× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Λύση για τη φορολογία για τους Συλλόγους Γονέων ζητά ο Μπουρνούς

Αναφορά προς τον υπουργό Οικονομικών

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/11/2021

Λύση για τη φορολογία για τους Συλλόγους Γονέων ζητά ο Μπουρνούς

Αναφορά προς τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, κατέθεσε ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, σχετικά με τα προβλήματα που έχουν προκύψει στη λειτουργία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Μυτιλήνης, εξαιτίας φορολογικών υποχρεώσεων προς τις Δ.Ο.Υ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Γιάννης Μπουρνούς ανταποκρινόμενος στην επιστολή της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Μυτιλήνης και γνωρίζοντας καλά το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ο θεσμός των Συλλόγων στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και της σχολικής κοινότητας, καθώς και την αναμφισβήτητη αναγκαιότητα να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα, καλεί τον Υπουργό Οικονομικών να προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για την επίλυση των δυσλειτουργιών, που προκύπτουν από την υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς

Ο Βουλευτής Ιωάννης Μπουρνούς καταθέτει προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών αναφορά με την επιστολή της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Μυτιλήνης, με την οποία εκφράζεται η ανησυχία τους για τα προβλήματα που προκύπτουν στη λειτουργία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, εξαιτίας της υποχρέωσης κατάθεσης φορολογικών δηλώσεων εκ μέρους των Συλλόγων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με αφορμή τις αρχαιρεσίες, αυτή την περίοδο, για την εκλογή των νέων Διοικητικών Συμβουλίων στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων της χώρας, αναδείχθηκε, για μια ακόμα φορά, ένα χρόνιο πρόβλημα που αφορά στην υφιστάμενη υποχρέωση κατάθεσης φορολογικής δήλωσης από τους Συλλόγους.

Επισημαίνεται στην επιστολή ότι αρκετοί σύλλογοι, λόγω άγνοιας, δεν προβαίνουν ή δεν έχουν προβεί στο παρελθόν σε υποβολή φορολογικής δήλωσης, με αποτέλεσμα την ενδεχόμενη επιβολή κυρώσεων για κάθε χρονιά μη εκπλήρωσης της συγκεκριμένης υποχρέωσης.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Μυτιλήνης αναφέρει, επίσης, ότι, ένεκα των ως άνω εκκρεμοτήτων, παρατηρήθηκε το φαινόμενο της μη ανάληψης καθηκόντων από τα νεοεκλεχθέντα Συμβούλια, με αποτέλεσμα σε πολλά σχολεία να μην υπάρχει Σύλλογος. 

Με δεδομένα το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ο θεσμός του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και της σχολικής κοινότητας και την αναμφισβήτητη αναγκαιότητα να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα, σας καλούμε να προβείτε σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για την επίλυση των εκτεθέντων στην επιστολή προβλημάτων.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Κι από τη Λέσβο πέρασε ο αρχηγός της Θύρας 7

Ιωσήφ Αντιζάς ή «Κοντός»: Το όνομά του είναι το πρώτο που φιγουράρει στο κατηγορητήριο για τα επεισόδια στου Ρέντη και τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη
ΥΓΕΙΑ

Νέο μόνιμο προσωπικό στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Ορκίστηκαν το πρωί της Παρασκευής 26 Απριλίου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ανήλικος Γεραγώτης καλλιεργούσε χασίς

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του περιλαμβάνει και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Απεγκλωβισμός 33 ατόμων από βραχονησίδα ανοιχτά του Μανταμάδου

Επιχείρηση διάσωσης από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Με κινητοποίηση θα υποδεχθούν οι γιατροί τον υπουργό Υγείας

Ο Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου ανακοίνωσε στάση εργασίας για την Τρίτη 30 Απριλίου και καλεί σε κινητοποίηση
ΑΓΡΟΤΕΣ

Καταδίκες αγροτών για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου καταγγέλλει τις καταδίκες αγροτών σε ποινές φυλάκισης 15 μηνών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Γενάρη του 2020
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εκδήλωση για την ημέρα της Ευρώπης

Από το Εσπερινό Γυμνάσιο Μυτιλήνης, το 2ο ΓΕΛ Φλώρινας και το Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά Χανίων
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΥΓΕΙΑ

«Υποδοχή» στον Αδωνι ετοιμάζει το Εργατικό Κέντρο

Καλεί σωματεία και φορείς να θέσουν αιτήματα και διεκδικήσεις