× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Δεν είμαστε συνδικαλιστές του πεζοδρομίου, μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα»

Στην περίοδο της θητείας του ως πρόεδρος στο Σύλλογο Εργαζομένων του νοσοκομείου της Μυτιλήνη και στις προτάσεις τους για το επόμενο διάστημα αναφέρθηκε ο Στρατής Κλεάνθης

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 23/3/2022

«Δεν είμαστε συνδικαλιστές του πεζοδρομίου, μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα»
' χρόνος ανάγνωσης

Ως μία από τις δυσκολότερες διετίες για το χώρο της υγείας και το νοσοκομείο της Μυτιλήνης γενικότερα χαρακτήρισε την πρόσφατη θητεία του τιμόνι του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου της Μυτιλήνης ο απερχόμενος πρόεδρος Στρατής Κλεάνθης μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι», στο πλαίσιο των εκλογών του Συλλόγου που αναμένεται να πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Πέμπτη 31 Μαρτίου.

Παρά τις δυσκολίες ωστόσο, σημείωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων έγιναν σημαντικά βήματα προς τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών , αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός των εργαζομένων καθώς και  οι ενεργές θέσεις στον Οργανισμό του νοσοκομείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μπορώ ως απερχόμενος πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος να κοιτάξω στα μάτια τους συναδέλφους μου και να πω πως καταβάλλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας μας, για την τόνωση των εισοδημάτων και για την καθημερινότητα στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης. Την περίοδο της πανδημίας το νοσοκομείο ενισχύθηκε με 80 εργαζόμενους. Αυτό αποτελεί μεγάλη επιτυχία για ένα επαρχιακό νοσοκομείο και θεωρώ ότι και ο Σύλλογος συνέβαλε σε αυτή τη θετική εξέλιξη. Πολλές φορές το Αθηνοκεντρικό κράτος κρατά όλα τα «φιλέτα» για λογαριασμό του. Ευτυχώς σε αυτή την περίπτωση, έπειτα από συζητήσεις και καλή συνεργασία με τη 2η ΥΠΕ είχαμε αυτό το αποτέλεσμα.

Απαντώντας ο Στρατής Κλεάνθης σε όσα αναφέρουν συνάδελφοί του από άλλες παρατάξεις, για πλήρη στήριξη των κυβερνητικών επιλογών και της παρούσας διοίκησης του νοσοκομείου, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ο ίδιος ως συνδικαλιστής ενδιαφέρεται κυρίως για το αποτέλεσμα των προσπαθειών του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είναι η πρώτη φορά που συνυπάρχω ως πρόεδρος του συλλόγου με ομοϊδεάτη μου Διοικητή. Έχω υπάρξει και πρόεδρος με άλλους διοικητές, με τους οποίους κάποιες φορές δεν είχα καλές σχέσεις. Αποφεύγω ωστόσο τις συγκρούσεις και την όξυνση της όποιας κατάστασης διότι θεωρώ ότι με αυτού του είδους την τακτική δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα και ότι ο όποιος διοικητής θα κάνει αυτό που θέλει χωρίς να λάβει υπόψη του τους εργαζόμενους.

Ο απερχόμενος πρόεδρος του νοσοκομείου της Μυτιλήνης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο μεγάλο ζήτημα που προέκυψε μετά την αναστολή πολλών  εργαζομένων στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης οι οποίοι είχαν επιλέξει να μην εμβολιαστούν.

Όπως είπε θεωρεί λάθος την επιλογή της κυβέρνησης να ψηφίσει νόμο για την υποχρεωτικότητα του εμβολίου στους εργαζομένους στην υγεία, ωστόσο σημείωσε η εξέλιξη των πραγμάτων δεν άφησε μεγάλα περιθώρια αντίδρασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν κορόιδεψα ποτέ τους συναδέλφους, ούτε τους είπα ότι θα τους επαναφέρω στις θέσεις τους, γιατί ξέρω πως δεν γίνεται αυτό και όσοι τους τάζουν ότι θα γυρίσουν στη δουλειά τους με rapid test τους λένε ψέματα και το γνωρίζουν καλά. Ήμουν ειλικρινής απέναντί τους και τους είπα ότι για να επιστρέψουν στις δουλειές τους θα πρέπει να αφήσουν στην άκρη τις φοβίες και τις όποιες δοξασίες και να εμβολιαστούν. Δεν μπορείς να δώσεις ψεύτικες ελπίδες σε αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν μείνει εκτός δουλειάς και έχουν χάσει τους μισθούς τους».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο με δύο τραυματίες στη Γέρα

Οδηγός και συνεπιβάτης τραυματίστηκαν μετά από εκτροπή
ΥΓΕΙΑ

103 αιμοδότες στην τριήμερη αιμοδοσία του Δεκεμβρίου

Θετικός απολογισμός από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Μυτιλήνης
ΑΤΖΕΝΤΑ

Οι μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης εκθέτουν τα έργα τους

Παιδική έκθεση ζωγραφικής στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

«Το κασκόλ του Αη Βασίλη» στον Λεπέτυμνο

Χριστουγεννιάτικο βιωματικό εργαστήριο πλεκτικής στο Νηπιαγωγείο Συκαμινέας
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα από ΕΛΜΕ και σωματεία για συγκέντρωση στα Δικαστήρια Μυτιλήνης

Εργαζόμενοι και εκπαιδευτικοί απεργούν την Τρίτη- Δείτε όλες τις ανακοινώσεις των φορέων
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ενίσχυση της οδικής ασφάλειας με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Παραδόθηκε υλικό σήμανσης στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Με αλληλεγγύη ολοκληρώνει τη χρονιά η «Ελιά σε δράση»

Διανομή ειδών πρώτης ανάγκης σε οικογένειες και στήριξη του Μιχαλέλειου Οίκου Ευγηρίας
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΑΓΡΟΤΕΣ

Στο στόχαστρο οι αγρότες της Λέσβου για τον αποκλεισμό του λιμανιού Μυτιλήνης

Εισαγγελική παραγγελία από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης και αστυνομικές έρευνες για ταυτοποίηση των αγροτικών οχημάτων αντί για απαντήσεις στα οξυμένα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στους δρόμους ξανά οι συνταξιούχοι της Λέσβου

Κάλεσμα αγώνα ενάντια στην ακρίβεια, τις περικοπές και τον προϋπολογισμό του 2026
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

16 Δεκέμβρη απεργιακή απάντηση στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό

Ανακοίνωση της ΔΑΣ για κοινό αγώνα μισθωτών και αγροτών απέναντι στη φτώχεια τον πόλεμο και την καταστολή
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

24ωρη απεργία των δημοσίων υπαλλήλων την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου

Κάλεσμα ενάντια στον προϋπολογισμό του πολέμου και της αφαίμαξης με στήριξη στον αγώνα των αγροτών
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ημερολόγιο 2026 με θέμα την πολιτιστική κληρονομιά της Λέσβου

Πρόσκληση συμμετοχής των Συλλόγων Γονέων με έμφαση στην πολιτιστική κληρονομιά της Λέσβου