× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Να περάσετε όμορφα, μη σκέφτεστε τις θερμίδες»

Να μην παραλείπουμε γεύματα, περπάτημα και φρούτα μας συστήνει η διατροφολόγος, Α. Μυρογιάννη

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 25/12/2021

«Να περάσετε όμορφα, μη σκέφτεστε τις θερμίδες»

Ο βασικός διατροφικός και μη κανόνας για τις γιορτές και τα γεύματα είναι «να περάσουμε όμορφα, χωρίς να σκεφτόμαστε τις θερμίδες» λέει στο «Ν» η διατροφολόγος και διαιτολόγος, Αγγελική Μυρογιάννη, που διατηρεί γραφείο στην Ηλία Βενέζη 24 στη Μυτιλήνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχουμε «παρεξηγήσει» μας λέει τις διαιτολόγους και ίσως όχι άδικα γιατί το παλιότερο μοντέλο διατροφής συνίσταντο στη στέρηση που δεν αποδίδει όμως μακροπρόθεσμα. «Το φαγητό πρέπει να είναι απόλαυση» μας λέει και χαμογελάει.

Σημαντικό είναι να μην παραλείπουμε κανένα γεύμα με το σκεπτικό ότι θα φάμε ή φάγαμε νωρίτερα πολύ γιατί μπαίνουμε σε ένα κύκλο υπερκατανάλωσης. Επίσης καλό θα ήταν να περπατήσουμε κατά τη διάρκεια των γιορτών και να έχουμε και ελαφρά γεύματα, όπως γιαούρτι με ξηρούς καρπούς ή μπάρα δημητριακών. Επίσης στο κυρίως γεύμα καλό θα ήταν το μεγαλύτερο μέρος του πιάτου μας να το καλύπτει η σαλάτα.

Από κει κι έπειτα η Αγγελική Μυρογιάννη μας μίλησε για όρια που θα μας διευκολύνουν από την κατεύθυνση να φάμε πολύ, ειδικά μεταξύ των συγγενών. Και βέβαια να μην ξεχνάμε να πίνουμε νερό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη:

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Νέο Δ.Σ. στον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου

Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική συνέλευση και οι εκλογές του συλλόγου για την ανάδειξη νέων οργάνων
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Bόλτα στο σπήλαιο του Αγίου Φίλιππου στο φαράγγι της Θερμής

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση των Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Λέσβου

Ως τις 31 Ιανουαρίου η κατάθεση υποψηφιοτήτων για τις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 19 Φεβρουαρίου
ΓΕΥΣΗ

Νέο γαστρονομικό trend από τον Συνεταιρισμό Μεσοτόπου

Πρόβειο γιαούρτι με γεύση ροδάκινο!
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Υποτροφία από το aRtοποιώ στη μνήμη της Αργυρώς Καραγκίκα

Η υποτροφία θα αφορά ένα παιδί από 10 έως 16 ετών και θα δωθεί έπειτα από διαγωνισμό ο οποιος θα ειναι σε ισχύ μεχρι 31 Ιανουαρίου
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Η δύναμη της αγάπης, μέσα από την Τέχνη, στο «Λευκό χαρτί»

Νέα ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με την K-Gold Temporary Gallery για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών, εμπνευσμένα από την έκθεση της Γερμανίδας φωτογράφου Anne Morgenstern.
ΓΕΥΣΗ

Σαπφώ η Ερέσια: Η αληθινή μαγεία της εσοδείας 2024

Η οινοποιητική παράδοση της Λέσβου ζωντανεύει σε κάθε γουλιά του νέου λευκού κρασιού από την Κοιν.Σ.Επ. Ηφαίστειο Ανεμώτιας
ΓΕΥΣΗ

Παραδοσιακή Τραχανόπιτα

Μια συνταγή από τον Γρηγόρη Στυλιανού
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Εξόρμηση στις φυσικές ομορφιές και τα μυστικά του Αμπελικού

Γράφει ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΓΕΥΣΗ

Mυτιληνιά φασολάδα για το κρύο!

Η μοναδική συνταγή της κ. Ταξιαρχούλας
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Σπάμε το περιπατητικό ρόδι στον ιστορικό Ροδότοιχο!

Γράφει ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΓΕΥΣΗ

Γιατί βάζουμε φλουρί στη βασιλόπιτα, τι συμβολίζει

Το κόψιμο της βασιλόπιτας δεν γίνεται μόνο την Πρωτοχρονιά αλλά και τις άλλες μέρες του «Δωδεκαήμερου» των εορτών.