× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τα καμάρια του νησιού!

Υποψήφιοι εισακτέοι και εισακτέες με υψηλή βαθμολογία στο σχολείο τους μιλούν στο «Ν»

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 29/6/2019

Τα καμάρια του νησιού!

Υψηλές βαθμολογίες σε όλα τα επιστημονικά πεδία για το Νομό Λέσβου διαπιστώθηκαν με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τα Γενικά Λύκεια. Συνολικότερα, μεγάλη διασπορά στις βαθμολογίες άνω του 10 και μεγάλη συγκέντρωση βαθμολογιών κάτω από τη βάση, είναι η γενική εικόνα που παρουσιάζουν οι βαθμολογίες των υποψηφίων, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας.

«Για το λόγο ότι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου δε λαμβάνει τα αποτελέσματα ούτε σε ηλεκτρονική ούτε και σε έντυπη μορφή αλλά αυτά διαβιβάζονται απευθείας στα ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ., ακριβή διαθέσιμα στοιχεία μπορείτε να αναζητάτε στις Σχολικές Μονάδες τις περιοχής ευθύνης μας», λέει ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης, Μιχάλης Καπιωτάς που συγχαίρει όλους τους μαθητές για τις επιδόσεις τους. «Ευχόμαστε στους ίδιους καλή φοιτητική ζωή και στους γονείς τους υγεία και δύναμη. Τέλος, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς για την υψηλή υπηρεσιακή τους ετοιμότητα», καταλήγει.Το «Ν», παρά τα εμπόδια από την προστασία των προσωπικών δεδομένων, η οποία είναι καθόλα σεβαστή, κατόρθωσε να εντοπίσει αρκετούς υποψήφιους και υποψήφιες για την Ανώτατη Εκπαίδευση, ανά σχολείο με υψηλή βαθμολογία, αναλόγως της συνεργασίας κάθε σχολικής μονάδας και διαθεσιμότητας υποψηφίου. 

Ευελπιστούμε ότι το ρεπορτάζ θα επεκταθεί δεόντως τις επόμενες ημέρες, αγαπητοί ενδιαφερόμενοι, γονείς και κηδεμόνες. Επικοινωνείτε μαζί μας με email: [email protected].

Το Πειραματικό Λύκειο

Πολύ καλές βαθμολογίες κατέγραψε το Πειραματικό Λύκειο.

Η πρώτη σε μόρια στο σχολείο της είναι η Αριάδνη Μακριδάκη με 18847 μόρια που θέλει να «χτυπήσει» το Μαθηματικό Αθήνας. Ήταν εξάλλου κάτι που το ήθελε καιρό, και για να αντεπεξέλθει και να συγκεντρωθεί στο διάβασμα, δεν αποχωρίστηκε, αλλά μείωσε την αγαπημένη της συνήθεια, την ιππασία. «Μου άρεσε που κατάφερα να συγκεντρωθώ και η εμπειρία. Φυσικά υπάρχουν στιγμές που δεν αντέχεις και αισθάνεσαι απογοήτευση» διαπιστώνει. Η καλύτερη βαθμολογία της ήταν στη Φυσική με 19,8 και στα Μαθηματικά με 19,7.

Για Ιατρική Θεσσαλονίκης βαδίζει ο Θανάσης Σίσκας με 18815 μόρια:

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη βαθμολογία μου, με εξαίρεση την έκθεση έγραψα πολύ καλά σε όλα τα άλλα μαθήματα. Μεγαλύτερος βαθμός μου ήταν στη βιολογία (19,9) και στη φυσική (19,8), ενώ και στη χημεία τα πήγα αρκετά καλά (18,4) παρότι ήταν αρκετά δύσκολα τα θέματα. Γενικώς, δεν έπεσα σε παγίδες παρότι υπήρχαν πολλές. Πρώτη μου επιλογή είναι η Ιατρική Θεσσαλονίκης, γιατί κατάγομαι κατά το ήμισυ από εκεί» λέει στο «Ν».

Από το ίδιο σχολείο στις υψηλές βαθμολογίες και ο Παναγιώτης Νανόπουλος με 18.613 μόρια από την ομάδα Υγείας, με ένα καθαρό 20άρι (σ.σ. και από τους δύο βαθμολογητές!) στη Βιολογία. «Δεν περίμενα να συγκεντρώσω τόσα πολλά μόρια» είπε στο «Ν» λίγο μετά τη γενική πρόβα που είχε μαζί με συμμαθητές του για την παράσταση που ανεβάζει το Πειραματικό από χτες. Εκτιμά ότι τον βοήθησε η επίδοσή του στην Έκθεση (18,1), ενώ τον δυσκόλεψε η Φυσική και η Χημεία. Πρώτη θέση στο μηχανογραφικό του η Ιατρική Θεσσαλονίκης!

Ακολουθούν 18.408 μόρια σε επίδοση υποψήφιου που δεν κατορθώσαμε να εντοπίσουμε.

Μιλήσαμε, όμως και με τον Ραφαήλ Ντινιακό με 18.258 μόρια, που έγραψε 19,8 στη Βιολογία, τον δυσκόλεψε η έκθεση και σκέφτεται Ιατρική ή Βιολογία. Είναι άνθρωπος του μέτρου, γι’ αυτό παραδέχεται ότι δεν στερήθηκε τίποτα. Η συμβουλή του; «Να μην αγχώνονται οι υποψήφιοι και να γνωρίζουν ότι ο καθένας λειτουργεί διαφορετικά και χρειάζεται διαφορετικές ώρες διαβάσματος. Εγώ διάβαζα 3 ώρες αντί για 8».

Πρώτη στις ανθρωπιστικές σπουδές η Χρύσα Μανδαμαδιώτη

Με 17.827 μόρια η Χρύσα Μανδαμαδιώτη κατέχει την υψηλότερη βαθμολογία από τον τομέα Ανθρωπιστικών Σπουδών στο Πειραματικό Λύκειο Μυτιλήνης. Καλύτερη επίδοσή της ήταν στα Λατινικά με 19,2 και στοχεύει στην Ψυχολογία Παντείου..

«Δεν το περίμενα, ήταν πολύ ευχάριστη έκπληξη το ότι περνάω στη σχολή που επιθυμώ. Δεν θα με ένοιαζε να ήμουν και σε άλλη πόλη» λέει στο «Ν», η Χρύσα, κόρη της περήφανης-και με το δίκιο της- αγαπητής συναδέλφισσας, δημοσιογράφου, Μαρίας Χατζηγεωργίου.

Η Χρύσα θεωρεί ότι είχε χαμηλά τον πήχη, παρόλο που δεν ήρθε αντιμέτωπη με το διάβασμα μόνο την τρέχουσα σχολική χρονιά. Το αγαπούσε σε όλη της τη μαθητική ζωή. Παιδί πολύτεκνης οικογένειας, με τις αδερφές τις μικρές να την περιτριγυρίζουν και να τη λατρεύουν ήταν δύσκολο να συγκεντρώνεται στον στόχο της. Στερήθηκε την κοινωνική ζωή και την ψυχική της ηρεμία, όπως παραδέχεται για να τα «βάλει» με τις Πανελλήνιες, αλλά τα κατάφερε χάρη σε κάθε στήριξη που της παρείχε η οικογένειά της.

Ο Ευτύχης Ζαρούλης από το Γενικό Λύκειο Ιππείου!

Ο Ευτύχης Ζαρούλης από το ΓΕΛ Ιππείου συγκέντρωσε 16127 μόρια και στοχεύει στο τμήμα πληροφορικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,

18.676 μόρια για την Ειρήνη Μαρία Χατζηδημητρίου του ΓΕΛ Καλλονής!

Από το Γενικό Λύκειο Καλλονής η Ειρήνη Μαρία Χατζηδημητρίου  κατόρθωσε να συγκεντρώσει 18727 μόρια στο 2ο πεδίο και 18676 στο 3ο πεδίο, από τη Θετική Κατεύθυνση. Θέλει να περάσει στη ΣΑΣ Ιατρικής και μπορεί να τα καταφέρει! «Ήταν μια αρκετά πιεστική χρονιά, αλλά είχα στήριξη από την οικογένειά μου και πρόγραμμα» λέει στο «Ν».

Με 18.506 μόρια η Ταξιαρχούλα Καραγιάννη από το ΓΕΛ Παμφίλων

Από τον τομέα Θετικών Σπουδών με κατεύθυνση τη Βιολογία η Ταξιαρχούλα Καραγιάννη συγκέντρωσε 18.506 μόρια, με καλύτερη επίδοση στη Βιολογία, 20!

«Η χρονιά ήταν απαιτητική, στερήθηκα αρκετά πράγματα, τις βόλτες με τους φίλους και την οικογένειά μου, αλλά οι κόποι μου ανταμοίφθηκαν. Θέλω να περάσω στην Ιατρική και εκτιμώ ότι με βάση τις περσινές βάσεις περνάω».

Το 2ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης

Πρώτη στη βαθμολογία από το 2ο ΓΕΛ Μυτιλήνης αναδείχτηκε η Παναγιώτα (Τίνα) Τσιλιμιδού με 17660 μόρια από τη θετική κατεύθυνση, με την καλύτερη επίδοσή της να καταγράφεται στη Βιολογία (19,1). Η ίδια παραδέχεται στο «Ν» ότι ήταν μια χρονιά κουραστική, για την οποία προσπάθησε πολύ, περιορίζοντας τις εξόδους της στις γιορτές, ενώ από την Α’ Λυκείου αποχωρίστηκε το αγαπημένο της μπαλέτο. Στόχος της είναι η Κτηνιατρική.

Η επόμενη υψηλή βαθμολογία είναι από τον τομέα Οικονομίας- Πληροφορικής και στις ανθρωπιστικές σπουδές (17440 μόρια) και μετά από τον τομέα ανθρωπιστικών σπουδών (16.810 μόρια).

Στο 3ο ΓΕΛ: 18.778 μόρια του Κωνσταντίνου Βαρβαρά

Ο Κωνσταντίνος Βαρβαράς από το 3ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης που έγραψε μία από τις καλύτερες βαθμολογίες, αν όχι τη μεγαλύτερη με 18.778 μόρια τόνισε στο «Ν»: «Δύσκολα θέματα, αλλά είμαι χαρούμενος και ευχαριστημένος. Ήταν μια πιεστική χρονιά με το διάβασμα, αλλά δεν είχα άγχος τουλάχιστον ως την Άνοιξη. Έβγαινα όποτε μπορούσα με φίλους, ωστόσο το τελευταίο διάστημα υπήρχε και πίεση και άγχος. Έγραψα καλύτερα στη φυσική (19,8) και πρώτη μου επιλογή θα είναι η ιατρική Θεσσαλονίκης».

Πολύ υψηλές βαθμολογίες καταγράφηκαν στη θετική κατεύθυνση: 18.620 μόρια, 18.440 μόρια από τη Γεωργία Κύτελη, κόρη του δημάρχου Μυτιλήνης και 18.414 μόρια από άλλη υποψήφια. Στον οικονομικό τομέα η υψηλότερη βαθμολογία ήταν τα 17.272 μόρια.

Με 17.976 μόρια η Βάσω Ψάνη έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία στον τομέα ανθρωπιστικών σπουδών, και δεν… μάσησε τα λόγια της. Επεσήμανε στο «Ν»  ότι η χρονιά των πανελλαδικών είναι μία από τις πιο ψυχοφθόρες όπου «δοκιμάζεσαι ψυχολογικά και σωματικά. Το διάβασμα δεν είναι αγώνας δρόμου, αλλά μαραθώνιος, καθώς πρέπει να αντέξεις μέχρι το τέρμα». Ακολουθούν οι επιδόσεις των 17.432 μορίων και 16.645 μορίων άλλων υποψηφίων.

17.913 μόρια για την πρώτη στο 4ο ΓΕΛ Μυτιλήνης, Κλαίρη Χατζημαθιού

Την υψηλότερη βαθμολογία σε μόρια (17.913) κατέγραψε στο 4ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης, η υποψήφια από τον τομέα ανθρωπιστικών σπουδών, Κλαίρη Χατζημαθιού: «Αρχικά ήθελα Ψυχολογία Θεσσαλονίκης, αλλά τώρα σκέφτομαι και Νομική. Διάβαζα μέχρι τις 9 το βράδυ, δεν έκανα υπερβολές. Εκτός του τελευταίου μήνα, βέβαια που είχα αρκετή πίεση». Το καλό με την Κλαίρη είναι ότι διάβαζε πάντα με «ευκολία». Το «είχε», κι αν στερήθηκε κάποιες εξόδους δεν αισθάνεται άσχημα γι’ αυτό.

Ακολουθεί υποψήφια με 17.777 μόρια από τον τομέα Οικονομίας και υποψήφια με 17.722 μόρια από τον τομέα ανθρωπιστικών σπουδών, 17.480 μόρια και 17.078 μόρια από τη Θεωρητική κατεύθυνση, 17.013 από τη Θετική κατεύθυνση.

Μια φοιτητική ζωή που άργησε, αλλά ήρθε!

Από το 4ο ΓΕΛ και η Μαρία Πάστου, που έδωσε από τον τομέα ανθρωπιστικών σπουδών, συγκεντρώνοντας 17.722 μόρια, με 19,8 στα Λατινικά και 17,6 στην Έκθεση. «Πρώτος μου  στόχος είναι η Νομική, αλλά σκέφτομαι και την Ψυχολογία. Θα προτιμούσα να περάσω στη Θεσσαλονίκη για να είμαι με τον αδερφό μου τον Μιχάλη που σπουδάζει Μηχανολόγος Μηχανικός στο ΑΠΘ» λέει στο «Ν».

«Ήταν μια δύσκολη πιεστική χρονιά και ήταν μεγάλη απόφαση να ξαναδώσω πανελλήνιες». Πέρσι είχε περάσει Φιλολογία Αθήνας. «Στερήθηκα, εξόδους, μια φοιτητική ζωή που άργησε… αλλά ευτυχώς ήρθε!» λέει και συγκινεί.

Η συμβουλή της στους επόμενους υποψήφιους; «Να έχουν στόχους και να μη συμβιβάζονται με τίποτα λιγότερο από αυτό που αξίζουν. Αξίζει να κοπιάσεις για τα όνειρά σου!»

Πρώτη η Σοφία Μιχαλάκη από το 5ο ΓΕΛ

Τα περισσότερα μόρια από το 5ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης συγκέντρωσε η Σοφία Μιχαλάκη: 18.255 που στοχεύει στην Ιατρική. Η καλύτερη βαθμολογία της ήταν στη Φυσική με 19,3- ενώ τη δυσκόλεψε η Χημεία. «Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά, στερήθηκα εξόδους», ανέφερε στο «Ν». Εν τούτοις, η προσπάθειά της δικαιώθηκε, νιώθει υπέροχα και προγραμματίζει τις καλοκαιρινές της διακοπές!

Η επόμενη υψηλή βαθμολογία στο 5ο ΓΕΛ είναι τα 17.666 μόρια από τον οικονομικό τομέα, 17.078 από τη Θετική Κατεύθυνση και 16.669 μόρια από τον τομέα ανθρωπιστικών σπουδών.

Πρώτη η Πηνελόπη Χατζημιχαλάκη από το ΓΕΛ Πλωμαρίου

Με 18105 μόρια, η Πηνελόπη Χατζημιχαλάκη συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία στο ΓΕΛ Πλωμαρίου, η οποία επεσήμανε στο «Ν»:

«Πιστεύω ότι τα θέματα φέτος ήταν αρκετά βατά και όποιος είχε διαβάσει θα έγραψε καλά. Προσωπικά, τα πήγα καλύτερα στην ιστορία (19,6), ενώ στην έκθεση υπήρξε μια μικρή σύγχυση γιατί ήταν πολύ γενικό το θέμα. Σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, διάβαζα με πρόγραμμα και δεν στερήθηκα τις βόλτες μου. Γενικά χρειάζεται να υπάρχει πρόγραμμα ώστε να μην είσαι κλεισμένος στο σπίτι και να διαβάζεις συνέχεια. Πρώτη μου επιλογή είναι η Ψυχολογία.»

Ακολουθούν 17.781 μόρια υποψήφιου από τον Οικονομικό Τομέα και 16.149 μόρια από υποψήφια Τομέα Υγείας.

Πρώτη η Μαρία Χατζηνικολάου από το ΓΕΛ Μανταμάδου

Την υψηλότερη βαθμολογία στο Γενικό Λύκειο Μανταμάδου, συγκέντρωσε η Μαρία Χατζηνικολάου με 18.020 μόρια και τη Θεωρητική κατεύθυνση. Αρίστευσε στα Λατινικά με 19,9. Τη δυσκόλεψε η Έκθεση, κυρίως ως προς το μέρος των ασκήσεων και στοχεύει στην Αγγλική Φιλολογία Θεσσαλονίκης. «Έριξα πολύ διάβασμα, στερήθηκα εξόδους, ελεύθερο χρόνο, ακόμα και το να παίζω με το κινητό μου. Είναι μια προσπάθεια ατομική και είναι στο χέρι του καθενός να τα βγάλει πέρα» εξηγεί στο «Ν».

Ακολουθούν 16.847 μόρια από υποψήφιο των Ανθρωπιστικών σπουδών, από το ίδιο σχολείο και 16.271 από υποψήφια των Θετικών Σπουδών.

 

Πρώτη η Χαρά Τζίτζιρα από το ΓΕΛ Γέρας

Η Χαρά Τζίτζιρα από τον Τομέα Ανθρωπιστικών Σπουδών με την καλύτερή της επίδοση στα Λατινικά (19,9) και αγαπημένο της μάθημα την Ιστορία, είχε την υψηλότερη βαθμολογία στο Γενικό Λύκειο Γέρας. Τη δυσκόλεψαν τα Αρχαία, αλλά είναι πολύ χαρούμενη για τα αποτελέσματα. Περιμένει και τα αγγλικά να βγουν και κατά πάσα πιθανότητα περνάει στην αγαπημένη της σχολή, που όπως είπε στο «Ν» είναι των ΜΜΕ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης!

Ακολουθούν 16.959 και 16.956 μόρια από υποψήφιους του ίδιου σχολείου στον τομέα Θετικών Σπουδών.

Πρώτη η Έβελυν Γιαννάκη από το ΓΕΛ Πέτρας

Από το Γενικό Λύκειο Πέτρας αναδείχτηκε πρώτη σε βαθμολογία η Έβελυν Γιαννάκη από τον Μόλυβο με 16.969 μόρια και τον Τομέα Ανθρωπιστικών Σπουδών, που είναι πολύ ευχαριστημένη με την επίδοσή της. «Ήθελα ψυχολογία, αλλά δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω. Ήταν μια χρονιά που απαιτούσε αρκετό διάβασμα, αλλά νομίζω ότι δεν στερήθηκα πολλά».

Από το ίδιο σχολείο και τομέα ακολουθεί υποψήφια με 16.888 μόρια, και η αμέσως επόμενη υψηλή βαθμολογία του ΓΕΛ Πέτρας ανήκει σε υποψήφιο των Θετικών Σπουδών με 16.385 μόρια.

Πρώτη η Άννα Τσιτσάνου από το ΓΕΛ Πολιχνίτου

 

Με 18.111 μόρια η Άννα Τσιτσάνου κατέχει την υψηλότερη βαθμολογία στο Γενικό Λύκειο Πολιχνίτου. Έδωσε από τις Θετικές Σπουδές, με καλύτερη επίδοση στα μαθηματικά με 19,2 και στοχεύει στους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

«Απαιτούνταν προσήλωση και διάβασμα. Δεν αισθάνθηκα ότι στερήθηκα πολλά, οι βόλτες με τους φίλους μου –που ήταν βέβαια περιορισμένες- με έκαναν να έχω κουράγιο!» λέει στο «Ν».

Επικοινωνείτε μαζί μας με email: [email protected]

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ