× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πρωταγωνιστής σε αιματοκύλισμα ο Λεοντής Βοριάς του σταυρού στου Απελή

Πυροβόλησε στην κοιλιά την πρώην σύντροφο του που χαροπαλεύει και μετά αυτοκτόνησε ο χρυσαυγίτης «καλός χριστιανός» που έστησε στου Απελή το μεγάλο σιδερένιο σταυρό

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/3/2022

Πρωταγωνιστής σε αιματοκύλισμα ο Λεοντής Βοριάς του σταυρού στου Απελή

Ο Λεοντής Βοριάς, με τον κατάδικο πια για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» Γιάννη Λαγό στο Σύνταγμα, σε διαδήλωση για το Μακεδονικό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Λεοντής Βοριάς, πρωταγωνιστής της υπόθεσης του σταυρού στο Απελή που έφτασε τέτοιες μέρες πριν από τρία χρόνια, την Κυριακή της Ορθοδοξίας του 2019 να περιφέρει ως καλός και πιστός χριστιανός γύρω από το Μητροπολιτικό Ναό της Μυτιλήνης της εικόνες της Εκκλησίας έκλεισε σήμερα Τετάρτη 2 Μαρτίου στα 40 του χρόνια τον κύκλο της ζωής του πρωταγωνιστής σε ένα έγκλημα.

Εισέβαλε στο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που διατηρούσε 39χρονη πρώην σύντροφος του στην οδό Πατάφη στη Θεσσαλονίκη και μπροστά στα μάτια της ανήλικης κόρης της την πυροβόλησε στην κοιλιά με μια κοντόκανη καραμπίνα. Στη συνέχεια έστρεψε το όπλο προς το μέρος του και αυτοκτόνησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο μπαλκόνι των γραφείων της «Χρυσής Αυγής» στη Χίο το βράδυ της δολοφονίας του Φύσσα

Η άτυχη 39χρονη μεταφέρθηκε σοβαρότατα τραυματισμένη στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη με τους γιατρούς να δίνουν μάχη να την κρατήσουν στη ζωή. Ελαφρύτερα τραυματισμένη στην πλάτη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και η ανήλικη κόρη της 39χρονης.

Ας σημειωθεί ότι η 39χρονη γυναίκα είχε στραφεί κατά του Λεοντή με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων ζητώντας να μην την ενοχλεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Λεοντής Βοριάς ήταν γνωστός αθλητής πολεμικών τεχνών, ιδιαίτερα γνωστός στους ανθρώπους του αθλήματος. Διετέλεσε πρωταθλητής των Μικτών Πολεμικών Τεχνών (ΜΜΑ) και λόγω αυτής του της ιδιότητας αλλά και μεγάλης μυικής δύναμης που διέθετε εργαζόταν σε νυχτερινά μαγαζιά της Χίου και όχι μόνο.

Στα σκαλιά της Μητρόπολης Μυτιλήνης την Κυριακή της ορθοδοξίας του 2019 μεταφέροντας περιμετρικά του ναού τις εικόνες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την τελευταία 10ετία αναμίχθηκε με την πολιτική αρχικά ως στέλεχος της «Χρυσής Αυγής» στη Χίο και μετά ως υπερασπιστής των εθνικών δικαίων και της θρησκείας. Το καλοκαίρι του 2018 πρωταγωνίστησε στα «μεσημεριανάδικα» τηλεοπτικών σταθμών της Αθήνας ως εθελοντής δασοπυροσβέστης από τη Χίο καθώς και σε εκδηλώσεις της «Χρυσής Αυγής» στο Σύνταγμα πάντα με τον μετέπειτα Ευρωβουλευτή της εγκληματικής οργάνωσης Γιάννη Λαγό.

Την ίδια εποχή ήρθε σε επαφή με κύκλους ακραίων της Μυτιλήνης και κατασκεύασε το μεταλλικό σταυρό που τοποθετήθηκε στου Απελή. Στα «εγκαίνια» του σταυρού την Κυριακή της Ορθοδοξίας παρουσιάστηκε ως ο εμπνευστής και κατασκευαστής του σταυρού και δέχθηκε τα εύσημα κύκλων της Μυτιλήνης μεταξύ των οποίων και θρησευτικών παραγόντων.

Γονυπετής στον Ταξιάρχη που τον αξίωσε όπως έγραφε να τοποθετήσει το σταυρό στο Απελή

Ας σημειωθεί ότι περιέφερε τις εικόνες γύρω από το ναό ενώ ως «ήρωας» γινόταν αποδεκτός στο προσκύνημα του Ταξιάρχη στο Μανταμάδο όπου προσευχόταν γονυπετής δημοσιοποιώντας τις φωτογραφίες που έβγαζε. Φυσικά κατά καιρούς είχε καταγγελθεί για λεκτικές και όχι μόνο επιθέσεις κατά πολιτών της Μυτιλήνης μέχρι και πριν από 1,5 χρόνο οπότε και εξαφανίστηκε.

Απόψε και λίγο πριν εισβάλει στο τσιπουράδιο της πρώην συντρόφου του έγραψε το λατρευτό του μέσο κοινωνικής δικτύωσης το Facebook μέσω του οποίου και «κήρυττε» τα εξής: «Όλο και πιο κοντά στον τελευταίο αγώνα. Το μόνο πράγμα που δεν φοβήθηκα ποτέ μου είναι τον θάνατο. Δεν ξέρω εσείς τι κάνετε.»

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σταύρωση χωρίς Ανάσταση για τη Παλαιστίνη...

Παρέμβαση της Κίνησης «Μνήμη και Δράση» το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στη Μυτιλήνη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επισκέφθηκαν το Γηροκομείο Μυτιλήνης

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αλλες δύο συλλήψεις στη Μυτιλήνη

Ένα άτομο βρέθηκε με πλαστό δίπλωμα οδήγησης και ένα άλλο άτομο κατηγορείται για απείθεια
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ο οδηγός που εγκατέλειψε θύμα τροχαίου

Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα καθώς του είχε αφαιρεθεί για προηγούμενη παράβαση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέα σύλληψη για κατοχή πυροτεχνημάτων

Κατασχέθηκαν 213 κροτίδες που προορίζονταν για πώληση
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γλέντι τη Λαμπροδευτέρα στον Αγιο Γεώργιο Μιστεγνών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος οι «Μιστεγνιώτες» θα αναβιώσουν το έθιμο της «κούνιας»
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα από τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας
ΥΓΕΙΑ

«Όσο σάλιο κι αν χαλάσει ο Αδωνις, εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα»

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου για τις κινητοποιήσεις και την ημέρα επίσκεψης του Υπουργού Υγείας στη Λέσβο
ΥΓΕΙΑ

Κλείνουν τα ιατρεία τους οι εργαστηριακοί γιατροί

Η κινητοποίηση ξεκινά από τις 8 Μαΐου σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Master Chef στη Λέσβο με γεύσεις και μεράκι

Ο Σύλλογος Ασπίδα, οι Δήμοι Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία με την παραγωγή της εκπομπής έφεραν σε πέρας ένα μεγάλο εγχείρημα
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκλογές στην ΕΛΜΕ Λέσβου για την ανάδειξη αντιπροσώπων

Την Πέμπτη 16 Μαΐου από τη 1 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα. Δείτε ψηφοδέλτια και υποψηφιότητες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ρούχα και παιχνίδια για τα παιδιά της Λέσβου

Δράση της αστυνομικής διεύθυνσης βορείου Αιγαίου για τους δύο δήμους