× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Αλλοιώθηκαν εντελώς τα λεγόμενα μας»

Κύκλοι της Ένωσης των Λιμενικών απαντούν στο δημοσίευμα του «Ν» για τη γυναικοκτονία στο Ντίπι - Ανακοίνωση και από την Ομοσπονδία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/4/2022

«Αλλοιώθηκαν εντελώς τα λεγόμενα μας»
' χρόνος ανάγνωσης

'Αμεση ήταν η αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, στη δημοσιοποίηση βίντεο στο οποίο πρόσωπα της Ομοσποδνίας στο περιθώριο συνέλευσης αναφέρονται σε περιστατικά γυναικοκτονιών. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναφέρει: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ήταν αναμενόμενο, ότι μετά την λήψη της απόφασης για πραγματοποίηση εκλογών στην Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. θα κηρυσσόταν πόλεμος από όλους εκείνους, που στην διάρκεια αυτής της θητείας έκαναν, ό,τι μπορούσαν προκειμένου να χτυπήσουν τη διοίκηση της Ομοσπονδίας, από όλους εκείνους που οραματίστηκαν τη διάλυσή της και τη φαλκίδευση των δικαιωμάτων των συναδέλφων και που έκαναν ό,τι μπορούσαν προκειμένου να μην επιτευχθούν οι διεκδικήσεις μας.

Απέτυχαν σε όλες τους τις επιδιώξεις! Μείναμε όρθιοι, καθαροί και πετύχαμε πολλά!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κανείς δεν μπορούσε, ωστόσο, να περιμένει την άθλια επίθεση, που εξαπολύθηκε κατά του Προέδρου της Ομοσπονδίας μας και μελών του ΔΣ αυτής, αφού κάποιοι μαγνητοσκόπησαν παράνομα και διέρρευσαν σε μέσα τύπου «Μακελειό», επιλεγμένα αποσπάσματα μίας ιδιωτικής συζήτησης, που έλαβε χώρα πριν την έναρξη συνεδριάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου, η οποία εντέχνως σχετίζονταν με ένα ειδεχθές έγκλημα. Τα εν λόγω αποσπάσματα δημοσιεύτηκαν με πηχυαίους τίτλους περί σοκ και αποτροπιασμού εξυπηρετώντας προσωπικές και εκλογικές επιδιώξεις.

Επειδή, όμως, όλη αυτή η ιστορία μοναδικό σκοπό έχει να θίξει την Ομοσπονδία και συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία σπιλώνονται αδυσώπητα στο βωμό σκοπιμοτήτων, ήρθε η στιγμή να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους:

Δεν επιδοκιμάζουμε με κανένα τρόπο οποιαδήποτε μορφή βίας πόσο μάλλον μια δολοφονία. Ούτε βεβαίως, η εν λόγω συζήτηση είχε αυτόν τον σκοπό και το περιεχόμενο, με το οποίο τεχνηέντως παρουσιάστηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και επειδή κάποιοι εμφανίζονται ως τιμητές της ηθικής και της νομιμότητας θα έπρεπε να γνωρίζουν, ότι η μαγνητοσκόπηση και αναπαραγωγή (και μάλιστα μέσω Τύπου) μίας ιδιωτικής συνομιλίας χωρίς τη συναίνεση των συμμετεχόντων σε αυτή, συνιστά ποινικό αδίκημα και παραβιάζει κατάφορα κάθε διάταξη, που αποβλέπει στην προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των ατόμων. Και προς τούτο, ας γνωρίζουν όσοι σπεύδουν να δημοσιεύσουν, να αναπαράξουν ή να παπαγαλήσουν τα δημοσιεύματα της ως άνω «εφημερίδας», ότι έχουν ήδη ασκηθεί ένδικα μέσα και είμαστε βέβαιοι, ότι η Δικαιοσύνη θα βρει και θα τιμωρήσει τους ενόχους.

Κανείς δεν δικαιούται να σπιλώνει ανθρώπους και να κουρελιάζει την τιμή και την υπόληψή τους, στο βωμό, οποιασδήποτε σκοπιμότητας.

Τέλος, όποιος απεργάζεται «βρώμικα» σχέδια με τόση επιμέλεια προκειμένου να διασώσει τη θέση του, θα πάρει την απάντηση των συναδέλφων, οι οποίοι και κρίση έχουν και γνωρίζουν πολύ καλά, αυτόν που εδώ και χρόνια αποτελεί τον εμπνευστή τέτοιων δόλιων σκοπών».

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες από την Ένωση Λιμενικών Λέσβου, τίποτα από αυτά που ακούγονται στο βίντεο δεν έχουν καταγραφεί στα επίσημα πρακτικά του συμβουλίου και οτιδήποτε άλλο είναι προϊόν υποκλοπής. Όπως αναφέρουν τα λόγια των λιμενικών που συμμετέχουν στη συζήτηση, αλλοιώνονται και χρησιμοποιούνται αποσπασματικά, ενώ στην ουσία η αναφορά γίνεται με κατακριτικό χαρακτήρα απέναντι στα περιστατικά γυναικοντονιών. 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μικροί κηπουροί στο 13ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης

Μια ενδιαφέρουσα δράση που έφερε τα παιδιά κοντά στη φύση μετατρέποντας την μάθηση σε παιχνίδι
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Προβολή ιστορικού ντοκιμαντέρ για τους αζήτητους της φυματίωσης

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς οργανώνει ειδική προβολή για σχολικές ομάδες ΕΠΑΛ την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου στις 10 το πρωί στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Δράση πρόληψης για τον διαβήτη στη Μυτιλήνη

Η 1η ΤΟΜΥ Λέσβου προσκαλεί τους πολίτες την Παρασκευή στο Κέντρο Υγείας για ενημέρωση και δωρεάν μετρήσεις σακχάρου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Προβληματισμός του ΤΕΕ για τη ζεύξη Λέσβου – Λήμνου

Ζητεί επικαιροποίηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και επανεξέταση της χωροθέτησης στη Νυφίδα
ΑΤΖΕΝΤΑ

Στη Μυτιλήνη συζήτηση με τον γιατρό και συνδικαλιστή Μιχάλη Ρίζο

Ανοιχτή εκδήλωση της Κομμουνιστικής Απελευθέρωσης Λέσβου για την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών με τον γιατρό και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Η μόρφωση των παιδιών της Ικαρίας είναι δικαίωμα»

Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης Βορείου Αιγαίου στις συγχωνεύσεις νηπιαγωγείων και στις ελλείψεις προσωπικού
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Ένωση Γονέων Μυτιλήνης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου

Παρέμβαση για την ανάγκη ουσιαστικού διαλόγου γονέων και παιδιών απέναντι σε κάθε μορφή εξάρτησης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

Nέα εποχή στη χειρουργική φροντίδα

Ο χειρουργός Ευστράτιος Ζούρος μιλά για τα πρωτόκολλα που επιταχύνουν την ανάρρωση των ασθενών και τις σύγχρονες μεθόδους χειρουργικής που εστιάζουν στην ελαχιστοποίηση της σωματικής καταπόνησης
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Πώς μιλάμε στις κόρες μας για το σώμα τους;

Η Ειρήνη Μπουντούκη μάς θυμίζει ότι η αλλαγή ξεκινάει από το σπίτι
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τα «γκρι διαζύγια» αυξάνονται στην Ελλάδα

Στο παρελθόν, το διαζύγιο στην ελληνική κοινωνία θεωρούνταν συνώνυμο της αποτυχίας. Σήμερα μοιάζει περισσότερο με επανεκκίνηση
ΜΟΥΣΙΚΗ

Επετειακή εκδήλωση με μουσική και βραβεύσεις από την 98 ΑΔΤΕ και το Μουσικό Σχολείο

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο της Μυτιλήνης. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύτηκαν ο καρδιολόγος Αναστάσιος Μίλκας, ο νεαρός αθλητής Βλάσης Κιντάκας και στελέχη του στρατού
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Η Λέσβος των Βαλκανικών Πολέμων βρίσκει τη φωνή της

Πώς τα τραγούδια της χαράς και της ελπίδας αποτύπωσαν τον ενθουσιασμό της απελευθέρωσης μέσα από γερμανικές μελωδίες, προσωμιακά και τα περίφημα Επίστρατα