× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Και οι αγρότες στο συλλαλητήριο της Τετάρτης

Πριν τη συγκέντρωση το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων θα επισκεφθεί το Γενικό Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής για να παρουσιάσει τα προβλήματα του κλάδου, και να ζητήσει την επίλυσή τους

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/4/2022

Και οι αγρότες στο συλλαλητήριο της Τετάρτης
φωτογραφία αρχείου

Στην πανελλαδική απεργία της  Τετάρτης 6 Απριλίου στην  πλατεία Σαπφούς, συμμετέχει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου. Νωρίτερα το Δ.Σ. της Ομοσποδνίας θα επισκεφθεί το Γενικό Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής προκειμένου να παρουσιάσει τα αιτήματα των αγροτών και να ζητήσει την ικανοποίησή τους. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ανακοίνωσή της καλεί όλους τους αγροτικούς συλλόγους του νησιού να πάρουν μέρος μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση αλλά και όλους τους αγρότες – κτηνοτρόφους, γιατί, όπως αναφέρει,  η ακρίβεια πλήττει τον κλάδο διπλά.

«Η ακρίβεια στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και στην ενέργεια μας έχει γονατίσει όπως όλα τα νοικοκυριά αλλά και η αλματώδης άνοδος των τιμών  σε ζωοτροφές, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, αγροτικά μέσα και εφόδια, μας έχουν οδηγήσει σε πλήρη απόγνωση. Τα ζώα μας υποσιτίζονται και τα χωράφια μας μένουν ακαλλιέργητα. Ο κίνδυνος επισιτιστικής κρίσης είναι υπαρκτός αν δεν στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας.

Την Τετάρτη στις 10:30 το πρωί, όλοι και όλες στην πλατεία Σαπφούς για να ενώσουμε την φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους,  τους επαγγελματοβιοτέχνες,  τους αυτοαπασχολούμενους, τους άνεργους , τους φοιτητές, για να πούμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. Παλεύουμε για την επιβίωσή μας. Διεκδικούμε το δικαίωμά μας να εργαζόμαστε και να παράγουμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρωί της Τετάρτης 6 Απρίλη πριν την απεργιακή συγκέντρωση, το ΔΣ της Ομοσπονδίας θα επισκεφθεί την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, για να παρουσιάσει στο Γενικό Γραμματέα τα προβλήματα και να απαιτήσει την υλοποίηση συγκεκριμένων μέτρων από την κυβέρνηση.

  • Άμεσα μείωση του κόστους παραγωγής.
  • Αφορολόγητο πετρέλαιο
  • Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής
  • Επιδότηση ζωοτροφών και αγροεφοδίων
  • Κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροεφόδια και βασικά είδη πρώτης ανάγκης
  • Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να μας εξασφαλίζουν βιώσιμο εισόδημα
  • Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο απ’ όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.
  • Άμεση αποζημίωση για την ακαρπία του ελαιώνα μας.
  • Άμεση οικονομική στήριξη από το πρόγραμμα «Deminimis

 Επίσης, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Λέσβου καλεί τους επαγγελματοβιοτέχνες να παρευρεθούν στη συγκέντρωση στη πλατεία Σαπφούς, Τετάρτη 6 Απριλίου και ώρα 10 π.μ. σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ακρίβεια ενέργειας και βασικών ειδών πρώτης ανάγκης.

   Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος  Λ. Θερμής με απόφαση του ΔΣ καλεί τα μέλη του να πάρουν μέρος στη απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 6 Απρίλη στις 10:30 το πρωί στη πλατεία Σαπφούς. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η ακρίβεια σε όλα τα βασικά αγαθά του νοικοκυριού, αλλά και στη διατροφή, συντήρηση των κοπαδιών μας, στην καλλιέργεια των χωραφιών μας, η τεράστια αύξηση στο ρεύμα και στο πετρέλαιο σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό κάθε βιοπαλαιστή αγρότη – κτηνοτρόφου.  Παλεύουμε με νύχια και με δόντια να παραμείνουμε στα χωράφια μας, στις δουλειές μας, για να παράγουμε φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για τη βασική διατροφή του λαού μας.

Θα παλέψουμε μαζί με τους εργαζόμενους όλων των κλάδων, απαιτώντας ουσιαστικά μέτρα στήριξης,  γιατί απειλείται η ίδια η διαβίωσή μας.  Διεκδικούμε την υλοποίηση του πλαισίου αιτημάτων που βάζει το οργανωμένο εργατικό και αγροτικό κίνημα και η Ομοσπονδία μας».

Ο Αγροτικός Σύλλογος Ανεμώτιας καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται ενάντια στην ακρίβεια και τον πόλεμο, στην πλατεία Σαπφούς την Τετάρτη 6 Απριλίου 10:30 το πρωί.

Τα αιτήματα που προτάσσει το οργανωμένο αγροτικό κίνημα και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου είναι η μοναδική διέξοδος για την παραμονή μας στα χωράφια και στον τόπο μας. Χρειάζεται κινητοποίηση και  αγώνας, για να δικαιωθούν.
Ενώνουμε τις φωνές μας με τους εργαζόμενους σε άλλους εργασιακούς κλάδους και απαιτούμε την ικανοποίηση των δικαίων αιτημάτων μας.  

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιτυχία για τους μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης

Κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στο διαγωνισμό ACSTAC 2024 του κολεγίου Ανατόλια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στον Τύπο

Οι ομοσπονδίες των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στον Τύπο προχώρησαν στην προκήρυξη απεργίας για την Πρωτομαγιά
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην Πλατεία Σαπφούς την Πρωτομαγιά ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων

«Δεν αντέχουμε την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την πείνα, τη δυστυχία που μας έχουν επιβάλει» σημειώνει στην ανακοίνωση – κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύνδεσμος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά
ΜΟΥΣΙΚΗ

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης

Για την εγγραφή στην Α τάξη Γυμνασίου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο ατύχημα στη Μυτιλήνη

Συγκρούστηκε φορτηγό με μηχανάκι
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μοσχοβόλησε το σχολείο λαζαράκια!

Τα παιδιά του 15ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης έπλασαν, στόλισαν και έψησαν τα λαζαράκια γεμίζοντας όλους τους σχολικούς χώρους με αρώματα
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Κι από τη Λέσβο πέρασε ο αρχηγός της Θύρας 7

Ιωσήφ Αντιζάς ή «Κοντός»: Το όνομά του είναι το πρώτο που φιγουράρει στο κατηγορητήριο για τα επεισόδια στου Ρέντη και τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη
ΥΓΕΙΑ

Νέο μόνιμο προσωπικό στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Ορκίστηκαν το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ανήλικος Γεραγώτης καλλιεργούσε χασίς

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του περιλαμβάνει και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Απεγκλωβισμός 33 ατόμων από βραχονησίδα ανοιχτά του Μανταμάδου

Επιχείρηση διάσωσης από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης