× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Όλοι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία δικαιούνται επίδομα ανθυγιεινής εργασίας»

Στην 4ωρη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ συμμετείχε την Παρασκευή ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 18/2/2022

«Όλοι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία δικαιούνται επίδομα ανθυγιεινής εργασίας»

Την επέκταση του Επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας σε όλους τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, κλιμακωτά ανάλογα με την ειδικότητά τους, ζητούν οι Σύλλογοι και η Ομοσπονδία των Εργαζομένων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, όπως ανέφερε στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο πρόεδρος των εργαζομένων του Νοσοκομείου Στρατής Κλεάνθης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως σημείωσε ο Στρατής Κλεάνθης οι εργαζόμενοι όλων των νοσοκομείων συμμετείχαν στην 4ωρη στάση Εργασίας της ΑΔΕΔΥ την Παρασκευή  και πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο επίδομα αφορά πολλούς κλάδους του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

«Εμείς ζητάμε να ενταχθούν στο επίδομα αυτό το οποίο είναι ένα πολύ σημαντικό, όλοι οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων με δεδομένο ότι με την πανδημία του κορονοϊού και όλα τα άλλα λοιμώδη νοσήματα, οι εργαζόμενοι στους χώρους υγείας ανεξαρτήτως ειδικότητας εκτίθενται σε κινδύνους σε ένα ανθυγιεινό περιβάλλον.

Το πόρισμα της επιτροπής ωστόσο που εισηγείται το θέμα στο αρμόδιο Υπουργείο, βάζει μεν στην πρώτη κατηγορία τους νοσηλευτές, υποβιβάζει όμως άλλους κλάδους όπως είναι οι παρασκευαστές και οι υπεύθυνοι  σίτισης ενώ αφαιρεί τελείως το επίδομα από τους τεχνικούς. Όλα αυτά σε καμία περίπτωση δεν γίνονται αποδεκτά από εμάς, και αποτελούν αιτία πολέμου»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε κάθε περίπτωση πάντως, τόνισε ο Στρατής Κλεάνθης οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν από τα συναρμόδια Υπουργεία αφού το πόρισμα είναι  γνωμοδοτικού χαρακτήρα.

«Έχουν γίνει επαφές της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Υγεία με τα Υπουργεία ενώ εκκρεμεί συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών κο  Σταϊκούρα. Η άποψή μου είναι ότι το συγκεκριμένο πόρισμα πρέπει να βελτιωθεί και ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εφαρμοσθεί στην πράξη όπως έχει κατατεθεί».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Στρατής Κλεάνθης αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, όπου εξακολουθούν να είναι σε αναστολή πάνω από 10 άτομα και οι ελλείψεις είναι πλέον ορατές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πριν από μερικές εβδομάδες όταν ένα μεγάλο ποσοστό συναδέλφων, είχε νοσήσει από κορονοϊό ήμασταν σε οριακή κατάσταση και υπήρχαν σοβαρές δυσκολίες. Σήμερα είμαστε λίγο καλύτερα ωστόσο και πάλι υπάρχουν πολλές απουσίες συναδέλφων είτε επειδή έχουν βγει με αναστολή είτε επειδή νοσούν από κορονοϊό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πιέζονται τα τμήματα και οι κλινικές και πολλοί συνάδελφοι να μην μπορούν να πάρουν ούτε άδεια.

Για να αναπληρωθούν οι θέσεις των εργαζομένων που έχουν τεθεί σε αναστολή θα πρέπει οι τρίμηνες συμβάσεις, που δίνει η κυβέρνηση να γίνουν τουλάχιστον οχτάμηνες ώστε να υπάρξει ενδιαφέρον για την κάλυψή των κενών. Εκτιμώ ότι θα έχουμε εξελίξεις μετά τις 31 Μαρτίου όταν θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το μέλλον όσων έχουν τεθεί σε αναστολή».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Η AstraZeneca απέσυρε το εμβόλιο για τον κορονοϊό

Σάλος με σοβαρή παρενέργεια
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για κατασκευή αυθαιρέτου

Στην περιοχή της Θερμής - Λέσβου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Επτά συλλήψεις σε Λέσβο και Χίο για παραβάσεις του ΚΟΚ

Στο διάστημα από 30 Απριλίου ως 7 Μαΐου
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Αφίξεις Σύρων προσφύγων στην Ερεσό

Μεταφέρθηκαν 25 άτομα στο ΚΥΤ της Μυτιλήνης ενώ αναμένεται και η μεταφορά των υπολοίπων 30
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ευρώπη νομοθετεί για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών

Το Συμβούλιο των Υπουργών υιοθέτησε για πρώτη φορά νόμο της ΕΕ και τα κράτη μέλη έχουν στη διάθεσή τους τρία χρόνια από την έναρξη ισχύος της οδηγίας για να τη μεταφέρουν στο εθνικό τους δίκαιο
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι σε δράση στην αναζήτηση του Πασχαλινού αυγού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο άλσος Τσαμάκια, η εκδήλωση του Δήμου Μυτιλήνης με το κυνήγι του κρυμμένου αυγού.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στην τελική ευθεία για τις Πανελλαδικές Eξετάσεις

Πότε τελειώνουν τα μαθήματα, πότε ξεκινούν οι εξετάσεις στα σχολεία και πώς επηρεάζουν οι ευρωεκλογές το χρονοδιάγραμμα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το Κυνήγι του Κρυμμένου Αυγού στα Τσαμάκια

Την Λαμπροτρίτη, στις 11 π.μ. με διοργανωτή την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Αποτοξίνωση μετά τον πασχαλινό οβελία

Πως θα αντιστρέψουμε με υγιεινό τρόπο χωρίς υπερβολές το δείκτη της ζυγαριάς μετά το Πασχαλινό τραπέζι
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κατασχέθηκαν αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί

Το Μεγάλο Σάββατο στη Μύρινα της Λήμνου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αγριος καβγάς με επικίνδυνες σωματικές βλάβες

Δύο Μυτιληνιοί συνεπλάκησαν μεταξύ το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

9 μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη λίστα κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίως

Δύο περισσότεροι καθηγητές σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά