× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Είμαστε συνδικαλιστές παντός καιρού, του σαλονιού και του πεζοδρομίου»

Οι εκπρόσωποι της παράταξης Νέο Όραμα Υγειονομικών, Κώστας Κουτσοβίλης και Ξενοφώντας Αυγερινός μίλησαν για τις εκλογές του Νοσοκομείου της Μυτιλήνης

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 30/3/2022

«Είμαστε συνδικαλιστές παντός καιρού, του σαλονιού και του πεζοδρομίου»
' χρόνος ανάγνωσης

Προσθέστε το Νησί στις αναζητήσεις σας

Add stonisi.gr on Google ↗

Στα ζητήματα που αφορούν το Βοστάνειο Νοσοκομείο και τους εργαζόμενους εν’ όψει των εκλογών του Συλλόγου που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 31 Μαρτίου, αναφέρθηκαν σε συνέντευξή τους στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι», οι εκπρόσωποι της παράταξης Νέο Όραμα Υγειονομικών, Ξενοφώντας Αυγερινός και Κώστας Κουτσοβίλης.

Οι δυο, έχουν διατελέσει  στο παρελθόν πρόεδροι του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου και όπως σημείωσαν είναι συνδικαλιστές παντώς καιρού και δεν τους ενδιαφέρει πιο κόμμα είναι στην κυβέρνηση και ποιος είναι ο διοικητής του νοσοκομείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όταν ήταν στο τιμόνι του νοσοκομείου ο Παύλος Παπαδόπουλος την περίοδο που κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ και ανήκα τότε στο κόμμα αυτό, σημείωσε ο Ξενοφώντας Αυγερινός, ήρθα πολλές φορές σε αντιπαράθεση μαζί του και μάλιστα έγινε και κατάληψη στο γραφείο του, την εποχή που εφαρμόζονταν οι σκληροί μνημονιακοί νόμοι.

Αναφερόμενοι οι Κουτσοβίλης και Αυγερινός στην περίοδο της προεδρίας Κλεάνθη στο Σύλλογο των Εργαζομένων του νοσοκομείου τα τελευταία χρόνια σημείωσαν ότι έχουν απαξιωθεί οι συλλογικές διαδικασίες και με δικαιολογία τον covid οι αποφάσεις λαμβάνονται χωρίς να ενημερώνεται το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο Στρατής Κλεάνθης, σημείωσε ο Κώστας Κουτσοβίλης, λαμβάνει τις όποιες αποφάσεις μόνος του, ενημερώνει τα μέλη της παράταξής του που είναι στο Δ.Σ. και εν συνεχεία εφαρμόζονται χωρίς να ερωτηθούν οι υπόλοιποι».

Αναφερόμενοι οι εκπρόσωποι της παράταξης Νέο Όραμα Υγειονομικών στις προσλήψεις προσωπικού που έγιναν την τελευταία διετία λόγω κορονοϊού, σημείωσαν ότι έφυγαν πάνω από 30 άτομα μόνιμου προσωπικού τα οποία αντικαταστάθηκαν με 80 άτομα τα οποία εργάζονται με συμβάσεις και ελαστικές μορφές εργασίας. «Είμαστε ως παράταξη, κατά των ελαστικών μορφών εργασίας, σημείωσαν και θεωρούμε ότι ο Σύλλογος όφειλε να πιέσει και να πάρει ξεκάθαρα θέση υπέρ της πρόσληψης μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα όποια κενά και να ενισχυθεί το νοσοκομείο.

Μιλώντας  οι Κώστας Κουτσοβίλης και Ξενοφώντας Αυγερινός στο λεγόμενο νέο ΕΣΥ που προωθεί η κυβέρνηση με την ιδιωτικοποίηση νευραλγικών υπηρεσιών στα νοσοκομεία, σημείωσαν μεταξύ άλλων πως ήδη σε διάφορα νοσηλευτικά ιδρύματα στη χώρα έγινε αλλαγή και από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου που είναι σήμερα, μετατρέπονται σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και μάλιστα ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρθηκαν σε νοσοκομείο της Κομοτηνής στο οποίο έγιναν εργασίες με ιδιωτικά κεφάλαια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτενή αναφορά έκαναν οι εκπρόσωποι της παράταξης Νέο Όραμα Υγειονομικών στο ζήτημα των αναστολών και της απομάκρυνσης από το νοσοκομείο της Μυτιλήνης ενός μεγάλου αριθμού εργαζομένων.

Οι ίδιοι διευκρίνισαν πως είναι υπέρ του εμβολιασμού και μάλιστα σημείωσαν πως εμβολιάσθηκαν σχεδόν από την πρώτη μέρα, πρόσθεσαν όμως ότι δεν συμφωνούν με την υποχρεωτικότητα του εμβολίου στους υγειονομικούς και ότι θα μπορούσαν και οι άνθρωποι αυτοί να συνεχίσουν να εργάζονται όπως σε όλους τους εργασιακούς χώρους με rapid τεστ και αυστηρά μέτρα ατομικής προστασίας. «Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε το διαχωρισμό των εργαζομένων σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Έχουν φύγει από το νοσοκομείο πολύτιμα στελέχη σημείωσε, ο Κώστας Κουτσοβίλης, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα νοσηλευτές στο τμήμα που είναι ο ίδιος προϊστάμενος και όπως είπε υπάρχουν άνθρωποι με πολύτιμη εμπειρία που δεν έχουν εμβολιαστεί».

Όπως σημείωσαν οι εκπρόσωποι της Ν.Ο.Υ ο Σύλλογος Εργαζομένων και ο Στρατής Κλεάνθης δεν στήριξαν τους εργαζόμενους που βγήκαν σε αναστολή όπως έπρεπε από την αρχή, όπως έκαναν και άλλοι σύλλογοι σε νοσοκομεία της χώρας μας. «Δεν είπαμε ποτέ ότι θα εκλεγούμε στο σύλλογο και οι άνθρωποι αυτοί θα επιστρέψουν στη δουλειά τους. Αυτό θεωρητικά δεν μπορεί να γίνει, ούτε φυσικά είπαμε ποτέ ότι θα ενισχύσουμε οικονομικά τους συναδέλφους που είναι σε αναστολή. Αυτό που είπαμε, είναι ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με μεγαλύτερη ένταση, για την επιστροφής τους στο νοσοκομείο».  

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στη Βουλή η καταγγελία των εκπαιδευτικών της Λήμνου για τα πολυπληθή τμήματα

Αναφορά προς την υπουργό Παιδείας κατέθεσαν τρεις βουλευτές του ΚΚΕ
Στη Βουλή η καταγγελία των εκπαιδευτικών της Λήμνου για τα πολυπληθή τμήματα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Σοβαρά κενά στους ελέγχους των επιδοτήσεων βλέπει η ΠΟΓΕΔΥ

Η Ομοσπονδία επικαλείται τις παρατηρήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG AGRI) για τις βιολογικές πιστοποιήσεις και την επιλεξιμότητα εκτάσεων και ζώων – Ζητά σχέδιο διορθωτικών μέτρων και ενίσχυση των ελέγχων
Σοβαρά κενά στους ελέγχους των επιδοτήσεων βλέπει η ΠΟΓΕΔΥ
ΕΛΛΑΔΑ

Το Απολιθωμένο Δάσος πηγή έμπνευσης για φοιτητές Καλών Τεχνών από Αθήνα και Βερολίνο

Σε εξέλιξη το 6ο Workshop Δυτικής Λέσβου με τη συμμετοχή 25 φοιτητών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών και του Πανεπιστημίου Τεχνών του Βερολίνου
Το Απολιθωμένο Δάσος πηγή έμπνευσης για φοιτητές Καλών Τεχνών από Αθήνα και Βερολίνο
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κάλεσμα για εκλογές στους Συλλόγους Γονέων της Δυτικής Λέσβου

Η Ένωση Γονέων ζητά οι αρχαιρεσίες να ολοκληρωθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου
Κάλεσμα για εκλογές στους Συλλόγους Γονέων της Δυτικής Λέσβου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Απάτη 24.815 ευρώ με πρόσχημα επενδύσεις

Άγνωστος παρουσιάστηκε τηλεφωνικά ως υπάλληλος επενδυτικής εταιρείας-Τα χρήματα κατέληξαν σε λογαριασμό άνδρα που ταυτοποιήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Καλλονής
Απάτη 24.815 ευρώ με πρόσχημα επενδύσεις
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Νεκρός άνδρας σε τροχαίο στη Μυτιλήνη στο δρόμο Μόριας ‑ Λάρσου κοντά στο Jumbo

Το θύμα ήταν ηλικίας περίπου 60 με 65 ετών – Επιχείρηση απεγκλωβισμού από την Πυροσβεστική
Νεκρός άνδρας σε τροχαίο στη Μυτιλήνη στο δρόμο Μόριας ‑ Λάρσου κοντά στο Jumbo
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Η καρδιά του Προσκοπισμού χτύπησε στη Λέσβο

Για πρώτη φορά στη Λέσβο η Πανελλήνια Συνάντηση Πτυχιούχων Διακριτικού Δάσους με περίπου 200 συμμετέχοντες από Ελλάδα και Κύπρο
Η καρδιά του Προσκοπισμού χτύπησε στη Λέσβο
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Τιμητική βραδιά στην Καλλονή για τον Βασίλειο Μαρκή

Εκπρόσωποι της Δικαιοσύνης και κοινωνικών φορέων μίλησαν για τη διαδρομή και το έργο του επίτιμου αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου
Τιμητική βραδιά στην Καλλονή για τον Βασίλειο Μαρκή
ΥΓΕΙΑ

Η πρόληψη είναι το πιο δυνατό «φάρμακο» για την καρδιά

Κοινή καμπάνια για την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς με μήνυμα για άσκηση, έγκαιρο έλεγχο και συνεργασία γιατρού και φαρμακοποιού
Η πρόληψη είναι το πιο δυνατό «φάρμακο» για την καρδιά
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Γέμισε παιδικές φωνές η Σκάλα Μιστεγνών

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης αθλήθηκαν και συμμετείχαν στη δράση «Άλμα προς το μέλλον»
Γέμισε παιδικές φωνές η Σκάλα Μιστεγνών
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Στη Λέσβο περισσότερες από τις μισές παραβάσεις για κράνος

Σε 477 ελέγχους βεβαιώθηκαν 18 παραβάσεις στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λέσβου – Συνολικά 34 σε Λέσβο, Χίο και Σάμο
Στη Λέσβο περισσότερες από τις μισές παραβάσεις για κράνος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Η Κομνηνάκα φέρνει στη Βουλή τα προβλήματα του Ειδικού Σχολείου Καλλιθέας

Η βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ συνυπογράφει αναφορά για τις κτιριακές ελλείψεις, τα τρωκτικά και τα σοβαρά κενά προσωπικού
Η Κομνηνάκα φέρνει στη Βουλή τα προβλήματα του Ειδικού Σχολείου Καλλιθέας