× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Ροζ δύναμη» και σκυταλοδρομία αγάπης, για τον καρκίνο του μαστού

Η Δέσποινα και η Χαρίκλεια που έχουν νοσήσει με καρκίνο του μαστού, μιλούν στο «Ν» για το πώς μετέτρεψαν την περιπέτεια της υγείας τους σε προσπάθεια πρόληψης και ενημέρωσης μέσα από ομαδικές δραστηριότητες

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 17/4/2022

«Ροζ δύναμη» και σκυταλοδρομία αγάπης, για τον καρκίνο του μαστού

Με αισιοδοξία, χαμόγελο και μια τεράστια αγκαλιά αγάπης, πέντε γυναίκες που έχουν νοσήσει από καρκίνο του μαστού, δημιούργησαν την ομάδα «Ροζ δύναμη» η οποία από τον περασμένο Οκτώβρη έως σήμερα με μια σειρά από ενδιαφέρουσες δράσεις και εκδηλώσεις με επίκεντρο της γυναίκες, τον αθλητισμό και την τέχνη, επιχειρεί να ανοίξει τα φτερά της στην κοινωνία και να ενημερώσει τον κόσμο για τον καρκίνο του μαστού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας στην κάμερα του «Ν» δύο από τις πρωταγωνίστριες της ομάδας η Δέσποινα Γαβριήλ και η Χαρίκλεια Ζαργκλή αναφέρθηκαν στο ξεκίνημα της προσπάθειας αλλά και στις πρόσφατες δράσεις που οργάνωσε η «Ροζ Δύναμη».

«Είμαστε 5 γυναίκες που έχουμε νοσήσει από καρκίνο του μαστού, αναφέρει η Δέσποινα Γαβριήλ και μέσα από τις δράσεις που πραγματοποιούμε θέλουμε να ενημερώσουμε τις άλλες γυναίκες για την πρόληψη του καρκίνου η οποία είναι πολύ σημαντική, καθώς και για το πόσο σημαντικό είναι να διατηρεί κανείς σε καλά επίπεδα την υγεία του μέσα από την άσκηση και τη σωστή διατροφή».

«Η αρχή έγινε, λέει η Χαρίκλεια Ζαργκλή, μέσα από κάποιες συναντήσεις που οργανώσαμε και στο πλαίσιο της συζήτησης που έγινε είδαμε ότι θέλουμε να δώσουμε κάτι παραπάνω για το σκοπό της καταπολέμησης και πρόληψης του καρκίνου του μαστού. Διαπιστώσαμε επίσης ότι το νησί μας υστερεί στον τομέα  της ενημέρωσης κι έτσι σκεφτήκαμε πως με μια σειρά από ενδιαφέρουσες δράσεις θα μπορούσαμε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο και κυρίως τις γυναίκες για το σοβαρό αυτό ζήτημα. Παρατηρείται δυστυχώς ότι οι γυναίκες πολλές φορές αποφεύγουν να πάνε στο γιατρό, φοβούμενες ότι θα βρούνε κάτι ανησυχητικό. Θέλουμε να τονίσουμε δύο σημαντικά πράγματα. Πρώτον πως αν βρεθεί κάτι δεν είναι απαραίτητο ότι είναι κακοήθεια και δεύτερον ότι όσο πιο σύντομα διαγνωστεί μία κατάσταση τόσο πιο εύκολο είναι να αντιμετωπιστεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μήνυμα της Χαρίκλειας και της Δέσποινας, προς όλες τις γυναίκες που έχουν περάσει ή περνούν την περιπέτεια του καρκίνου του μαστού αλλά και όλη την κοινωνία είναι πως ακόμη και μετά τον καρκίνο, τα χειρουργεία, τις χημειοθεραπείες και όλες τις άλλες επίπονες πολλές φορές θεραπείες, τα κορίτσια κρατούν την ομορφιά και τη θηλυκότητά τους. «Συνεχίζουμε να ζούμε, να αγαπάμε τη ζωή και ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον, σημειώνουν. Είμαστε πλέον πιο σοφές και πιο ώριμες και μπορούμε να μοιραστούμε την εμπειρία αυτή και με άλλες γυναίκες που βιώνουν αυτή τη στιγμή ανάλογες καταστάσεις».

Η επόμενη δράση που πραγματοποιεί η ομάδα «Ροζ δύναμη» είναι σκυταλοδρομία αγάπης, τη Λαμπροδευτέρα 25 Απριλίου στην Πλατεία της Καλλονής.  Στις διαδρομές μπορούν να συμμετέχουν όσοι και όσες επιθυμούν είτε τρέχοντας είτε ακόμη και περπατώντας, όπως τονίζουν τα δύο κορίτσια. Η εκκίνηση θα γίνει στο παρκάκι της Καλλονής στις 10 το πρωί και το κόστος συμμετοχής είναι το συμβολικό ποσό των 5 ευρώ.

Το καλοκαίρι τα κορίτσια θα πραγματοποιήσουν ενημερωτικές εκδηλώσεις και δράσεις για τον καρκίνο του μαστού στα χωριά της Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη της Δέσποινας Γαβριήλ και της Χαρίκλειας Ζαργκλή 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επισκέφθηκαν το Γηροκομείο Μυτιλήνης

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αλλες δύο συλλήψεις στη Μυτιλήνη

Ένα άτομο βρέθηκε με πλαστό δίπλωμα οδήγησης και ένα άλλο άτομο κατηγορείται για απείθεια
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ο οδηγός που εγκατέλειψε θύμα τροχαίου

Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα καθώς του είχε αφαιρεθεί για προηγούμενη παράβαση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέα σύλληψη για κατοχή πυροτεχνημάτων

Κατασχέθηκαν 213 κροτίδες που προορίζονταν για πώληση
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γλέντι τη Λαμπροδευτέρα στον Αγιο Γεώργιο Μιστεγνών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος οι «Μιστεγνιώτες» θα αναβιώσουν το έθιμο της «κούνιας»
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα από τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας
ΥΓΕΙΑ

«Όσο σάλιο κι αν χαλάσει ο Αδωνις, εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα»

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου για τις κινητοποιήσεις και την ημέρα επίσκεψης του Υπουργού Υγείας στη Λέσβο
ΥΓΕΙΑ

Κλείνουν τα ιατρεία τους οι εργαστηριακοί γιατροί

Η κινητοποίηση ξεκινά από τις 8 Μαΐου σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Master Chef στη Λέσβο με γεύσεις και μεράκι

Ο Σύλλογος Ασπίδα, οι Δήμοι Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία με την παραγωγή της εκπομπής έφεραν σε πέρας ένα μεγάλο εγχείρημα
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκλογές στην ΕΛΜΕ Λέσβου για την ανάδειξη αντιπροσώπων

Την Πέμπτη 16 Μαΐου από τη 1 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα. Δείτε ψηφοδέλτια και υποψηφιότητες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ρούχα και παιχνίδια για τα παιδιά της Λέσβου

Δράση της αστυνομικής διεύθυνσης βορείου Αιγαίου για τους δύο δήμους
ΔΡΑΣΕΙΣ

Τρόφιμα σε 1400 δικαιούχους από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Ξεκίνησε η διανομή τους στον χώρο του ΚΤΕΟ Λέσβου