× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ανάβουν φωτιές οι μόνιμες προσλήψεις στα ΚΥΤ

Διαμαρτυρίες σημερινών εργαζόμενων συμβασιούχων στις δομές της Λέσβου ότι στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ δεν λαμβάνεται υπόψη η προϋπηρεσία τους από το 2017 στις θέσεις αυτές

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/3/2022

Ανάβουν φωτιές οι μόνιμες προσλήψεις στα ΚΥΤ
' χρόνος ανάγνωσης

Χωρίς μοριοδότηση ή οποιαδήποτε αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους για να συμμετέχουν στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τις μόνιμες θέσεις εργασίας στις δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, απολύονται μετά από 5 χρόνια υπηρεσίας δεκάδες εργαζόμενοι στα ΚΥΤ της χώρας μας, όπως καταγγέλουν στο «Ν» συμπολίτες μας που εργάζονται στη δομή του Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης.

Όπως αναφέρει ο κος Θεόδωρος Παπαδημητρίου, ο οποίος εργάζεται στο Κέντρο Φιλοξενείας από το 2017, με την ειδικότητα του οδηγού (ΔΕ κατηγορία), η κυβέρνηση και το Υπουργείο, πετά τους εργαζόμενους στο δρόμο σαν τρίχα από ζυμάρι, στις 30 Απριλίου  χωρίς να τους δίνει τουλάχιστον τη δυνατότητα να συμμετέχουν στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ με μοριοδότηση ώστε να έχουν κάποιες περισσότερες πιθανότητες να προσληφθούν. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Εγώ και δεκάδες ακόμη συνάδελφοί μου, συνολικά 45 εργαζόμενοι από τη Λέσβο, είχαμε προσληφθεί με την προκύρηξη ΣΟΧ2/2017 μέσω ΑΣΕΠ. Αρχικά ήταν μία 8μηνη σύμβαση εργασίας, η οποία στη συνέχεια ανανεώθηκε πολλές φορές, με δεδομένο ότι καλύπτονταν σοβαρές ανάγκες στα ΚΥΤ και οι υπηρεσίες μας ήταν απαραίτητες. 

Τώρα το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, προχωρά σε νέο διαγωνισμό για μόνιμες θέσεις εργασίας χωρίς να μας λαμβάνει υπόψη και χωρίς να αναγνωρίζει τις υπηρεσίες μας, ώστε να δοθεί κάποια επιπλέον μοριοδότηση». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε παρόμοιους διαγωνισμούς του δημοσίου, σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις τα προηγούμενα χρόνια, στην περίπτωση του Βοήθεια στο Σπίτι και στην περίπτωση των εργαζομένων καθαριότητας στους Δήμους της χώρας μας, αναγνωρίσθηκε η προϋπηρεσία και δόθηκε επιπλέον μοριοδότηση στους ανθρώπους αυτούς ώστε να προηγηθούν στην κάλυψη των θέσεων εργασίας. 

Την ίδια ώρα, σημειώνει ο Θ. Παπαδημητρίου, ειδικά για τη Λέσβο υπάρχει μία περίεργη πρόβλεψη για πρόσληψη οδηγού κατηγορίας ΔΕ με αναπηρία πάνω από 50%. Συνολικά  προβλέπονται για το νησί μας 4 θέσεις. 

Σε κάθε περίπτωση πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η τοποθέτηση ατόμων με αναπηρία, σε διάφορες μόνιμες θέσεις που προκηρύσσονται κατά καιρούς, αποτελεί πάγια τακτική του ΑΣΕΠ στο πλαίσιο της πολιτικής πρόσβασης σε θέσεις εργασίας ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΡΟΤΕΣ

Μεταφορικό ισοδύναμο ζητούν οι ψαράδες της Λέσβου

Το κόστος συσκευασίας και μεταφοράς των ψαριών στην Αθήνα κάνει είναι πολύ υψηλό. Η επιδότηση του θα επιτρέψει να ψαρεύουν και να στέλνουν στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας μεγαλύτερες ποσότητες αλιευμάτων όπως δήλωσαν οι ψαράδες της Λέσβου
ΑΓΟΡΑ

Ζωντανεύει ξανά το μεγάλο αγρόκτημα της Αχλαδερής

Ο Θεόδωρος Κούσκος παρουσιάζει το σχέδιο αξιοποίησης που φέρνει παραγωγή, επενδύσεις και δεκάδες νέες θέσεις εργασίας
ΑΓΡΟΤΕΣ

Το σουαρέ του Σαββάτου στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Οι αγρότες στα κάγκελα και ο Χατζηδάκης κάνει εμφανίσεις με casual ντύσιμο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχονται μεγάλες αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ

Δείτε εδώ ποιοί είναι οι κερδισμένοι και οι χαμένοι των νέων μέτρων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτα ακτοπλοϊκά δρομολόγια για Λήμνο

Δείτε εδώ τις προσεγγίσεις των πλοίων Αδαμάντιος Κοραής και Αικατερίνη Π στο νησί
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ ως τις 21 Νοεμβρίου

Θα καταβληθούν 68,3 εκατ. ευρώ σε 77.451 δικαιούχους
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΓΡΟΤΕΣ

Παναγιώτης Κατσαβέλλης: Μάχη με το χρόνο για τα σχέδια βελτίωσης

Παράταση στις άδειες λειτουργίας των σταβλικών εγκαταστάσεων ζήτησε ο πρόεδρος του Παραρτήματος Αιγαίου του ΓΕΩΤΕΕ
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τα δύο πρόσωπα του τουρισμού της Λέσβου

Η κρυφή αλήθεια των αριθμών για την τουριστική κίνηση του 2025
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη αύξηση στις πτωχεύσεις κατέγραψε η ΕΛΣΤΑΤ

Πρωτιά στις πτωχεύσεις κερδίζουν οι κλάδοι του τουρισμού επισιτισμού
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται η επιστροφή ενοικίου

Οι διασταυρώσεις που πραγματοποιεί η ΑΑΔΕ βασίζονται στα στοιχεία των φετινών φορολογικών δηλώσεων και των δηλώσεων μίσθωσης ακινήτων.
ΑΓΟΡΑ

Η Lidl Ελλάς στηρίζει το έργο της Τράπεζας Τροφίμων

Kαι συμμετέχει στο 5ο Συνέδριο Τραπεζών Τροφίμων Ελλάδας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Σε οριακό σημείο η βιωσιμότητα των κτηνοτρόφων της Λήμνου»

Οι κτηνοτρόφοι της Λήμνου ζητούν άμεση στήριξη μέσα από αναφορά του ΚΚΕ στη Βουλή με πρωτοβουλία της Μαρίας Κομνηνάκα και άλλων βουλευτών του κόμματος