× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Έκθεση ζωγραφικής για την παγκόσμια ημέρα Βιοποικιλότητας

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας, μέσα από ποικίλες δράσεις

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/5/2022

Έκθεση ζωγραφικής για την παγκόσμια ημέρα Βιοποικιλότητας

Στις 22 Μαΐου εορτάζεται κάθε χρόνο η Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας  με στόχο την ευαισθητοποίηση πολιτών σε θέματα βιοποικιλότητας. Η διατήρηση και η ενθάρρυνση της ύπαρξης μεγάλης ποικιλίας της Πανίδας και της Χλωρίδας είναι ουσιαστικής σημασίας για την ανθρώπινη ύπαρξη και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την εξάλειψη της φτώχειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας, μέσα από ποικίλες δράσεις με σκοπό την ανάδειξη, προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας της Λέσβου Παγκόσμιου Γεωπάρκου UNESCO.

Με αφορμή τον εορτασμό το Μουσείο παρουσιάζει μια ξεχωριστή, πρωτότυπη έκθεση ζωγραφικής βασισμένη στη βοτανική βιοποικιλότητα καλλιεργούμενων φυτών.

Η λεσβιακή ύπαιθρος έχει ήδη φορέσει τα γιορτινά της χρώματα. Μαζί με τους αγρούς της Λέσβου άνθισαν "κήποι" στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, όπου η έμπνευση και η τέχνη του Ισπανού καλλιτέχνη, Joan Caronil, συναντούν τον πλούτο της ελληνικής φύσης, τυλιγμένη με το μυστήριο της ανατολής!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

22 έργα ζωγραφικής αφιερωμένα στα 22 χρόνια του Γεωπάρκου Λέσβου

με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας 2022!

«Τα περιβόλια του Αιγαίου» : 22 συνθέσεις ζωγραφικής με αντικείμενο 22 διαφορετικά φρούτα καρποφόρων δένδρων παρουσιάζονται την αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων του Μουσείου, στο Σίγρι, και σας περιμένουν να τα απολαύσετε σε μια ξεχωριστή βόλτα από τους αρχαίους μύθους, στις Οθωμανικές επιρροές και στην καρποφόρα γη των νησιών του Αιγαίου!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τα περιβόλια του Αιγαίου» είναι μία ιδέα εμπνευσμένη και βασισμένη στα όμορφα περιβόλια των νησιών του Βορείου Αιγαίου, τα οποία δείχνουν τον πλούτο των προϊόντων τους. Τα εσπεριδοειδή που μας χαρίζουν άρωμα, σκιά και μοναδικά εύγευστα εδέσματα. Τα ποικίλα οπωροφόρα δένδρα που με το κάλλος τους, εκφραζόμενο σε ζουμερά λαχταριστά φρούτα γεμάτα γεύσεις και αρώματα, μας ταξιδεύουν όλο τον χρόνο. Μια έκφραση φτιαγμένη με ένα απλό αλλά ταυτοχρόνως ενδελεχή τρόπο, γεμάτο από λεπτομέρεια και με άρωμα ανατολής και καλλιτεχνικά σχέδια παλαιών εποχών.

Εμπνευσμένος από τα ταξίδια του στο Αιγαίο και στην Μέση Ανατολή, τον κόσμο του παραμυθιού που δεν μπορείς να αντισταθείς στη γοητεία του, όπως μας λέει ο ίδιος, θέλησε να αποδώσει με μια εικόνα ό,τι μπορεί το βλέμμα να ανακαλύψει σε κρυμμένα σημεία, στις πόλεις και χωριά.

Χαμένες ομορφιές και αφηρημένα σχέδια, πινελιές της ισλαμικής τέχνης με επιρροές από διάφορα κράτη, με κυρίαρχα ωραία μοτίβα και διακοσμήσεις, είτε σε κτίρια, είτε σε διάφορες αρχιτεκτονικές κατασκευές, πολλές φορές ξεχασμένα, αφημένα στην φθορά του χρόνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επηρεασμένος από αυτήν την τέχνη του παρελθόντος, της οποίας καλλιτεχνικές και ιστορικές πινελιές συναντά κανείς ακόμα έντονα στα νησιά του βορείου Αιγαίου, πολλές φορές κρυμμένες μεταξύ των κτιρίων, άλλες φορές πιο αποκαλυπτικά σε βρύσες, πλακάκια, τοιχογραφίες , σιδεριές, ξυλόγλυπτα, μνημεία, θέλησε να τονίσει μερικά χαρακτηριστικά της, χαρίζοντας τους χρώμα και ένα καινούργιο μοντέρνο βλέμμα.

Έτσι δημιουργήθηκε η έκθεση «Τα Περιβόλια του Αιγαίου». Η φύση σαν κύριο στοιχείο έμπνευσης και απόλαυσης. Ένα φανταστικό τοπίο, στο οποίο κυριαρχούν οι αρετές και η γαλήνη, κάτω από το έντονο φως του Αιγαίου, ηλιόλουστο με απολαυστικούς συνδυασμούς χρωμάτων, ιδεών και μορφών.

Η έκθεση «Τα Περιβόλια του Αιγαίου» διοργανώνεται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και τον καλλιτέχνη Joan Caronil και είναι ανοικτή στο κοινό τις μέρες και τις ώρες επίσκεψης του Μουσείου μέχρι τέλος Ιουνίου 2022.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Λέσβο ο Κασσελάκης το Σάββατο 27 Απριλίου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα επισκεφτεί το νησί στα πλαίσια της δεκαήμερης περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Φιέστες και θεάματα αλλά από ουσία τίποτα»

Η Νέα Αριστερά Λέσβου για την σημερινή επίσκεψη Μητσοτάκη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εθελοντική δράση μαθητών 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνη

Πραγματοποίησαν εθελοντική δράση καθαρισμού στην περιοχή του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης
ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσλήψεις κι όχι απολύσεις έχει ανάγκη η ΔΕΥΑ Λέσβου

Επείγουσα έκκληση από το Σύλλογο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ Λέσβου για την ανάγκη να διατηρηθούν στο δυναμικό της εταιρεία οι 13 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν κατά την πανδημία του Covid – 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Βέρρου για το Κλειστό Γυμναστήριο Καλλονής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με τον Πρωθυπουργό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Λέσβου

Προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η ανοχή και στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, το επίκεντρο της επίσκεψης του πρωθυπουργού»

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Τα «άκουσε» στο Σίγρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εκτός από το Λιμάνι Σιγρίου, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ξεναγούμενος από τον Νίκο Ζούρο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη φωτισμού και διαγράμμισης στον κόμβο της Ανεμώτιας

Κάτοικοι του χωριού μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας μίλησαν με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΧΩΡΙΑ

Έκτακτη βλάβη στο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΛ στα «Αμπελάκια» Καλλονής

Η ΔΕΥΑΛ ζητά την κατανόηση των καταναλωτών καθώς η βλάβη θα αποκατασταθεί σε λίγες μέρες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυσαρέσκεια Σηφουνάκη για τη μηδενική αναφορά στο έργο του

«Οι Υπουργοί και ο Πρωθυπουργός ευλόγησαν εαυτούς χωρίς καμία αναφορά στους πραγματικούς εμπνευστές και δημιουργούς του μεγάλου αυτού έργου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην Υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΧΩΡΙΑ

Σε προεκλογικό κλίμα, παρουσία Μητσοτάκη, η παράδοση του οδικού άξονα Καλλονής‑ Σιγρίου

Φανερά δυσαρεστημένος ο Νίκος Σηφουνάκης για τη μηδενική αναφορά στο έργο του ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Μεταφορών, τον υφυπουργό, αλλά και τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ