× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κλειστή σύσκεψη με άρωμα Βάστριας

«Διασταύρωσαν ξίφη» Αθανασίου και Μπουρνούς. Αποφασισμένη για νέα Καράβα δηλώνει η Επιτροπή Αγώνα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/11/2021

Κλειστή σύσκεψη με άρωμα Βάστριας
' χρόνος ανάγνωσης

Σύσκεψη των φορέων και των βουλευτών της Λέσβου με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα κατά της νέας δομής στην περιοχή Βάστρια, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Η σύσκεψη οργανώθηκε στο πλαίσιο των δράσεων που πραγματοποιεί η Επιτροπή, προκειμένου να αποτρέψει την εγκατάσταση της νέας δομής και τις εργασίες που φημολογείται ότι θα ξεκινήσουν πριν το τέλος του χρόνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι το γραφειοκρατικό μέρος του διαγωνισμού για την ανάδειξη εργολάβου έχει ολοκληρωθεί και μένουν μόνο τεχνικές λεπτομέρειες έως ότου εμφανιστούν στη Βάστρια οι πρώτες μπουλντόζες.

Παρά το γεγονός ότι το θέμα της νέας δομής δεν είναι στην επικαιρότητα όπως τους προηγούμενους μήνες, η Επιτροπή Αγώνα, συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα προκειμένου να οργανώσει τη δράση της με βάση τις εξελίξεις της περιόδου που διανύουμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο κυβερνητικός βουλευτής Χαράλαμπος Αθανασίου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, οι πρόεδροι όλων των χωριών της Δημοτικής Ενότητας Λουτρόπολης Θερμής, πλην της κοινότητας Θερμής, ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Σταύρος Καραβασίλης, ο αντιδήμαρχος Θερμής Κώστας Κουνέλλης, ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Καρασάββας, ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Μυτιλήνης Στρατής Κόμβος, η επικεφαλής της παράταξης «Με Πυξίδα τον Πολίτη» Εριφύλη Χιωτέλλη, και η ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Εριφύλη Γιαννάκα.

Το Δήμο Μυτιλήνης εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παναγιώτης Τσακύρης ενώ το Δήμο Δυτικής Λέσβου εκπροσώπησαν  ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Στρατής Γελαγώτης και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ανδρέας Αξής.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα είπε και έφυγε ο Τσακύρης

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η στάση του εκπροσώπου του Δήμου Μυτιλήνης, ο οποίος παρέμεινε στη σύσκεψη ελάχιστη ώρα, χωρίς να ακούσει τις τοποθετήσεις και τις θέσεις των φορέων και των βουλευτών. Επί της ουσίας επανέλαβε, βιαστικά,  την πάγια θέση του Δήμου, η οποία είναι η δημιουργία κλειστής – ελεγχόμενης δομής μακριά από τον αστικό ιστό ώστε να κλείσει ο Καρά Τεπές. Μετά την τοποθέτησή του αποχώρησε αμέσως.

Οι τοποθετήσεις των φορέων και των μελών της Επιτροπής αγώνα κινήθηκαν σε γενικές γραμμές στις πάγιες θέσεις που έχουν εκφράσει κατά καιρούς για τη δημιουργία μικρού καταγραφικού κέντρου για πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ σημείωσαν ότι σε περίπτωση που εμφανιστούν οι μπουλντόζες και τα μηχανήματα του εργολάβου, «θα επαναληφθούν τα γεγονότα της Καράβας, ίσως και με μεγαλύτερη ένταση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Πολιτική αντιπαράθεση

Οι δύο βουλευτής Αθανασίου και Μπουρνούς, αρκετές φορές «διασταύρωσαν τα ξίφη τους» στο πλαίσιο της πολιτικής συζήτησης για τις ευθύνες των δύο κομμάτων στο μεταναστευτικό και στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα νησιά μας.

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου, προσπάθησε να υπερασπιστεί τις θέσεις της κυβέρνησης για τη δημιουργία της νέας δομής σημειώνοντας ότι θα δημιουργηθεί ένας σύγχρονος και ασφαλής χώρος φιλοξενίας ο οποίος καμία σχέση δεν θα έχει με τη Μόρια και τις εικόνες που έκαναν το γύρο του κόσμου. Βλέποντας ωστόσο ότι η συζήτηση δεν οδηγεί πουθενά, αφού οι φορείς του νησιού ήταν αμετάπειστοι  δήλωσε αναρμόδιος να δώσει απαντήσεις και να δεσμευτεί, αφού όπως είπε ο πλέον αρμόδιος είναι ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νοτης Μηταράκης.

Η συζήτηση έκλεισε με την υπόσχεση Αθανασίου, ότι το επόμενο διάστημα θα επαναληφθεί η σύσκεψη με τη συμμετοχή αυτή τη φορά του ίδιου του Υπουργού, ο οποίος θα αναλάβει να δώσει απαντήσεις.

 

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add stonisi.gr on Google ↗
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Απάντηση Ζαχαράκη σε Παρασκευαΐδη για τις Πανελλαδικές των μαθητών της Λέσβου

Ανοιχτό το ενδεχόμενο από την Υπουργό Παιδείας για ειδική ρύθμιση μετά τις επιπτώσεις του αφθώδους πυρετού στις τοπικές κοινωνίες
Απάντηση Ζαχαράκη σε Παρασκευαΐδη για τις Πανελλαδικές των μαθητών της Λέσβου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Φοιτητές και εθελοντές καθάρισαν τον βυθό στην Παναγιούδα

Λάστιχα, πλαστικά και μεταλλικά αντικείμενα απομακρύνθηκαν από το λιμανάκι σε μια ακόμη δυναμική πρωτοβουλία προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος
Φοιτητές και εθελοντές καθάρισαν τον βυθό στην Παναγιούδα
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Αναβολή εκλογών στον Σύλλογο Μεσιτών Λέσβου λόγω της τραγωδίας στην Παναγιούδα

Συγκλονισμένος ο Σύλλογος καθώς ο πατέρας του ενός παιδιού είναι μέλος του
Αναβολή εκλογών στον Σύλλογο Μεσιτών Λέσβου λόγω της τραγωδίας στην Παναγιούδα
ΥΓΕΙΑ

Καμπανάκι για τις ελλείψεις σε νοσοκομεία και δομές υγείας των νησιών

Η ΠΟΕΔΗΝ έκανε «απογραφή» των ελλείψεων σοβαρά σε προσωπικό και υποδομές σε 38 υγειονομικές και 6 προνοιακές μονάδες του Αιγαίου, της Κρήτης, των Κυκλάδων και του Ιονίου
Καμπανάκι για τις ελλείψεις σε νοσοκομεία και δομές υγείας των νησιών
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ζητούν την αποκατάσταση των φθορών στο Ειδικό Σχολείο Καλλονής

Το σημαντικότερο πρόβλημα εντοπίζεται στην στέγη του κτιρίου
Ζητούν την αποκατάσταση των φθορών στο Ειδικό Σχολείο Καλλονής
ΥΓΕΙΑ

Δύο νεκροί σε δυστύχημα έξω από την Παναγιούδα Μυτιλήνης

Ανείπωτη τραγωδία στη Λέσβο με θύματα έναν 16χρονο και έναν 18χρονο
Δύο νεκροί σε δυστύχημα έξω από την Παναγιούδα Μυτιλήνης
ΥΓΕΙΑ

Μήνυμα Αθανασίου για την επιτυχία του Καρδιολογικού Συνεδρίου στη Λέσβο

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής εξήρε τη συνεισφορά του Θεόδωρου Τρύφωνα και του καρδιολόγου Παναγιώτη Ανδρόνικου στον χώρο της υγείας
Μήνυμα Αθανασίου για την επιτυχία του Καρδιολογικού Συνεδρίου στη Λέσβο
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Σε αγωνιστική ετοιμότητα ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου

Στήριξη στις πρωτοβουλίες της ΠΟΕ ΟΤΑ και αναμονή για τις εξελίξεις μετά τη συνάντηση με το Υπουργείο Εσωτερικών
Σε αγωνιστική ετοιμότητα ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Συγκροτήθηκε το νέο ΔΣ των Αρχιτεκτόνων Λέσβου

Πρόεδρος εξελέγη ο Νικόλαος Μπακάλμπασης ενώ γραμματέας αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Τατάκης
Συγκροτήθηκε το νέο ΔΣ των Αρχιτεκτόνων Λέσβου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τροχαίο με τραυματισμό στην Καλλονή

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε μία 74χρονη
Τροχαίο με τραυματισμό στην Καλλονή
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

«Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες χωρίς φόβο και χωρίς σιωπή»

Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λέσβου βρέθηκαν σήμερα δημοσιογράφοι της ηλεκτρονικής εφημερίδας stonisi.gr για ανωμοτί εξηγήσεις μετά τη μήνυση του Διευθυντή της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Στρατή Τσομπανέλλη για το live streaming από το Μεσότοπο
«Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες χωρίς φόβο και χωρίς σιωπή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Δύο νέα νηπιαγωγεία σε Παράκοιλα και Δάφια

Έργα χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ με στόχο την αναβάθμιση της εκπαίδευσης
Δύο νέα νηπιαγωγεία σε Παράκοιλα και Δάφια