× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στη Μυτιλήνη η άκρη του νήματος για τα πλαστά πτυχία Αγγλικών;

Σύμφωνα με την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, ο επίσημος εκπρόσωπος της εταιρείας δεν έχει καμία σχέση με την πλαστογραφία. Η υπόθεση επιστρέφει στη Μυτιλήνη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/11/2021

Στη Μυτιλήνη η άκρη του νήματος για τα πλαστά πτυχία Αγγλικών;
' χρόνος ανάγνωσης

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι η δίκη  για το πολύκροτο σκάνδαλο με τους πλαστούς τίτλους σπουδών Αγγλικής γλώσσας που είχε συγκλονίσει τη Λέσβου τον Ιούλιο του 2019. 

Το Τριμελές Πλειμμελιοδικείο της Θεσσαλονίκης μετά από τριήμερη περίπου ακροαματική διαδικασία κατέληξε στην απόφαση απαλλαγής από κάθε κατηγορία του επίσημου συνεργάτη  του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος που εντοπίστηκαν οι πλαστοί τίτλοι  σπουδών και επιστρέφει την υπόθεση στην Εισαγγελία Μυτιλήνης για περεταίρω διερεύνηση, ώστε να εντοπιστούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι της ιστορίας αυτής. Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο Εισαγγελέας στην αγόρευσή του πρότεινε την απαλλαγή του κατηγορουμένου αναφέροντας ότι δεν προέκυψε η παραμικρή ένδειξη για εμπλοκή στην πλαστογραφία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκπρόσωπος της εταιρείας που κάθησε στο εδώλιο του κατηγορουμένου, απέδειξε προσκομίζοντας σημαντικά έγγραφα και αλληλογραφία ότι δεν έχει ουδεμία σχέση με την υπόθεση της πλαστογραφίας, δείχνοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι την άκρη του νήματος πρέπει να αναζητήσει κανείς στη Μυτιλήνη όπου εντοπίστηκαν συνολικά περισσότεροι από 100 πλαστοί τίτλοι σπουδών.

Η δίκη ξεκίνησε στις 14 Οκτωβρίου και μετά από 2 διακοπές, η διαδικασία ολοκληρώθηκε και οι δικαστές ανακοίνωσαν την απόφαση. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνολικά κατέθεσαν περίπου 11-12 μάρτυρες οι περισσότεροι από αυτούς κάτοχοι πλαστών τίτλων σπουδών, οι οποίοι όπως σημείωσαν στο δικαστήριο, δεν γνώριζαν το παραμικρό για τα πτυχία μαϊμού και ότι εξαιτίας αυτών, έχασαν την εργασία τους ή σημαντικές ευκαιρίες διορισμού. Ανάμεσα στους μάρτυρες κατέθεσαν και οι υπεύθυνοι του φροντιστηρίου της Μυτιλήνης, οι οποίοι και αυτοί με τη σειρά τους ισχυρίστηκαν ότι δεν γνώριζαν το παραμικρό. 

Πλέον την υπόθεση αναλαμβάνει η Εισαγγελία της Μυτιλήνης η οποία θα αναλάβει να ρίξει φως στην περίεργη αυτή ιστορία και να αποδώσει τις ανάλογες ευθύνες. 

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στο «Ν» στις 18 Ιουλίου του 2019,  οι περισσότεροι από τους μάρτυρες που είχαν καταθέσει στο πλαίσιο της  προανάκρισης που διενεργούσε η Εισαγγελία, ισχυρίζονταν ότι δεν γνώριζαν ότι το πτυχίο τους ήταν πλαστό. Το  κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν υποψήφιος υπέβαλε το πτυχίο του σε προκήρυξη του ΑΣΕΠ και σε σχετική δειγματοληψία βρέθηκε ότι δεν είναι γνήσιο. Μάλιστα όπως προέκυψε από την έρευνα, είχε δώσει «εξετάσεις» το 2017, δηλαδή δύο χρόνια πριν αποκαλυφθεί η υπόθεση. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην  τελευταία εξεταστική περίοδο που είχε διεξαχθεί εντός του «Φροντιστηρίου» με υπολογιστές και ξένες γλώσσες τα 54 από τα 65 πτυχία ήταν πλαστά, δηλαδή μόνο σε μία «φουρνιά», οι εμπλεκόμενοι εκτιμούν ότι τα πτυχία- μαϊμού είναι περισσότερα από 100. 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Παρέμβαση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη στο Φεστιβάλ Ερεσού

Μέλη της Πρωτοβουλίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και της March to Gaza Greece ανέβηκαν στη σκηνή με παλαιστινιακή σημαία και καταγγελίες για τη γενοκτονία στη Γάζα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Καλοκαιρινή περιήγηση στο Μουσείο του Σιγρίου και τα απολιθωμένα

Ξεχωριστή εμπειρία για όσους και όσες βρεθούν στο Μουσείο Φυσικής ιστορίας της Λέσβου με περιηγήσεις και παρουσιάσεις για όλες τις ηλικίες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι κολυμπούν στη μνήμη της Μικρασίας

Η αφετηρία δόθηκε την Κυριακή 27 Ιουλίου από τη γραφική Κουντουρουδιά όπου 89 κολυμβητές κάθε ηλικίας διέσχισαν τη θαλάσσια διαδρομή έως το Πέραμα της Γέρας
ΜΟΥΣΙΚΗ

Μια βραδιά με μνήμες Μικρασίας, για την Αγιά Παρασκευή από απέναντι

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Μικρασιατικού Συλλόγου Αγιοπαρασκευούσηδων – Τσεσμελήδων Μυτιλήνης «το Κιόστε» το Σάββατο 26 Ιουλίου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στα 45 της, φοιτήτρια Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Η ενήλικη μαθήτρια του ΕΠΑΛ Καλλονής μοιράστηκε την εμπειρία της ανώνυμα, διότι θεωρεί ότι μπορεί να εμπνεύσει και άλλους ανθρώπους που θέλουν να κυνηγήσουν στόχους και όνειρα σε μεγαλύτερη ηλικία
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πανιά γεμάτα Αιγαίο στην Aegean Regatta 2025

Η καρδιά της ελληνικής ιστιοπλοΐας χτυπά από τη Μύρινα μέχρι τη Μυτιλήνη με 5 αγώνες και ξεχωριστές εκδηλώσεις
ΔΡΑΣΕΙΣ

Τιμή στην Αγία Παρασκευή από τους απογόνους του Κιοστέ

Ο Μικρασιατικός Σύλλογος Αγιοπαρασκευούσηδων Μυτιλήνης τίμησε την πολιούχο του χωριού των προγόνων με εικόνες-κειμήλια από τη Μικρασία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ασφυκτική η κατάσταση στο νοσοκομείο Λήμνου

Μόνο 25 από τις 40 θέσεις γιατρών είναι καλυμμένες -Δριμεία παρέμβαση της βουλεύτριας Λέσβου του ΚΚΕ Μαρίας Κομνηνάκα στη Βουλή – Ζήτησε άμεση στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και ουσιαστικά κίνητρα για τους γιατρούς
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη στη Λήμνο δύο γυναικών για παράνομο εμπόριο

Δεν διέθεταν την απαιτούμενη άδεια
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη 39χρονος στην Αγιάσο για κλοπή και οπλοκατοχή

Εκκρεμούσαν καταδίκες εις βάρος του
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Μεθυσμένος οδηγός στη Μυτιλήνη

Χτύπησε «κόκκινο» στο αλκοτέστ -Σύλληψη 65χρονου για επικίνδυνη οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Όχι της ΔΗΠΑΚ στο νέο πειθαρχικό δίκαιο για το Δημόσιο

Το νέο νομοσχέδιο καταργεί στην ουσία το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των υπαλλήλων για μονιμότητα