× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ανεξέλεγκτη χωματερή σε κοίτη ποταμού

Παρέμβαση των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ σε Δήμο και Περιφέρεια

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/5/2022

Ανεξέλεγκτη χωματερή σε κοίτη ποταμού
' χρόνος ανάγνωσης

Επίσκεψη στην περιοχή του φράγματος της μονής Πιθαρίουτης Ερεσού πραγματοποιήσαν οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ, ανταποκρινόμενοι στις εκκλήσεις των κατοίκων της περιοχής για την αντιμετώπιση της τραγικής κατάστασης που επικρατεί εκεί. Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, σύμφωνα και με τις καταγγελίες ενεργών πολιτών,εδώ και πολύ καιρό γίνεται ανεξέλεγκτη απόθεση σκουπιδιών και μπάζων δίπλα και μέσα στην κοίτη του ποταμού,λίγα μέτρα μετά το φράγμα!

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ έκαναν παρέμβαση προς το Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ώστε να ελέγξουν την προσβασιμότητα στο χώρο, την απαγόρευση εναπόθεσης σκουπιδιών και μπάζων και την αποκατάσταση της περιοχής το ταχύτερο δυνατό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Μιχάλης Μπάκας, μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Δυστυχώς το 2022 βλέπουμε εικόνες που είχαμε πιστέψει ότι ανήκουν στο παρελθόν, καθώς 10-12 χρόνια πριν παλεύαμε για να κλείσουν οι ανεξέλεγκτες χωματερές στο νησί, υιοθετώντας την νομοθεσία της ΕΕ, με τη λειτουργία του κεντρικού ΧΥΤΑ της Λέσβου χωρίς άλλες χωματερές. Οι χωματερές έκλεισαν αλλά βλέπουμε ότι εξαιτίας της αδράνειας των ιθυνόντων, κάποιοι εξακολουθούν να πετάνε τα σκουπίδια τους όπου θέλουν. Σε ένα από τα πιο τουριστικά χωριά του νησιού, σεέναν πολύ όμορφο χώρο, ένα ποτάμι, δίπλα από μια μονή και μια λίμνη, που τα τελευταία χρόνια αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών, δυστυχώς αντικρίζουμε μια απαράδεκτη εικόνα. Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι ηανεξέλεγκτη χωματερή που είδαμε είναι κατάντι του φράγματος που ποτίζεται ο κάμπος της Ερεσού με πάρα πολλές καλλιέργειες ενώ οι εκβολές του Ψαροπόταμου στην παραλία της Ερεσού είναι προστατευόμενος υγρότοπος. Όλοικαταλαβαίνουμε πόσο επικίνδυνο είναι αυτό για το περιβάλλον αλλά και τη δημόσια υγεία. Ζητάμε την άμεση παρέμβαση του Δήμου Δυτικής Λέσβου και της Περιφέρειας Βορείου για τον έλεγχο των παραβάσεων και την άμεση αποκατάσταση της περιοχής.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον ακαδημαϊκό Γρηγόριο Παπαμιχαήλ στο Ίππειος

Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ιππείου «Ο Άγιος Προκόπιος» διοργάνωσε με επιτυχία, εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον αείμνηστο Ακαδημαϊκό και Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Αθηνών Γρηγόριο Παπαμιχαήλ, ο οποίος καταγόταν από το Ίππειος.
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου συγχαίρει τα παιδιά για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια

Ο Σύλλογος παρακαλεί τους γονείς των πολυτέκνων των οποίων τα παιδιά εισάχθηκαν στο πανεπιστήμιο να επικοινωνήσουν
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Εκσκαφές στο οικόπεδο του Κολυμβητηρίου στα Θέρμα

Ξεκίνησαν οι πρώτες εργασίες του πολύπαθου έργου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Μια γλυκιά βραδιά στον Μανταμάδο

Ο Σύλλογος Γυναικών Μανταμάδου μάς προσκαλεί σε μια παραδοσιακή γιορτή με λουκουμάδες, μουσική και κάψιμο στεφανιών
ΧΩΡΙΑ

Προτάσεις για το νερό στον Πολιχνίτο

Ο Ομότιμος Καθηγητής του ΕΚΠΑ Α. Κελεπερτζής προτείνει δύο άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις προς τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ για την αντιμετώπιση της θερινής λειψυδρίας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο καύσωνας υποχωρεί αλλά η ζέστη μένει

Έως 38 βαθμούς κελσίου θα δείξει το θερμόμετρο στη Λέσβο αυτή την εβδομάδα. Δροσίζει από την Παρασκευή 1η Αυγούστου με μελτέμια στο Αιγαίο
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κάηκε απορριμματοφόρο της Δυτικής Λέσβου στη φωτιά του Σκαλοχωρίου

Η φωτιά σύμφωνα με μαρτυρίες ξεκίνησε σε χωράφι με ξερά χόρτα κοντά σε αποθήκη του Δήμου
ΧΩΡΙΑ

Φωτιά στο Σκαλοχώρι

Επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής της Λέσβου και εναέρια μέσα. Το μέτωπο έχει περιοριστεί
ΒΙΒΛΙΟ

Στην παραλία Βατερών, παρέα με δανεικό βιβλίο

Μια πρωτότυπη ενέργεια από την Βιβλιοθήκη της Βρίσας. Τοποθετήθηκαν στην παραλία τρεις βιβλιοφωλιές ώστε οι λουόμενοι να περάσουν δημιουργικά το χρόνο τους
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Φωτογραφική διαδρομή στα στενά της Μυτιλήνης

Η έκθεση της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης με τίτλο «Η ΦΕΜ μέσα στην πόλη», θα διαρκέσει καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου, από την 1η έως τις 31 του μήνα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Καλοκαιρινή περιήγηση στο Μουσείο του Σιγρίου και τα απολιθωμένα

Ξεχωριστή εμπειρία για όσους και όσες βρεθούν στο Μουσείο Φυσικής ιστορίας της Λέσβου με περιηγήσεις και παρουσιάσεις για όλες τις ηλικίες
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Φωτιά σε ξερά χόρτα στη Μυτιλήνη

Απέναντι από το εργοστάσιο της ΕΠΟΜ. Η πυρκαγιά περιορίστηκε γρήγορα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία