Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 48η επέτειο από το ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, τιμά την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό με συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 6:30 το απόγευμα στην Πλατεία Σαπφούς.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου
48 χρόνια μετά και τα συνθήματα «έξω το ΝΑΤΟ», «έξω οι βάσεις» που κυριάρχησαν στην εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρα από ποτέ.
48 χρόνια μετά διδασκόμαστε και συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη!
Όπως και τότε που η Χούντα των συνταγματαρχών υπηρέτησε τους καπιταλιστές και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ έτσι και σήμερα η κυβέρνηση ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, υπηρετεί όλους τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς. Συμμετέχει ενεργά με ελληνικές δυνάμεις σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις όπου Γης και δίνει βοήθεια σε κάθε επέμβαση των ΝΑΤΟ-ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου, των Βαλκανίων και της Μεσογείου παραχωρώντας λιμάνια, αεροδρόμια και τη γη στους δολοφόνους των λαών.
Ο φετινός εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, εξαιτίας των νέων δεσμεύσεων που ανέλαβε η Κυβέρνηση, με τις – μόνο κατ’ όνομα – «αμυντικές», στην πραγματικότητα άκρως επιθετικές συμφωνίες με ΗΠΑ και Γαλλία. Οι συμφωνίες αυτές συνιστούν αναβάθμιση της συμμετοχής της χώρας μας στα πολεμοκάπηλα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή. Η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς μετατρέπει τη χώρα σε θύτη άλλων λαών εγκυμονώντας νέες επεμβάσεις, νέες αλλαγές συνόρων, ξεριζωμό των λαών και νέα προσφυγικά – μεταναστευτικά κύματα.
Όπως τότε, έτσι και σήμερα, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι παράγοντες αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και εμπλοκής του λαού σε επικίνδυνες περιπέτειες. Δεν «προστατεύουν» τους λαούς, τους δολοφονούν!
Τη στιγμή που η κυβέρνηση τσακίζει μισθούς και συντάξεις, καταδικάζει το λαό στη φτώχεια και στην ανέχεια, την ίδια αυτή στιγμή η κυβέρνηση εμπλέκει τη χώρα ακόμα πιο βαθιά σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
Σήμερα που τα σύννεφα του ιμπεριαλιστικού πολέμου πυκνώνουν πάνω από το Αιγαίο, τα Βαλκάνια και την Ανατ. Μεσόγειο είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να δυναμώσουμε τον αγώνα με αιτήματα "Έξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ", "Καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ".
Η πάλη του λαού και των εργαζομένων ενάντια στη Χούντα αποτελεί πηγή έμπνευσης και οργάνωσης του αγώνα των σημερινών εργαζομένων ενάντια στις πολιτικές που τσακίζουν τη ζωή μας και θέλουν να ζούμε με ψίχουλα. Ενάντια στους ιμπεριαλιστές και τους μηχανισμούς τους που αιματοκυλίζουν και ξεριζώνουν τους λαούς, που δημιουργούν κύματα προσφύγων και μεταναστών και που έπειτα τους εγκλωβίζουν στα νησιά και στη χώρα μας σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, σε δομές, κάτω από άθλιες συνθήκες.
Στο δρόμο του Νοέμβρη, με τον λαό μπροστά!
Με όπλο την πείρα των αγώνων προετοιμάζουμε τις νέες νικηφόρες αναμετρήσεις της εργατικής τάξης, του λαού. Οι πετυχημένοι αγώνες σε COSCO και την e – food, οι κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών ενάντια στις συγχωνεύσεις και την «αξιολόγηση», οι αγώνες των πληγέντων από τις πυρκαγιές, τις πλημμύρες και τους σεισμούς, οι αγώνες των υγειονομικών και όλου του λαού για άμεσα μέτρα ενίσχυσης του συστήματος υγείας και μέτρα προστασίας της υγείας του λαού δείχνουν ότι μπορεί να φουντώσει το κύμα της διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών μας!
48 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΜΕΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟ, ΜΑΣ ΕΜΠΝΕΕΙ, ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ
ΑΓΩΝΑΣ – ΡΗΞΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΠΑΛΗ ΤΑΞΙΚΗ
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους επαγγελματοβιοτέχνες, τους συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους αγρότες να αγωνιστούμε, να διεκδικήσουμε :