτιά σύμφωνα με μαρτυρίες ξεκίνησε σε χωράφι με ξερά χόρτα κοντά σε αποθήκη του Δήμου
ΧΩΡΙΑ

Φωτιά στο Σκαλοχώρι

Επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής της Λέσβου και εναέρια μέσα. Το μέτωπο έχει περιοριστεί
ΒΙΒΛΙΟ

Στην παραλία Βατερών, παρέα με δανεικό βιβλίο

Μια πρωτότυπη ενέργεια από την Βιβλιοθήκη της Βρίσας. Τοποθετήθηκαν στην παραλία τρεις βιβλιοφωλιές ώστε οι λουόμενοι να περάσουν δημιουργικά το χρόνο τους
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Φωτογραφική διαδρομή στα στενά της Μυτιλήνης

Η έκθεση της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης με τίτλο «Η ΦΕΜ μέσα στην πόλη», θα διαρκέσει καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου, από την 1η έως τις 31 του μήνα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Καλοκαιρινή περιήγηση στο Μουσείο του Σιγρίου και τα απολιθωμένα

Ξεχωριστή εμπειρία για όσους και όσες βρεθούν στο Μουσείο Φυσικής ιστορίας της Λέσβου με περιηγήσεις και παρουσιάσεις για όλες τις ηλικίες
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Φωτιά σε ξερά χόρτα στη Μυτιλήνη

Απέναντι από το εργοστάσιο της ΕΠΟΜ. Η πυρκαγιά περιορίστηκε γρήγορα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία
ΧΩΡΙΑ

Ένας μικρός άγγελος, επέστρεψε στον ουρανό

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια για την απώλεια της μικρής Χριστίνας από τη Γέρα που έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο
ΕΛΛΑΔΑ

Σε πύρινο κλοιό πολλές περιοχές της χώρας

Οκτώ μεγάλες φωτιές σε εξέλιξη, διεθνής συνδρομή ζητά η Ελλάδα
ΓΕΥΣΗ

Γεύσεις και μουσική στη 4η Γιορτή Γκιουζλεμέ στα Μιστέγνα

Μεγάλη συμμετοχή και ένθερμο κλίμα στη γιορτή που τίμησε την τοπική κουζίνα και την πολιτιστική ταυτότητα της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκαλοχώρι

Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1η Αυγούστου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η καρδιά της Μυτιλήνης ξαναχτυπά στην παλιά Αγορά

Συνάντηση του Δημάρχου Παναγιώτη Χριστόφα με επιχειρηματίες και τον Εμπορικό Σύλλογο – Κοινές παρεμβάσεις για ένα πιο ελκυστικό εμπορικό περιβάλλον