Συμμετοχή του 5ου ΓΕΛ Μυτιλήνης στο ERASMUS+ KA1
Ολοκληρώθηκε στις 31 Αυγούστου
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/9/2019

To 5o Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+KA1 μετά την έγκριση της αίτησής του σε δύο σχέδια κινητικότητας προσωπικού σχολικής εκπαίδευσης με τίτλους Innovative Approaches to Teaching και Activate your English for Τeaching.
Το Πρόγραμμα ήταν διετούς διάρκειας και έληξε στις 31 Αυγούστου 2019. Στα πλαίσια υλοποίησης του πρώτου σχεδίου Innovative Approaches to Teaching , οι καθηγήτριες του 5ου ΓΕΛ Μυτιλήνης, Σταυρούλα Βαμβακίτου και Πελαγία Ζαννίδου συμμετείχαν σε οργανωμένο πρόγραμμα μαθημάτων του φορέα εκπαίδευσης ενηλίκων ITC International στην Πράγα της Τσεχίας κατά το χρονικό διάστημα 30 Οκτωβρίου έως 03 Νοεμβρίου 2017 και ολοκλήρωσαν με επιτυχία την πενταήμερη επιμόρφωσή τους, στους χώρους του ITC International, με γλώσσα επικοινωνίας την Αγγλική.
Η επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε σε δομημένους κύκλους μαθημάτων και δράσεων (από 9:00΄ έως 17:00΄) από εκπαιδευτικούς πιστοποιημένους στην εκπαίδευση ενηλίκων. Συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από την Ιρλανδία, την Εσθονία, τη Ρουμανία και την Ελλάδα (Μουσικό Σχολείο από Βόλο).
Κατά τη διάρκειά της παρουσιάστηκαν στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς οι δεξιότητες του 21ου αιώνα, έγινε προσπάθεια ανάλυσής τους και συζητήθηκαν οι διάφορες μέθοδοι με τις οποίες μπορούμε να αναπτυχθούν μέσα στην τάξη.
Στα πλαίσια της υλοποίησης του δεύτερου σχεδίου Activate your English for Τeaching, οι εκπαιδευτικοί του 5ου ΓΕΛ Μυτιλήνης,Παναγιώτης Γιαννίκος , Χρυσούλα Λινάρδου και Ευθυμία Τζίνη, συμμετείχαν σε οργανωμένο πρόγραμμα μαθημάτων του Ευρωπαϊκού Φορέα English Matters στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας κατά το χρονικό διάστημα 24 Φεβρουαρίου έως 4 Μαρτίου 2018 και ολοκλήρωσαν με επιτυχία την επταήμερη επιμόρφωση με γλώσσα επικοινωνίας την Αγγλική.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του σχολείου «μέσα από αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς να καλλιεργήσουν τις δεξιότητές τους στον προφορικό και γραπτό λόγο, να βελτιώσουν τη χρήση των Αγγλικών ως μέσου επικοινωνίας και πρόσβασης σε διεθνή βιβλιογραφία με στόχο την υιοθέτηση καινοτόμων πρακτικών κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας, τη δημιουργία πολυθεματικού εκπαιδευτικού υλικού και την απρόσκοπτη συμμετοχή τους σε μελλοντικά Ευρωπαϊκά προγράμματα και συνεργασίες.
Παράλληλα, δόθηκε η δυνατότητα οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί να γίνουν πρεσβευτές της Λέσβου και της Ελλάδας εν γένει και να γνωρίσουν στοιχεία του πολιτισμού μιας ευρωπαϊκής χώρας του Βορρά, που τρέφει ιδιαίτερη αγάπη και εκτίμηση προς τον ελληνικό πολιτισμό. Οι γόνιμες και εποικοδομητικές συζητήσεις και συγκρίσεις για τα εκπαιδευτικά δρώμενα με τους εκπαιδευτικούς- συναδέλφους των άλλων χωρών βοήθησαν να εντοπισθούν κοινά στοιχεία και διαφορές των εκπαιδευτικών συστημάτων τους. Τέθηκαν με αυτό τον τρόπο οι βάσεις για την ανάπτυξη περαιτέρω μελλοντικών συνεργασιών».