× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συμμετοχή του 5ου ΓΕΛ Μυτιλήνης στο ERASMUS+ KA1

Ολοκληρώθηκε στις 31 Αυγούστου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/9/2019

Συμμετοχή του 5ου ΓΕΛ Μυτιλήνης στο ERASMUS+ KA1

To 5o Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+KA1 μετά την έγκριση της αίτησής του σε δύο σχέδια κινητικότητας προσωπικού σχολικής εκπαίδευσης με τίτλους Innovative Approaches to Teaching και Activate your English for Τeaching.

Το Πρόγραμμα ήταν διετούς διάρκειας και έληξε στις 31 Αυγούστου 2019. Στα πλαίσια υλοποίησης του πρώτου σχεδίου Innovative Approaches to Teaching , οι καθηγήτριες του 5ου ΓΕΛ Μυτιλήνης, Σταυρούλα Βαμβακίτου και Πελαγία Ζαννίδου συμμετείχαν σε οργανωμένο πρόγραμμα μαθημάτων του φορέα εκπαίδευσης ενηλίκων ITC International στην Πράγα της Τσεχίας κατά το χρονικό διάστημα 30 Οκτωβρίου έως 03 Νοεμβρίου 2017 και ολοκλήρωσαν με επιτυχία την πενταήμερη επιμόρφωσή τους, στους χώρους του ITC International, με γλώσσα επικοινωνίας την Αγγλική.
Η επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε σε δομημένους κύκλους μαθημάτων και δράσεων (από 9:00΄ έως 17:00΄) από εκπαιδευτικούς πιστοποιημένους στην εκπαίδευση ενηλίκων. Συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από την Ιρλανδία, την Εσθονία, τη Ρουμανία και την Ελλάδα (Μουσικό Σχολείο από Βόλο).

Κατά τη διάρκειά της παρουσιάστηκαν στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς οι δεξιότητες του 21ου αιώνα, έγινε προσπάθεια ανάλυσής τους και συζητήθηκαν οι διάφορες μέθοδοι με τις οποίες μπορούμε να αναπτυχθούν μέσα στην τάξη.

Στα πλαίσια της υλοποίησης του δεύτερου σχεδίου Activate your English for Τeaching, οι εκπαιδευτικοί του 5ου ΓΕΛ Μυτιλήνης,Παναγιώτης Γιαννίκος , Χρυσούλα Λινάρδου και Ευθυμία Τζίνη, συμμετείχαν σε οργανωμένο πρόγραμμα μαθημάτων του Ευρωπαϊκού Φορέα English Matters στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας κατά το χρονικό διάστημα 24 Φεβρουαρίου έως 4 Μαρτίου 2018 και ολοκλήρωσαν με επιτυχία την επταήμερη επιμόρφωση με γλώσσα επικοινωνίας την Αγγλική.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του σχολείου «μέσα από αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς να καλλιεργήσουν τις δεξιότητές τους στον προφορικό και γραπτό λόγο, να βελτιώσουν τη χρήση των Αγγλικών ως μέσου επικοινωνίας και πρόσβασης σε διεθνή βιβλιογραφία με στόχο την υιοθέτηση καινοτόμων πρακτικών κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας, τη δημιουργία πολυθεματικού εκπαιδευτικού υλικού και την απρόσκοπτη συμμετοχή τους σε μελλοντικά Ευρωπαϊκά προγράμματα και συνεργασίες.

Παράλληλα, δόθηκε η δυνατότητα οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί να γίνουν πρεσβευτές της Λέσβου και της Ελλάδας εν γένει και να γνωρίσουν στοιχεία του πολιτισμού μιας ευρωπαϊκής χώρας του Βορρά, που τρέφει ιδιαίτερη αγάπη και εκτίμηση προς τον ελληνικό πολιτισμό. Οι γόνιμες και εποικοδομητικές συζητήσεις και συγκρίσεις για τα εκπαιδευτικά δρώμενα με τους εκπαιδευτικούς- συναδέλφους των άλλων χωρών βοήθησαν να εντοπισθούν κοινά στοιχεία και διαφορές των εκπαιδευτικών συστημάτων τους. Τέθηκαν με αυτό τον τρόπο οι βάσεις για την ανάπτυξη περαιτέρω μελλοντικών συνεργασιών».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

«Ελπίζουμε ο ζήλος του κ. Πιπίνη για την Υγεία να συνεχιστεί και μετεκλογικά»

Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Καλλονής για τις δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ιάσονα Πιπίνη για τις ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας
ΥΓΕΙΑ

Κριτική από το Σύλλογο Εργαζόμενων Νοσοκομείου Μυτιλήνης σε Καμπούρη

«Μικροκομματική φιέστα» χαρακτηρίζει το Σωματείο την εκδήλωση βράβευσης της ομάδας του αιμοδυναμικού
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επίσκεψη του Δημοτικού Σχολείου Περάματος στο Λαογραφικό Μουσείο Παλαιοχωρίου

40 μαθητές και 7 δάσκαλοι ξεναγήθηκαν στο Μουσείο άλεσαν αλεύρι στο πέτρινο χειρόμυλο και ζύμωσαν κουλουράκια
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

65 σχολικοί ποιητές και ποιήτριες στον διαγωνισμό του πρότυπου ΓΕΛ Μυτιλήνης

Συμμετείχαν από τα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το Δημοτικό Σχολείο Συκαμνιάς «κλείνει» και ουδείς ευθύνεται!

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Νικολέτα Βεμβέτσου εξηγεί στο «Ν» τα αδιάκοπα εμπόδια που συναντούν 12 μαθητές και μαθήτριες που μένουν κάθε λίγο χωρίς δάσκαλο
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τρεις Τούρκοι... με περίστροφο ανοικτά της Θερμής

Συνελήφθησαν, δικάστηκαν καταδικάστηκαν και απελαύνονται
ΔΡΑΣΕΙΣ

Συνέλευση στο Πλωμάρι

Για την επαναλειτουργία του πυροσβεστικού κλιμακίου της περιοχής
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Κατάσχεση αλιευμάτων στη Μυτιλήνη

Κατασχέθηκαν 117 κιλά χταπόδια τα οποία εντοπίστηκαν χωρίς παραστατικά διακίνησης και χωρίς να πληρούν τους όρους περί ιχνηλασιμότητας
ΒΙΒΛΙΟ

Ιδρύθηκε Ένωση Λογοτεχνών Αιγαίου

Με έδρα την Καλλονή και έμβλημα τη Σαπφώ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Παγκόσμια ημέρα νερού...με ιδιωτικοποίηση προ των πυλών

Ανακοίνωση του Συλλόγου ΔΕΥΑ Λέσβου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα νερού
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Η κοινωνία της μέλισσας» στο 4ο δημοτικό σχολείο Μυτιλήνης

Τα παιδιά φόρεσαν τη στολή του μελισσοκόμου, δοκίμασαν μέλι, μύρισαν το κερί και άγγιξαν την πρόπολη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Δεν συμμετέχουμε και δεν συναινούμε στη φάρσα της επανάληψης»

Ανακοίνωση του Κεντρικού Συμβουλίου Συλλόγου ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου