× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Μυτιλήνης συμμετέχουν στην απεργία

Αγωνιστικό ραντεβού στην Πλατεία Σαπφούς δίνουν οι παρατάξεις του Συλλόγου του νοσοκομείου, ο οποίος πρόσφατα πραγματοποίησε εκλογές

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/4/2022

Και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Μυτιλήνης συμμετέχουν στην απεργία

Στην αυριανή 24ωρη απεργία και τις  κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Μυτιλήνης συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ανακοίνωσή του στη σελίδα των εργαζομένων στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο απερχόμενος πρόεδρος Στρατής Κλεάνθης, καλεί τους εργαζομένους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση. Όπως αναφέρει το Διοικητικό Συμβούλιο δεν έχει προλάβει ακόμη να συσταθεί σε σώμα ώστε να βγει κανονική ανακοίνωση από το Σύλλογο, ωστόσο σημειώνει πως οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου καλύπτονται από την ΑΔΕΔΥ που συμμετέχει στην απεργία.

Στην κινητοποίηση καλούν τους εργαζόμενους του Βοστάνειου να συμμετέχουν και τα μελη της παράταξης «Νέο Όραμα Υγειονομικών» οι οποίοι τη Δευτέρα το πρωί συναντήθηκαν με συναδέλφούς τους και μοίρασαν φυλλάδια για την απεργία της Τετάρτης, εξηγώντας την αναγκαιότητα συμμετοχης στην προσπάθεια.

Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών η οποία σε ανακοίνωσή της χαιρετίζει τη συμμετοχή των εργαζομένων στις εκλογές την προηγούμενη εβδομάδα και τους καλεί να συμμετέχουν στην απεργία της Τετάρτης 6 Απριλίου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ολόκληρη η Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» χαιρετίζει τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που συμμετείχαν στις εκλογικές διαδικασίες του Συλλόγου  για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο ΣΕΡΝΟΜΥ.  Ευχαριστούμε τους συναδέλφους που στήριξαν την ΑΣΥ με την ψήφο τους στις εκλογές του Σωματείου , και της έδωσαν έδρα στη διοίκηση του σωματείου για δεύτερη συνεχόμενη φορά και αυτό δείχνει την εμπιστοσύνη των συναδέλφων στον συνδυασμό μας, που φάνηκε και στην αύξηση  ψήφων  στις εκλογές της ΠΟΕΔΗΝ. Γνωρίζουν όλοι ανεξάρτητα από το συνδυασμό που επιλέξανε  ότι- δεν τους ξεγελάσαμε, δεν τους κρύψαμε την αλήθεια, ήμασταν πάντα δίπλα τους, ενάντια σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική. Η ισοψηφία του τελικού αποτελέσματος είναι ένδειξη της πόλωσης και της έντασης της  προεκλογικής περιόδου που δυστυχώς στράφηκε μακριά από τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων.

             Θα εξακολουθήσουμε πιο μαχητικά και οργανωμένα, να στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων, οργανώνοντας τη μάχη για βελτίωση των συνθηκών δουλειάς τους, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την  μονιμοποίηση των συμβασιούχων, να γυρίσουν πίσω στην εργασία τους οι συνάδελφοι σε αναστολή. Θα συνεχίσουμε να αντιμαχόμαστε την πολιτική των ελάχιστων ούτε για τα απαραίτητα μισθών, της υποβάθμισης,  της υποστελέχωσης και ιδιωτικοποίησης των δημόσιων δομών υγείας, παλεύοντας για ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας που θα έχει στο επίκεντρο την κάλυψη των αναγκών των ασθενών.                                                                                                                       Για να έχουν αποτέλεσμα οι αγώνες πρέπει να είναι μαζικοί. Γι' αυτό καλούμε όλους τους εργαζόμενους να λάβουν ενεργά μέρος, στο πρώτο κρίσιμο ραντεβού μετά τις εκλογές, στην μεγάλη γενική απεργία στις 6 Απρίλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

            Στεκόμαστε ενάντια στην ακρίβεια και στην ιδιωτικοποίηση της υγείας. Ενάντια  στην εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο. Ενάντια στο τσάκισμα του εισοδήματος μας. Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, 12 χρόνια τώρα, όχι μόνο δεν είχαμε καμιά αύξηση στον μισθό μας, παρά μόνο περικοπές που έφτασαν στο 40%, ιδιαίτερα για τους νεοεισερχόμενους συναδέλφους.

6 Απριλίου απεργούμε :

  • Γιατί δεν ανεχόμαστε να στερούμαστε τα βασικά είδη διατροφής, να μην             μπορούμε να καλύψουμε τις βασικές ανάγκες τις δίκες μας και των οικογενειών μας.
  • Γιατί δεν ανεχόμαστε άλλο να ζούμε έτσι. Η ακρίβεια κυριολεκτικά τσακίζει κόκαλα. Ρεύμα, καύσιμα, τρόφιμα, φάρμακα έχουν εκτιναχτεί στα ύψη.
  • Γιατί δεν ανεχόμαστε η υγεία να είναι ένα ακριβό εμπόρευμα.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για μας, δεν υπάρχει άλλος δρόμος, παρά μόνο η αγωνιστική παρέμβαση σ ’αυτές τις εξελίξεις και γι’ αυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους, να ενώσουν την φωνή τους με την Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών και όλοι μαζί να διεκδικήσουμε :

 

  • Αυξήσεις στους μισθούς μας, επαναφορά 13ου– 14ου μισθού, αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του.

 

 

  • Την πρόσληψη ΜΟΝΙΜΟΥ ιατρικού νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού που θα καλύψει τα μεγάλα κενά που υπάρχουν σε κάθε τομέα.
  • Μονιμοποίηση όλου του προσωπικού που εργάζεται στις δομές υγείας, ανεξάρτητα από τις σχέσεις εργασίας. 
  • Μόνιμα μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ στο 50%, αποσυνδεδεμένος από το προσφυγικό και κατάργηση του στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.
  • Κατάργηση του ειδικού φόρου στα  καύσιμα.
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

«Ερευνητικές δράσεις, νέες τεχνολογίες και μουσεία»

Εκδήλωση στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, διοργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου
ΔΡΑΣΕΙΣ

«Διαχρονικός αγώνας για τους Αγωνιστές της Εθνικής αντίστασης»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας με αφορμή την επέτειο λήξης του 2ου Παγκοσμίου πολέμου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πράσινες πολιτιστικές διαδρομές στα χωριά της Γέρας

Μια αξιόλογη δράση διοργανώνει την Κυριακή 26 Μαΐου η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου, η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων, το Μουσείο φυσικής ιστορίας, το Μουσείο Βρανά και ο Παγγεραγωγικός Σύλλογος
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκλογές στην Παλλεσβιακή Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ και λοιπών ταμείων

Από 15 έως τις 19 Μαίου σε Μυτιλήνη και χωριά της Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Νέος εξοπλισμός στο μικροβιολογικό του Βοστάνειου

Το νοσοκομείο της Μυτιλήνης απέκτησε νέο πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα το επιτρέπει ταυτόχρονα έλεγχο για βακτήρια, ιούς, ζυμομύκητες και παράσιτα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη στη Λέσβο για κατοχή ναρκωτικών

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του συλληφθέντα περιλαμβάνει και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δυο τροχαία με τραυματίες

Σε δρόμους της Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Πανελλήνιες: Αγχος, ζαλάδες και… διαταραχές

Των ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΟΥΝΑΡΗ και ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΕΙΡΟΥ, μαθητών και Ανιχνευτών Μυτιλήνης*
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εξοπλισμό προβολών και ήχου απέκτησε το 6ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης

Πρόκειται για δωρεά του Ιδρύματος «Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης».
ΕΛΛΑΔΑ

Έφεση κατά της αποφυλάκισης Μιχαλολιάκου

Ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Εφετών Λαμίας και θα εξεταστεί από το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μάθετε τι κρύβει ο μπόγος της γιαγιάς Πελαγίας

Ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική δράση από το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου την Παρασκευή 17 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Έρχεται ο πολυσυζητημένος Υφυπουργός Υγείας στη Λέσβο

Ο Δημήτρης Μπαρτζόπουλος επισκέπτεται το νησί προσκεκλημένος του Δήμου Δυτικής Λέσβου σε εκδήλωση για την ψυχική υγεία