× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Δεν είμαστε συνδικαλιστές του πεζοδρομίου, μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα»

Στην περίοδο της θητείας του ως πρόεδρος στο Σύλλογο Εργαζομένων του νοσοκομείου της Μυτιλήνη και στις προτάσεις τους για το επόμενο διάστημα αναφέρθηκε ο Στρατής Κλεάνθης

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 23/3/2022

«Δεν είμαστε συνδικαλιστές του πεζοδρομίου, μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα»
' χρόνος ανάγνωσης

Ως μία από τις δυσκολότερες διετίες για το χώρο της υγείας και το νοσοκομείο της Μυτιλήνης γενικότερα χαρακτήρισε την πρόσφατη θητεία του τιμόνι του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου της Μυτιλήνης ο απερχόμενος πρόεδρος Στρατής Κλεάνθης μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι», στο πλαίσιο των εκλογών του Συλλόγου που αναμένεται να πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Πέμπτη 31 Μαρτίου.

Παρά τις δυσκολίες ωστόσο, σημείωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων έγιναν σημαντικά βήματα προς τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών , αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός των εργαζομένων καθώς και  οι ενεργές θέσεις στον Οργανισμό του νοσοκομείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μπορώ ως απερχόμενος πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος να κοιτάξω στα μάτια τους συναδέλφους μου και να πω πως καταβάλλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας μας, για την τόνωση των εισοδημάτων και για την καθημερινότητα στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης. Την περίοδο της πανδημίας το νοσοκομείο ενισχύθηκε με 80 εργαζόμενους. Αυτό αποτελεί μεγάλη επιτυχία για ένα επαρχιακό νοσοκομείο και θεωρώ ότι και ο Σύλλογος συνέβαλε σε αυτή τη θετική εξέλιξη. Πολλές φορές το Αθηνοκεντρικό κράτος κρατά όλα τα «φιλέτα» για λογαριασμό του. Ευτυχώς σε αυτή την περίπτωση, έπειτα από συζητήσεις και καλή συνεργασία με τη 2η ΥΠΕ είχαμε αυτό το αποτέλεσμα.

Απαντώντας ο Στρατής Κλεάνθης σε όσα αναφέρουν συνάδελφοί του από άλλες παρατάξεις, για πλήρη στήριξη των κυβερνητικών επιλογών και της παρούσας διοίκησης του νοσοκομείου, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ο ίδιος ως συνδικαλιστής ενδιαφέρεται κυρίως για το αποτέλεσμα των προσπαθειών του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είναι η πρώτη φορά που συνυπάρχω ως πρόεδρος του συλλόγου με ομοϊδεάτη μου Διοικητή. Έχω υπάρξει και πρόεδρος με άλλους διοικητές, με τους οποίους κάποιες φορές δεν είχα καλές σχέσεις. Αποφεύγω ωστόσο τις συγκρούσεις και την όξυνση της όποιας κατάστασης διότι θεωρώ ότι με αυτού του είδους την τακτική δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα και ότι ο όποιος διοικητής θα κάνει αυτό που θέλει χωρίς να λάβει υπόψη του τους εργαζόμενους.

Ο απερχόμενος πρόεδρος του νοσοκομείου της Μυτιλήνης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο μεγάλο ζήτημα που προέκυψε μετά την αναστολή πολλών  εργαζομένων στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης οι οποίοι είχαν επιλέξει να μην εμβολιαστούν.

Όπως είπε θεωρεί λάθος την επιλογή της κυβέρνησης να ψηφίσει νόμο για την υποχρεωτικότητα του εμβολίου στους εργαζομένους στην υγεία, ωστόσο σημείωσε η εξέλιξη των πραγμάτων δεν άφησε μεγάλα περιθώρια αντίδρασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν κορόιδεψα ποτέ τους συναδέλφους, ούτε τους είπα ότι θα τους επαναφέρω στις θέσεις τους, γιατί ξέρω πως δεν γίνεται αυτό και όσοι τους τάζουν ότι θα γυρίσουν στη δουλειά τους με rapid test τους λένε ψέματα και το γνωρίζουν καλά. Ήμουν ειλικρινής απέναντί τους και τους είπα ότι για να επιστρέψουν στις δουλειές τους θα πρέπει να αφήσουν στην άκρη τις φοβίες και τις όποιες δοξασίες και να εμβολιαστούν. Δεν μπορείς να δώσεις ψεύτικες ελπίδες σε αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν μείνει εκτός δουλειάς και έχουν χάσει τους μισθούς τους».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κλιμάκωση αντιδράσεων για τις πειθαρχικές διώξεις στην εκπαίδευση

Παράσταση διαμαρτυρίας από την ΕΛΜΕ Λέσβου την Τετάρτη 29 Απριλίου στην ΠΔΕ Βορείου Αιγαίου με αιχμή τη δυνητική αργία Χοτζόγλου και την υπόθεση Χαρτζουλάκη
Κλιμάκωση αντιδράσεων για τις πειθαρχικές διώξεις στην εκπαίδευση
ΥΓΕΙΑ

Ημέρα ευαισθητοποίησης για την παχυσαρκία στη Μόρια

Ενημέρωση από ειδικούς και δωρεάν εξετάσεις για το κοινό την Πέμπτη 30 Απριλίου
Ημέρα ευαισθητοποίησης για την παχυσαρκία στη Μόρια
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

1.756 έλεγχοι για κράνος στο βόρειο Αιγαίου

13 παραβάσεις βεβαιώθηκαν σε Λέσβο, Χίο και Σάμο
1.756 έλεγχοι για κράνος στο βόρειο Αιγαίου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στη Μονεμβασιά μαθητές 15ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΚΠΕ Μολάων με σταθμούς σε Μυστρά, Διρό και Ναύπλιο
Στη Μονεμβασιά μαθητές 15ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Χειροπέδες σε 69χρονη

Κατηγορείται για απάτη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση
Χειροπέδες σε 69χρονη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αιτήσεις για το Μουσικό Σχολείο Δυτικής Λέσβου

Από τη Δευτέρα 4 Μαΐου έως και την Τρίτη 2 Ιουνίου στις 2 το μεσημέρι στο γραφείο της διεύθυνσης του σχολείου στην Καλλονή
Αιτήσεις για το Μουσικό Σχολείο Δυτικής Λέσβου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νεκρός 60χρονος στην Αγρα

Εξετάζονται παθολογικά αίτια
Νεκρός 60χρονος στην Αγρα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το 3ο Γυμνάσιο Πετρούπολης στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Λέσβου

Εκπαιδευτικές δράσεις και στο Γεωπάρκο
Το 3ο Γυμνάσιο Πετρούπολης στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Λέσβου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ορκωμοσία δημοτικού αστυνομικού στο Δήμο Μυτιλήνης

Συνολικά υπηρετούν πλέον στην Υπηρεσία πέντε μόνιμοι υπάλληλοι
Ορκωμοσία δημοτικού αστυνομικού στο Δήμο Μυτιλήνης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκλογές για το Συμβούλιο Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Σφοδρή κριτική του Συλλόγου ΔΕΠ
Εκλογές για το Συμβούλιο Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Χιλιόμετρα δράσης για την ανακύκλωση στη Χίο

Η «Ανακύκλωση Αιγαίου» φέρνει την ενημέρωση κοντά στη σχολική κοινότητα σε κάθε γωνιά του νησιού
Χιλιόμετρα δράσης για την ανακύκλωση στη Χίο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Road show για την Ανακύκλωση στα σχολεία της Χίου

Η εταιρεία Ανακύκλωση Αιγαίου, ταξίδεύει στη Χίο για να μεταφέρει το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος μέσα από τις δράσεις της στο γειτονικό νησί
Road show για την Ανακύκλωση στα σχολεία της Χίου