× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Καμαρώνουν και τα ΕΠΑΛ της Λέσβου

Επέλεξαν ΕΠΑΛ και δικαιώνονται, τι είπαν όσοι συγκέντρωσαν πολλά μόρια στο «Ν»

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 1/7/2019

Καμαρώνουν και τα ΕΠΑΛ της Λέσβου

Γράφαμε το Σάββατο για τα «καμάρια του νησιού», εκείνους και εκείνες που συγκέντρωσαν πολλά μόρια από τα Γενικά Λύκεια. Φυσικά είναι και τα «καμάρια» των Επαγγελματικών Λυκείων της Λέσβου, εισακτέοι και εισακτέες για τους οποίους θα γράψουμε σήμερα και που η νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα –δικαίως μεν, αλλά δεν μας επιτρέπει δε- να έχουμε πρόσβαση σε όλους τους υποψηφίους. Όπως, λοιπόν και με τα Γενικά Λύκεια, ελπίζουμε ότι η λίστα και για αυτά τα «καμάρια του νησιού» θα μακραίνει, όσο οι άμεσα ενδιαφερόμενοι και ενδιαφερόμενες επικοινωνούν μαζί μας στο email μας [email protected].

Σε ό,τι αφορά λοιπόν τα Επαγγελματικά Λύκεια, αυτό που παρουσιάζει ενδιαφέρον, ειδικά για όσους και όσες παρακολουθούν τις πανελλαδικές εξετάσεις τα τελευταία 10 χρόνια, είναι ότι αυξάνεται η «απήχησή» τους, και ότι αποδομούνται μια σειρά προκαταλήψεις για το επίπεδο σπουδών που παρέχει στους υποψηφίους. Αρκετοί και αρκετές, στο πλαίσιο αυτό, που συγκέντρωσαν πολλά μόρια, επέλεξαν είτε στη Β’ είτε στη Γ’Λυκείου, από Γενικό Λύκειο να μετεγγραφούν σε Επαγγελματικό Λύκειο λόγω των προτιμήσεών τους σε διάφορους τομείς και η απόφασή τους δικαιώθηκε.

Είναι δε αξιοσημείωτη και η δουλειά που γίνεται στα ΕΠΑΛ. Για παράδειγμα η υποδιευθύντρια του 2ου ΕΠΑΛ, Όλγα Χατζηευστρατίου επεσήμανε στο «Ν» ότι το «μυστικό» της επιτυχίας του εν λόγω σχολείου είναι ότι ολοκληρώνει εγκαίρως την απαιτούμενη ύλη, ώστε στη συνέχεια να γίνουν επαναλήψεις και διαγωνίσματα, προσομοιωτικά προς τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Πρωτιά για τον Κωνσταντίνο Τεντολούρη με 18.785 μόρια

Πρώτος του 2ου ΕΠΑΛ Μυτιλήνης σε βαθμολογία, ο Κωνσταντίνος Τεντολούρης με 18.785 μόρια από τον τομέα Υγείας- Πρόνοιας: «Προσπάθησα όλη τη χρονιά με συστηματικό διάβασμα και πολλή στήριξη από το σχολείο. Φυσικά βοήθησε το φροντιστήριο και η οικογένεια». Για τον Κωνσταντίνο ήτανε ρίσκο που πήγε άλλαξε σχολείο στη Β΄ Λυκείου, καθώς από τα προηγούμενα χρόνια ήταν καλός μαθητής.

Έγραψε δύο καθαρά 20άρια στα μαθήματα ειδικότητας (Υγείας- πρόνοιας και Ανατομίας- υγιεινής) και 19,8 στα μαθηματικά. Βγάζει 10 μόρια παραπάνω σε σχέση με τις περσινές βάσεις της Ιατρικής Αθήνας και 1000 παραπάνω για την Ιατρική Αλεξανδρούπολης!

18.045 μόρια για τον Άγγελο Τσιβγούλη!

Από τον τομέα Υγείας- Πρόνοιας, ο Άγγελος Τσιβγούλης του 2ου ΕΠΑΛ, συγκέντρωσε 18.045 μόρια και αν δεν πετύχει όπως μας είπε στη Σχολή υπαξιωματικών του Λιμενικού, θα «χτυπήσει» Φαρμακευτική. Έκανε τη μετάβαση στη Γ’ Λυκείου στο ΕΠΑΛ, γιατί «ήθελα να περάσω χωρίς άγχος. Πιέστηκα μόνο προς το τέλος της σχολικής χρονιάς», ανέφερε στο «Ν».

Με 17.695 μόρια η Ελένη Οικονομίδου

Με 17.695 μόρια η Ελένη Οικονομίδου από το 2ο ΕΠΑΛ και τον τομέα Υγείας- Πρόνοιας, θέλει να περάσει στη σχολή Νηπιαγωγών Θεσσαλονίκης. «Στερήθηκα βόλτες και εξόδους, αλλά είμαι ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα», μας λέει.

Αμέσως μετά στον ίδιο τομέα είναι η Ίρινα Κελέμπελη με 17.670 μόρια ναπό το 2ο ΕΠΑΛ και τον τομέα Υγείας-Πρόνοιας.

Η Στρατούλα Σαραντινού με 17.240 μόρια!

Συγκέντρωσε 17.240 μόρια η Στρατούλα Σαραντινού από το 2ο ΕΠΑΛ και τον τομέα Υγείας- Πρόνοιας. Η Στρατούλα αγαπά τη μαιευτική και για τον λόγο αυτό επέλεξε από την Α’ Λυκείου να πάει στο ΕΠΑΛ. «Δυστυχώς ακούγονται πολλά λάθος πράγματα για τα Επαγγελματικά Λύκεια. Ήταν πολύ σημαντική εμπειρία για μένα να έχω και εγώ και οι συμμαθητές μου, κοντά μας» εξηγεί στο «Ν». Ακολουθεί σε βαθμολογία από τον ίδιο τομέα, υποψήφια που συγκέντρωσε 17.175 μόρια.

17.175 μόρια για τη Ραφαέλα Κατερίνα Καποδίστρια

Η Ραφαέλα Κατερίνα Καποδίστρια από το 2ο ΕΠΑΛ συγκέντρωσε 17.175 μόρια και θέλει να περάσει στη Νοσηλευτική Θεσσαλονίκης.

Πρώτη στον τομέα γεωπονίας η Έλενα Καξηρή

Πρώτη στον τομέα γεωπονίας αναδείχτηκε η Έλενα Καξηρή από το 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης συγκεντρώνοντας 16.040 μόρια. «Πήγα στο ΕΠΑΛ στη Β’ τάξη του Λυκείου γιατί ήμουν αποφασισμένη να περάσω στη Διαιτολογία Θεσσαλονίκης και τα καταφέρνω. Αν και είχα αλλάξει ακόμα δύο σχολεία στο 2ο ΕΠΑΛ ένιωσα ότι βρίσκομαι σε μια οικογένεια, δέθηκα με τους καθηγητές και είδα ότι δεν ισχύουν διάφορες προκαταλήψεις που ακούγονται για τα ΕΠΑΛ» ανέφερε στο «Ν».

Πρώτος στο 1ο ΕΠΑΛ ο Ηλίας Λεοντής

Ο Ηλίας Λεοντής από το 1ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης συγκέντρωσε τα περισσότερα μόρια στο σχολείο του (15095) στο τομέα γραφιστικής. Ακολουθεί ο Λουκάς Καπετάνιος και ο Στρατής Βογιατζής από τον Τομέα Μηχανολογίας.

Ο Στρατής Βογιατζής συγκέντρωσε 14.520 μόρια. «Ήμουν στο Γενικό Λύκειο Παμφίλων και στη Β΄Λυκείου πήγα στο 1ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης. Με τη βοήθεια των γονιών μου τα κατάφερα και περιμένω να πέσουν οι βάσεις, ώστε να περάσω στη σχολή Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών του Πανεπιστημίου Πάτρας» λέει στο «Ν».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ