× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Εκεί που πονάς εκεί θα σε χτυπάω»...μας λέει η «νέα» τάξη πραγμάτων...

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΑΦΗΣ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/6/2019

«Εκεί που πονάς εκεί θα σε χτυπάω»...μας λέει η «νέα» τάξη πραγμάτων...

Στο βωμό των μικροπολιτικών παιχνιδιών και του ρεβανσισμού έχουν αφεθεί τα Μουσικά Σχολεία Λέσβου και Χίου από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και την κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η νέα περιφερειακή δ/ντρια με μια μονοκονδυλιά της (κατόπιν εισηγήσεων!!! όπως δήλωσε) καταργεί το δεύτερο τμήμα σε Χίο και Μυτιλήνη. Όπως δήλωσε "εφαρμόζει το νόμο". Με τη νέα σχολική χρονιά ελπίζω οι εισαγγελείς να ζητήσουν την εφαρμογή του νόμου όταν τα σχολεία θα είναι χωρίς δασκάλους, όταν τα σχολεία θα είναι χωρίς καθαριότητα, όταν τα σχολεία θα υπολειτουργούν.
Σε κάθε περίπτωση οι ευθύνες μεγάλες και σε πολλές πλευρές τόσο για το γιατί όσο και για το πως φτάσαμε ως εδώ. Μεγάλες και με διαβάθμιση ανάλογα με τη θέση που κατέχει ή κατείχε ο καθένας.

Στην κυβέρνηση που εδώ και 4 χρόνια, ενώ θα έπρεπε να είχε επιβληθεί στους Υπηρεσιακούς Παράγοντες, αυτή σιωπούσε...και μετέφερε το πρόβλημα στο διηνεκές...

Στο Δήμο Λέσβου που εδώ και 3 χρόνια ενώ γνώριζε πολύ καλά το θέμα και μετά από τις κατ΄ επανάληψη δικές μου παρεμβάσεις στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά και των περισσότερων αυτοδιοικητικών παρατάξεων (του άλλου δρόμου, της Λαϊκής Συσπείρωσης κα) και παρά τις όποιες ενέργειες του Δήμου, συγκεκριμένοι αντιδήμαρχοι αδιαφορούσαν... ή γελούσαν "κάνοντας την παραταξιακή ή κομματική δουλίτσα τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο αυτό που παραμένει ως γεγονός είναι ότι αυτοί οι Υπηρεσιακοί Παράγοντες θα φέρουν εξ ολοκλήρου την ευθύνη για το κλείσιμο των δεύτερων τμημάτων και εν τέλει την απαξίωση και το κλείσιμο των μουσικών σχολείων δίνοντας δώρο την μουσική παιδεία του τόπου, στα ιδιωτικά Ωδεία!!! (και όποιος έχει την οικον. δυνατότητα ας πάει)

Γιατί επιμένω ότι αυτή η απόφαση είναι λάθος, (αν υποθέσουμε ότι δεν είναι προϊόν ρεβανσισμού);

Θα ξεκινήσω με την αιτιολόγηση έτσι όπως εγώ την αντιλήφθηκα σήμερα στην Περιφερειακή Δ/νση):
1. δεν υπάρχουν αίθουσες..(πράγματι, αλλά η έλλειψη αιθουσών αφορά τα ατομικά μαθήματα μουσικής και όχι αίθουσες διδασκαλίας-εξάλλου το μεγαλύτερο μέρος του Μουσικού Σχολείου!!! είναι σε προκάτ αίθουσες). Τέλος η δημιουργία δευτέρου τμήματος φέτος δεν θα αυξήσει τον συνολικό αριθμό των μαθητών αφού είναι η πέμπτη χρονιά που αυτή θα λειτουργούσε.
2. το μουσικό κάνει "φασαρία" και το συστεγαζόμενο σχολείο δεν μπορεί να λειτουργήσει... (μα και μισό τμήμα να υπάρχει τα μουσικά όργανα δεν θα σιωπούν!!!).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εγώ τουλάχιστον άλλα επιχειρήματα δεν άκουσα...

Αλλά ας μην γελιόμαστε όπως κατ΄ επανάληψη είχα πει και στο δημοτικό συμβούλιο το πρόβλημα δεν είναι ανάμεσα στα δύο συστεγαζόμενα ΔΗΜΟΣΙΑ σχολεία, αλλά στο ότι επι τέσσερα χρόνια + 20 (απο δημιουργίας του μουσικού σχολείου) οι καθ΄ύλην αρμόδιοι δεν θέλησαν να επιλύσουν το πρόβλημα και τους όρους συστέγασης των δύο Δημόσιων σχολείων στο ΔΗΜΟΣΙΟ κτίριο (για όσο χρονικό διάστημα αυτό θα χρειαζόταν) όπως εξάλλου και δεν θέλησαν να επιλύσουν το κτιριακό. Σαν χθες θυμάμαι τη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμαρχος στα γραφεία του δήμου στο γήπεδο πριν δυο χρόνια και τον τρόπο που απαξιώθηκε αυτή από υπηρεσιακούς παράγοντες που σήμερα εισηγούνται τον αποκεφαλισμό του μουσικού.

Τη λύση την γνώριζαν και την γνωρίζουν, βραχυχρόνια ανακατανομή αιθουσών και χώρων όπως προστάζει το δημόσιο συμφέρον σε ένα ΔΗΜΟΣΙΟ σχολείο χωρίς ιδιοκτήτες και "φιλοξενούμενους" και μακροχρόνια η αγορά οικοπέδου και η ανέγερση σχολείου (σύμφωνα και με τις ομόφωνες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και τα τεχνικά προγράμματα και προϋπολογισμούς των δύο τελευταίων ετών).

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Τι γνωρίζουμε σήμερα για τον αυτισμό

Γράφει η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΖΗΣΗ, Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 25/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ένα μυθιστόρημα «αληθινό» για την πολιτική και τη Δικαιοσύνη

Με αφορμή την παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Χατζηχαραλάμπους το Σάββατο στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης, μιλήσαμε με τον συγγραφέα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αποβολή, διαπόμπευση, λοβοτομή

Γράφει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, δημοσιογράφος
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΒΑΣΤΡΙΑ: Στην καρδιά του Δάσους…

Ένα «μεγαλείο» ανευθυνότητας –Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κοινωνικές Συμμαχίες

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ, γιατρός
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 22/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Κορίτσι έξι χρόνων μόνο χωρίς γονείς, έξω από την Ασφάλεια

Οι πρώτες μέρες της χούντας στη Μυτιλήνη μέσα από τις αναμνήσεις - Γράφει η ΝΟΡΑ ΡΑΛΛΗ*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Όψιμοι θιασώτες

Γράφει ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ, δικηγόρος, στέλεχος της Νέας Αριστεράς Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ποιος θα είναι ο «τυχερός»….

Γράφει ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑΣ* για τα εγκαίνια του δρόμου Καλλονής-Σιγρίου