× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

31 χρόνια «Αντώνης» στο Καγιάνι

Ο αγαπητός Αντώνης Κωσταράς σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο «Ν» για την πανδημία και το νέο εστιατόριο που αγόρασε, αλλά δεν άνοιξε

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 2/12/2021

31 χρόνια «Αντώνης» στο Καγιάνι
' χρόνος ανάγνωσης

Ήταν 25η Μαρτίου του 1990 όταν ο Αντώνης Κωσταράς έπιασε να δουλεύει τον παλιό καφενέ του παππού του και με τα χρόνια, αλλά και την κουζίνα του έκανε ντόπιους και ξένους να ανεβαίνουν στο Καγιάνι, να παρκάρουν χαμηλά και να περπατούν μέχρι την ταβέρνα του, για να απολαύσουν καλό φαγητό και θέα.

Ο ίδιος δεν θυμάται πόσα αφιερώματα έχουν γραφτεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά για την κουζίνα του «Αντώνη». Γνωρίζει τους πελάτες του, τα παιδιά τους, και σε αρκετές περιπτώσεις τα εγγόνια τους, έπειτα από 31 χρόνια καθημερινής επαφής με τον κόσμο στην ταβέρνα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ας μου επιτραπεί και εμένα- μια που μου παραχώρησε «αποκλειστική συνέντευξη» στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm γιατί σπάνια έως ποτέ κάνει δημόσιες δηλώσεις- να αναφέρω ότι έχω ξεχάσει στέκες και κορδέλες στο μαγαζί του, ουκ έστιν αριθμός, πηγαίνοντας με τον μπαμπά από μικρή. Και τον έχω δει αγριεμένο μέχρι και περήφανο για μένα, διαμορφώνοντας μια σχέση, αντίστοιχη που έχει με καθέναν και καθεμιά που πηγαίνει στον «Αντώνη» για το φαγητό, τη θέα και φυσικά τον Αντώνη.

«Δεν είμαι μέτρο σύγκρισης» λέει και έχει δίκιο γιατί έχει την πελατεία του. Όμως ενδιαφέρεται για την τοπική οικονομία και την κοινωνία. Συμβουλεύει τους συναδέλφους του να συγκρατήσουν με την κουζίνα και τις τιμές τους πρώτα και κύρια τους ντόπιους, «να ξαναβγάλουμε τους Μυτιληνιούς στις ταβέρνες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιστεύει ότι αν γίνονταν καλύτερη διαχείριση του προσφυγικού θα είχαμε περισσότερο κοινωνικό τουρισμό, γιατί «ποιο ελληνικό νησί έχει επισκεφτεί ο Πάπας Φραγκίσκος δύο φορές; Γιατί δεν το αξιοποιήσαμε»; Και συνιστά αυτές τις ημέρες που δεκάδες συνεργεία καταφτάνουν από Μέσα Ενημέρωσης να δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας, καθώς αυτό κατά τη γνώμη του θα αποτυπωθεί και από τον Μάρτιο και την επερχόμενη σεζόν.

Η πανδημία τον συγκράτησε. Τον έκλεισε μέσα, είδε περισσότερο τα παιδιά του, απόλαυσε τους μεζέδες του, αλλά ψυχολογικά τον άλλαξε. Γιατί ένας άνθρωπος που βλέπει και μιλά κάθε μέρα εδώ και 30 χρόνια 50 με 100 ανθρώπους την ημέρα, ξαφνικά δεν έβλεπε καμία κίνηση, κλειστός επί επτά μήνες. Δούλεψε μία ταβέρνα στη Χαραμίδα ένα καλοκαίρι και στη συνέχεια έφτιαξε και αγόρασε το διπλανό μαγαζί στον «Αντώνη», την πρώην «Θέα» για να το ανοίξει. Αλλά δεν πρόκειται να το κάνει αν δεν επιστρέψουμε πιο κοντά στην κανονικότητα.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη, όπου αποκαλύπτει και τη διάθεσή του να ασχοληθεί με την αυτοδιοίκηση!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Μαζεύουν υπογραφές για το Ταχυδρομείο της Αγιάσου

Η πρωτοβουλία συντονίζεται από τον Πολιτιστικό Καρναβαλικό Σύλλογο Αγιάσου «ο Σάτυρος» που απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα στους κατοίκους του νησιού μέσω της πλατφόρμας OpenPetition
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ένα ημερολόγιο για την αγγειοπλαστική παράδοση του Μανταμάδου

Από τον Ανθρωπιστικό Φυσιολατρικό Σύλλογο Ηλιαχτίδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παραμένει ο Δήμος Μυτιλήνης σε «αδελφική σχέση» με τον Δήμο Πάφου της Κύπρου

Επικαιροποίηση συμμετοχής του Δήμου Μυτιλήνης στο Δίκτυο Πάφου – Αδελφοποιημένων Πόλεων της Ελλάδος
ΧΩΡΙΑ

Μια πράξη αγάπης στη μνήμη της μικρής Χριστίνας

Η εθελοντική αιμοδοσία στον Παλαιόκηπο συγκέντρωσε δεκάδες πολίτες που μετέτρεψαν τον πόνο σε δύναμη και προσφορά
ΧΩΡΙΑ

Εργασίες της ΔΕΥΑΛ στη Μόρια

Από τις 08.00 ως τις 13.00 της Δευτέρας θα εκτελούνται επισκευές στο δίκτυο ύδρευσης με στόχο την άμεση αποκατάσταση των βλαβών
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώνονται αυτή την εβδομάδα οι εργασίες στην Πλατεία Σαπφούς

Τελειώνει η υπογειοποίηση των κάδων και η διαμόρφωση του χώρου πριν από τη λειτουργία του νέου συστήματος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα πρόεδρος της Ν.Δ. στη Λέσβο η Κατερίνα Στρατάκη

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα των ψήφων για τα μέλη της ΔΕΕΠ Λέσβου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

7,6 ίντσες νερού δέχθηκε η Μυτιλήνη

Καλή εκκίνηση είχε το τρέχον βροχομετρικό έτος αλλά απαιτούνται ακόμη πολλές βροχές για να φτάσουν τα επίπεδα των 30 ιντσών
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ζητούν να επιστρέψει στο Μανταμάδο η δασκάλα Ειδικής Αγωγής

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, το Τοπικό Συμβούλιο του χωριού και άλλοι μαζικοί φορείς ζητούν από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να αλλάξει την απόφαση της
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας με τους συντοπίτες στην εκδήλωση για τα Ελευθέρια

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης ευχαρίστησε τους συλλόγους των Λέσβιων για τη διαχρονική προσφορά τους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η συμμετοχή θα ενισχύσει την δυναμική της παράταξης»

Δήλωση του Ιάσωνα Πιπίνη για τις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ.
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σύλληψη 19χρονου για επικίνδυνη οδήγηση στη Μυτιλήνη

Ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος αναφέρει πως δεν σταμάτησε σε σήμα τροχονόμου, έκανε επικίνδυνους ελιγμούς και μπήκε αντίθετα σε μονόδρομο