× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο γολγοθάς του δασκάλου, στις μέρες του κορονοϊού

Η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Λουτρών Εριφύλη Χιωτέλλη περιγράφει την αγωνία των εκπαιδευτικών και τον αγώνα δρόμου που γίνεται για να περιοριστεί η διασπορά του ιού στα σχολεία

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 23/11/2021

Ο γολγοθάς του δασκάλου, στις μέρες του κορονοϊού
' χρόνος ανάγνωσης

Στην πρωτόγνωρη κατάσταση με την οποία έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι, οι εκπαιδευτικοί και οι διευθυντές των σχολικών μονάδων της Λέσβου, αναφέρθηκε περιγράφοντας με μελανά χρώματα την προσωπική της εμπειρία στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Λουτρών Εριφύλη Χιωτέλλη.

Η Εριφύλη Χιωτέλλη, μίλησε ανοιχτά για τα προβλήματα και τις αντιξοότητες στα σχολεία του νησιού μας σε σχέση με τον κορονοϊό και την αύξηση των κρουσμάτων. Όπως σημείωσε όλοι οι εκπαιδευτικοί πραγματοποιούν καθημερινά αγώνα δρόμου για να μείνουν ανοιχτές οι εκπαιδευτικές μονάδες και να μην υπάρχει μεγάλη διασπορά κρουσμάτων στην τοπική κοινωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τα σχολεία πρέπει και θέλουμε να παραμείνουν ανοιχτά, σημείωσε η Εριφύλη Χιωτέλλη, σημειώνοντας ότι όλοι οι δάσκαλοι και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να διατηρήσουν ασφαλή το περιβάλλον των παιδιών και να περιορίσουν την όποια διασπορά κρουσμάτων υπάρχει.

Ο λόγος που θέλησα  σήμερα να μιλήσω, είναι για να αναφέρω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, από την καθημερινότητα ενός δημοτικού σχολείου σε χωριό του νησιού μας, την εποχή του κορονοϊού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Εριφύλη Χιωτέλλη περιέγραψε την περίπτωση μίας οικογένειας που αρρώστησε η μητέρα, τα παιδιά δεν πήγαν στα σχολεία τους, ωστόσο δεν υπήρξε σχετική μέριμνα να ενημερωθεί το σχολείο εγκαίρως ώστε να ενημερώσει και αυτό με τη σειρά του, τους συμμαθητές του παιδιού και όλους τους εμπλεκόμενους.

«Μάθαμε για το κρούσμα στην οικογένεια σημείωσε η Εριφύλη Χιωτέλλη από συζητήσεις εντός του σχολείου και αρχίσαμε τα τηλεφωνήματα για να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει. Η πρώτη υπηρεσία που καλέσαμε ήταν η υπηρεσία που εδρεύει στην Περιφέρεια και είναι υπεύθυνη για την καταγραφή και ιχνηλάτιση των κρουσμάτων, όμως μας είπαν ότι το κρούσμα δεν είχε καταγραφεί ακόμη στο σύστημα.

Η μητέρα του παιδιού που τηλεφώνησα αργότερα επιβεβαίωσε ότι είναι θετική στον κορονοϊό, είπε όμως ότι το παιδί δεν έχει νοσήσει μέχρι στιγμής. Κατόπιν δικών μου πιέσεων έγινε επανεξέταση στο παιδί όπου διαπιστώθηκε ότι είναι θετικό στον κορονοϊό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλα αυτά έγιναν αργά το μεσημέρι και ξεκίνησε για εμάς ένας μαραθώνιος να ενημερώσουμε τους γονείς των συμμαθητών του παιδιού καθώς και όλους όσοι σχετίστηκαν με το παιδί κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ημέρας. Σήμερα ενημερωθήκαμε ότι από το ίδιο τμήμα έχουν νοσήσει άλλα 2 παιδιά.

Αντιλαμβάνεται κανείς πως αν τα αντανακλαστικά τα δικά μου και των συναδέλφων εκείνη τη μέρα που μάθαμε τυχαία για το κρούσμα δεν λειτουργούσαν ώστε να διαπιστώσουμε τι συμβαίνει και να κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες, σήμερα η διασπορά στο σχολείο θα ήταν πολύ μεγαλύτερη, ίσως και η διασπορά στην τοπική κοινωνία».

Όπως σημείωσε η Εριφύλη Χιωτέλλη αν και όλοι οι εμπλεκόμενοι στο σύστημα της ιχνηλάτισης και της καταγραφής των κρουσμάτων καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων που εμφανίζονται εντούτοις, πρόσθεσε υπάρχουν κάποια προβληματικά πιθανόν ζητήματα που σχετίζονται με την επικοινωνία των φορέων και την ενημέρωση για τα νέα κρούσματα που προκύπτουν καθημερινά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη της Εριφύλης Χιωτέλλη στο βίντεο που ακολουθεί

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Με αλληλεγγύη ολοκληρώνει τη χρονιά η «Ελιά σε δράση»

Διανομή ειδών πρώτης ανάγκης σε οικογένειες και στήριξη του Μιχαλέλειου Οίκου Ευγηρίας
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΑΓΡΟΤΕΣ

Στο στόχαστρο οι αγρότες της Λέσβου για τον αποκλεισμό του λιμανιού Μυτιλήνης

Εισαγγελική παραγγελία από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης και αστυνομικές έρευνες για ταυτοποίηση των αγροτικών οχημάτων αντί για απαντήσεις στα οξυμένα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στους δρόμους ξανά οι συνταξιούχοι της Λέσβου

Κάλεσμα αγώνα ενάντια στην ακρίβεια, τις περικοπές και τον προϋπολογισμό του 2026
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

16 Δεκέμβρη απεργιακή απάντηση στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό

Ανακοίνωση της ΔΑΣ για κοινό αγώνα μισθωτών και αγροτών απέναντι στη φτώχεια τον πόλεμο και την καταστολή
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

24ωρη απεργία των δημοσίων υπαλλήλων την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου

Κάλεσμα ενάντια στον προϋπολογισμό του πολέμου και της αφαίμαξης με στήριξη στον αγώνα των αγροτών
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ημερολόγιο 2026 με θέμα την πολιτιστική κληρονομιά της Λέσβου

Πρόσκληση συμμετοχής των Συλλόγων Γονέων με έμφαση στην πολιτιστική κληρονομιά της Λέσβου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η κοινωνική οικονομία σε πρώτο πλάνο

Στους χώρους του μοναδικού δημοσιογραφικού συνεταιρισμού στο Αιγαίο ξεναγήθηκαν Visit Agiasos, Καλοτρόπιο, ViModo και Business Incubator Gotse Delchev στο πλαίσιο του έργου ELCSEE
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: 10 χρόνια ανθρωπιστικής δράσης στη Λέσβο

Τιμούν την επέτειο με μια μεγάλη σειρά εκδηλώσεων στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στο πόδι το ΠΕΚ και τα σωματεία της Λέσβου

Περιοδείες, συζητήσεις και πανό σε όλη τη Μυτιλήνη για την απεργία της 16ης Δεκεμβρίου και της συγκέντρωσης έξω από τα δικαστήρια στις 9:00 το πρωί
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

ΕΛΜΕ Λέσβου: Κυλιόμενες στάσεις εργασίας για τη συμμετοχή στην παλλεσβιακή κινητοποίηση

Στο δρόμο την 16η Δεκεμβρίου για προϋπολογισμό και διώξεις συνδικαλιστών. Κάλεσμα αλληλεγγύης σε αγρότες και εργαζόμενους
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επίσκεψη σκύλου–οδηγού στο 12ο Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης

Μάθημα ενσυναίσθησης και συμπερίληψης για τους μικρούς μαθητές
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Πρωτιά για την Αγωνιστική Συσπείρωση στην ΕΛΜΕ Λήμνου‑Αγίου Ευστρατίου

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των πρόσφατων αρχαιρεσιών