× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Διακόπηκε για τις 25 Φεβρουαρίου η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη

Προσπάθεια εξάντλησης του 18μηνου της προφυλάκισης από τον κατηγορούμενο για να αποφυλακιστεί βλέπει ο συνήγορος της πολιτικής Αγωγής Γιάννης Βλάχος

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/2/2022

Διακόπηκε για τις 25 Φεβρουαρίου η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη

Στις 25 Φεβρουαρίου θα συνεχιστεί η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, η οποία διακόπηκε κατόπιν αιτήματος της υπεράσπισής του. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αποδέχθηκε το αίτημα που υπέβαλε ο κ. Αλέξης Κούγιας, επικαλούμενος υποχρεώσεις του σε άλλες δίκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο αίτημα της πλευράς του πρώην επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου αντιτάχθηκαν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι προς στήριξη της κατηγορίας, που εκπροσωπούν τους τέσσερις καταγγέλοντες βιασμό τους, οι οποίοι είπαν στο δικαστήριο να μην αποδεχθεί τη διακοπή της διαδικασίας.

 

Όπως αναφέρθηκε από την πολιτική αγωγή, ο ίδιος ο κατηγορούμενος καλλιτέχνης «έχει δηλώσει, μέσω της υπεράσπισής του, ότι διακαώς επιθυμεί να δικαστεί και συγχρόνως θα ζητήσει εντός μήνα διακοπή, προεξοφλώντας την απόφαση του δικαστηρίου». «Αν θέλει διακαώς να δικαστεί γιατί κωλυσιεργεί αναρωτιέμαι;», τόνισε ο εκ των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής Γιάννης Βλάχος, προσθέτοντας: «Ή ξέρει ότι δεν θα αθωωθεί και σου λέει ένας μήνας παραπάνω δεν έχει διαφορά ή έχει ξεκινήσει τακτική εξάντλησης 18μηνου που θα οδηγήσει στην ελευθέρωσή του...».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Βλάχος επεσήμανε στους δικαστές ότι οι καταγγέλοντες και μηνυτές δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πηγαινοέρχονται στο εξωτερικό ούτε να διαμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ξενοδοχείο μέχρι να ολοκληρωθεί η δίκη. Ο συνήγορος, μάλιστα, ζήτησε να διοριστεί αυτεπάγγελτα και ένας δεύτερος συνήγορος υπεράσπισης, για να διασφαλιστεί η εύρυθμη διεξαγωγή της δίκης.

 

Ο κ. Κούγιας ανταπάντησε πως, ουσιαστικά, «η δίκη αυτή δεν αφορά την ελληνική κοινωνία, αλλά τον κατηγορούμενο που είναι πρωταγωνιστής αυτού το δράματος και τα θύματα». Είπε, επίσης, πως «είναι η πρώτη δίκη που έχουμε βιασθέντα άντρα. Αφορά ένα παγκόσμιο κίνημα για να εδραιωθεί ένα τρίτο φύλο. Δεν πιθανολογούμε την αθωότητα του εντολέα μας, είμαστε σίγουροι για αυτό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε τη διακοπή της δίκης σε σύντομη δικάσιμο και προγραμματισμό για τις μεταγενέστερες δικασίμους.

Παρόντες στο δικαστήρο ήταν οι τρεις από του τέσσερις καταγγέλοντες άνδρες, ενώ ο τέταρτος έχει δηλώσει ότι θα προσέλθει όταν είναι η σειρά του να καταθέσει.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης, στο δικαστήριο, μεταξύ άλλων, ήταν παρών ο αδελφός του κατηγορούμενου, ενώ στην αίθουσα βρέθηκε και η βουλευτής και τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστόπουλου.

Κατά την έξοδο του κ. Κούγια από το δικαστικό μέγαρο ο συνήγορος δέχθηκε εντονότατη φραστική επίθεση από συγκεντρωμένους σε συμπαράσταση των θυμάτων, ενώ ένας εξ' αυτών εκσφενδόνισε πάνω του ένα μπουκάλι με νερό. Το επεισόδιο δεν έλαβε έκταση. καθώς ο συνήγορος παρέμεινε ψύχραιμος και απομακρύνθηκε από το σημείο.

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης στη Βαρκελώνη

Μαθητές του Σχολείου επισκέφθηκαν το «Tales of Volcanoes» για να γνωρίσει ακόμα καλύτερα τον κόσμο των ηφαιστείων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τέσσερα νέα ασθενοφόρα στο Βόρειο Αιγαίο

Θα καλύψουν τις ανάγκες σε Πολιχνίτο, Μυτιλήνη, Καλλονή και Πυργί Χίου
ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερις θάνατοι από covid‑19, πέντε οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παραμένει χαμηλή αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εκλογές στην ΕΛΜΕ Λήμνου για την ανάδειξη αντιπροσώπου στο συνέδριο της ΟΛΜΕ

Ο Ανδρέας Ξυπτεράς αναδείχθηκε αντιπρόσωπος από την πλειοψηφούσα παράταξη Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Πάλι τροχαίο ατύχημα στον κόμβο Αγίας Τριάδας!

Μέσα σε λίγες εβδομάδες έχουν γίνει στο ίδιο σημείο τουλάχιστον τέσσερα ατυχήματα, ενώ δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από τα εγκαίνια του νέου οδικού δικτύου Καλλονής - Σιγρίου στη Λέσβο
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ανοιξαν οι κάλπες στην ΕΛΜΕ Λέσβου

Πέντε παρατάξεις διεκδικούν θέσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο και αντιπροσώπους στην ΟΛΜΕ- Μέχρι το απόγευμα οι εκλογές στα Κεντρικά Λύκεια
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΥΓΕΙΑ

H ΑΜΚΕ «Αγκαλιά» για το Οικοτροφείο στη Μυτιλήνη και την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας

Μέλη του οργανισμού συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑ

Οικοτροφείο για ανθρώπους με άνοια στον Δήμο Μυτιλήνης

Τι εξήγγειλε ο υφυπουργός Ψυχικής Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ενώ αρνήθηκε να προβεί σε περαιτέρω σχολιασμό για τις δηλώσεις του για τις γυναικοκτονίες και το panic button που δεν βοήθησε τη σημερινή δολοφονημένη στο Μενίδι
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΥΓΕΙΑ

«Δεν αντέχουμε άλλο να πεθαίνουμε με την υποβάθμιση της Υγείας»

Ανανοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για την πανυγειονομική απεργία της Τετάρτης 16 Μαΐου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μια γιορτή για τη μανούλα στην Καλλονή

Το 1ο Νηπιαγωγείο παρουσίασε το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης «Με χορό και μουσική, κοίτα… παίζουμε μαζί!»
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Δυναμώνουμε το Σωματείο, ενισχύουμε την «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών»

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ, από την εκπομπή ΠΕΚ-τες