× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Το Πολυτεχνείο ζει και είναι πιο επίκαιρο από ποτέ»

Το μήνυμα της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών για την αυριανή επέτειο του Πολυτεχνείου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/11/2021

«Το Πολυτεχνείο ζει και είναι πιο επίκαιρο από ποτέ»
' χρόνος ανάγνωσης

Στη συγκεντρωση που πραγματοποιεί αύριο στις 6.30 το απόγευμα στην Πλατεία Σαπφούς το Εργατικό Κέντρο της Λέσβου, θα συμμετέχει αύριο Τετάρτη 17 Νοεμβρίου η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαίδευτικών.

Ολόκληρο το μήνυμα της παράταξης για την αυριανή ημέρα 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα! Αντλούμε γνώση, έμπνευση και δύναμη από τον μεγάλο ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου 48 χρόνια πριν…

Η τρομοκρατία, οι απειλές, οι δικαστικές αποφάσεις, η αστυνομική βία και η συκοφάντηση των αγώνων του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος συνθέτουν το παζλ του αυταρχισμού και της καταστολής που επιστρατεύει το πολιτικό σύστημα όταν προσπαθεί να επιβάλει το άδικο για δίκιο, να κλείσει το στόμα όσων αποκαλύπτουν τα σχέδιά του, να «βάλει στο γύψο» τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η περσινή προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να απαγορεύσει τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, που έπεσε στο κενό, αποδεικνύει πόσο τους τρομάζει η δύναμη του λαού, το σύγχρονο αντιϊμπεριαλιστικό μήνυμα του Πολυτεχνείου! Για αυτό φέτος στις 17 Νοέμβρη αυτό το μήνυμα θα είναι ακόμα πιο δυνατό!

Η πανδημία, που βαδίζει σαρωτικά το τέταρτο κύμα της, ξεσκέπασε την προσήλωση της κυβέρνησης στα επιχειρηματικά συμφέροντα και την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, που απαρέγκλιτα εφαρμόζει με τις ευλογίες των συμμάχων της ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΣΕΒ κλπ. Ούτε ένα μέτρο δεν έχει πάρει για δημόσια υγεία, τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τους χώρους δουλειάς, τα ΜΜΜ! Απογειώνει την ατομική ευθύνη για να καλύψει τις δικές της ευθύνες!

Επιχειρεί να προσαρμόσει βίαια τη Δημόσια Παιδεία στις ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας, επιβάλλοντας την αυτονομία της σχολικής μονάδας με εργαλείο την «Αξιολόγηση», που οδηγεί στην παραπέρα ταξική κατηγοριοποίηση των σχολείων, καταπατώντας τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και διαλύοντας τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προσπαθεί να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στο οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα με το νομοθετικό έκτρωμα  4808/21 (νόμος Χατζηδάκη) που στόχο έχει να ελέγχει και να ορίζει ως και την «ανάσα» των εργαζομένων βάζοντας στο χέρι τα σωματεία τους!  

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου μας διδάσκει…

…ο αγώνας του λαού και της νεολαίας «φώτισε» και τους πιο σκοτεινούς καιρούς! Κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος απέναντί του. Όποια και εάν είναι τα σχέδια των κυβερνήσεων κάθε φορά, όσο «δεδομένοι» να μοιάζουν οι νόμοι και συμφωνίες τους, όσο σκληρή και αν φαίνεται η καταστολή, όσο ισχυρές και να φαίνονται οι συμμαχίες τους η δύναμη του λαού είναι αυτή μπορεί να τα κάνει κουρελόχαρτο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

…η υπεράσπιση της ζωής, της υγείας, της μόρφωσης είναι υπόθεση του ίδιου του λαού και της νεολαίας, των εργατικών σωματείων, των φοιτητικών συλλόγων, των μαζικών φορέων. Ενωμένοι είμαστε δυνατοί! Οι φοιτητές του ’73 είχαν τη στήριξη του εργαζόμενου λαού που είχε κατακλύσει τους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο, των χιλιάδων κρατούμενων αγωνιστών στις φυλακές, την αλληλεγγύη των αγροτών της υπαίθρου.  Οι ηρωικοί και νικηφόροι απεργιακοί αγώνες των εργαζομένων στην e-food και την Cosco αποδεικνύουν ότι οι αγώνες μπορούν να έχουν αποτέλεσμα!

…η ειρήνη και η φιλία των λαών ήταν και είναι οι αξίες του λαϊκού κινήματος. Το σύνθημα που ήταν γραμμένο στις πύλες του Πολυτεχνείου ‘’Έξω το ΝΑΤΟ- Έξω οι ΗΠΑ’’  παραμένει ανεξίτηλο στον αγώνα μας ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή που γεννούν πολέμους, φτώχεια, ξεριζωμό στους λαούς όλου του κόσμου. Κανένας εφησυχασμός! Η αποστολή πυραύλων και στρατιωτικού προσωπικού στην Ασία και την Αφρική, οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, η 5ετής ανανέωση της ελληνο-αμερικανικής συμφωνίας για τις βάσεις, η επέκταση της ΝΑΤΟϊκής βάσης στην Αλεξανδρούπολη, η πρόσφατη υπογραφή της ελληνο-γαλλικής συμφωνίας, οι νέες υπέρογκες εξοπλιστικές παραγγελίες, είναι επιθετικές ενέργειες, βάζουν στο στόχαστρο άλλους λαούς, εμπλέκουν τον λαό της χώρας μας σε μεγάλους κινδύνους και έχουν μοναδικούς κερδισμένους τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που διεκδικούν μερίδιο από τη λεία των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Ο λαός δεν έχει τίποτα να κερδίσει από την συμμετοχή της Ελλάδας σε πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ!

Ο λαός μας, οι λαοί όλου του κόσμου έχουν να κερδίσουν μόνο από τον κοινό αγώνα τους, ενάντια στο σύστημα που τους καταδικάζει στη φτώχεια και την εξαθλίωση, για να ζήσουν με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους. Έχουν να κερδίσουν μόνο με όπλο τη μεταξύ τους αλληλεγγύη!». 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Όταν η πράσινη επιχειρηματικότητα γίνεται πράξη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Φοιτήτριες και φοιτητές παρουσίασαν καινοτόμες προτάσεις για βιώσιμα νησιά-Νέες ιδέες για το μέλλον των νησιών από το Τμήμα Περιβάλλοντος
Όταν η πράσινη επιχειρηματικότητα γίνεται πράξη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκδήλωση για το Ασφαλιστικό ‑ Συνταξιοδοτικό από το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών

Μέσω της μέσω της πλατφόρμας Zoom την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα
Εκδήλωση για το Ασφαλιστικό ‑ Συνταξιοδοτικό από το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συλληψη 17χρονου με πλαστό διαβατήριο

Την Κυριακή 25 Ιανουαρίου το βράδυ στο αεροδρόμιο του νησιού
Συλληψη 17χρονου με πλαστό διαβατήριο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εντατικοί έλεγχοι για κράνος στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Συνολικά βεβαιώθηκαν 10 παραβάσεις
Εντατικοί έλεγχοι για κράνος στα νησιά του Βορείου Αιγαίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας

Ο Σύλλογος πραγματοποιεί εκδήλωση την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Royal Olympic Hotel στις 11 το πρωί
Βασιλόπιτα για τους Παφλιώτες της Αθηνας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής

Συνεργασία Ομίλου Πειραιώς και Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ευεργέτουλα
Ερχεται η γιορτή των υγροτόπων στην Αλυκή Καλλονής
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί μετά το άνοιγμα του Τριωδίου
Σε εορταστικό κλίμα η πίτα του «Σάτυρου» στην Αγιάσο
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Συλλυπητήριο μήνυμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού

Για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
Συλλυπητήριο μήνυμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού
ΑΤΖΕΝΤΑ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ

Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στη Μυτιλήνη
Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της κόβει η ΑΔΕΛ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Όταν η γνώση γίνεται ασπίδα για την ψυχική ανθεκτικότητα της κοινωνίας

Θετική ανταπόκριση στην εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών Ψυχικής Υγείας από τον Ερυθρό Σταυρό
Όταν η γνώση γίνεται ασπίδα για την ψυχική ανθεκτικότητα της κοινωνίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη

Από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Κοινότητα Μανταμάδου
Ψήφισμα τιμής και μνήμης για τον Παναγιώτη Παρασκευαΐδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μια ξεχωριστή εμπειρία στη φύση στους υγροτόπους της Δυτικής Λέσβου

Ανοιχτή δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με κιάλια και τηλεσκόπια στις Αλυκές Καλλονής για την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων
Μια ξεχωριστή εμπειρία στη φύση στους υγροτόπους της Δυτικής Λέσβου