× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συλλαλητήριο από το Εργατικό Κέντρο Λέσβου

Την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα στην Πλατεία Σαπφούς

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/10/2021

Συλλαλητήριο από το Εργατικό Κέντρο Λέσβου
Φωτο αρχείου
' χρόνος ανάγνωσης

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης αυξήσεων στους μισθούς και συλλογικές συμβάσεις εργασίας καλεί το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο τους εργαζόμενους του νησιού μας την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα στην Πλατεία Σαπφούς.

Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο σημειώνει μεταξύ άλλων:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι αντεργατικοί – αντιλαϊκοί νόμοι της Κυβέρνησης της ΝΔ, έρχονται να συμπληρώσουν το αντεργατικό οπλοστάσιο των προηγούμενων Κυβερνήσεων και επιδιώκουν να επιφέρουν ακόμα μεγαλύτερα χτυπήματα στους εργαζομένους. Οι αντεργατικές διατάξεις που επιφέρουν μειώσεις σε μισθούς και υπονομεύουν τις κλαδικές ΣΣΕ σε συνδυασμό με το κύμα ακρίβειας που πλήττει τα λαϊκά νοικοκυριά έρχονται να ματώσουν ξανά τον λαό. Επιπλέον για τους μόνιμους κατοίκους των νησιών το κόστος μετακίνησης στην ηπειρωτική χώρα έχει γίνει δυσβάσταχτο με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται περαιτέρω τα λαϊκά νοικοκυριά.   

Ταυτόχρονα η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας το οποίο μέχρι και σήμερα, και εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, συνεχίζει να έχει σοβαρότατες ελλείψεις αφού η Κυβέρνηση δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο ενίσχυσης του, αποδεικνύει περίτρανα ότι η υγεία του λαού, των εργαζομένων έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Η εικόνα των δεκάδων νεκρών καθημερινά και των εκατοντάδων διασωληνωμένων από τον κορονοϊό είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της Κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων που με δική τους ευθύνη ο λαός παραμένει απροστάτευτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο νόμος 4808/2021 που ψήφισε η κυβέρνηση τον Ιούνη έρχεται να δώσει συνέχεια και να απογειώσει τις αντεργατικές ανατροπές που έχουν επιβληθεί τα τελευταία δέκα χρόνια, έρχεται να ανατρέψει θεμελιακές κατακτήσεις της εργατικής τάξης και της πάλης των συνδικάτων, με κορυφαία την κατάργηση του 8ωρου!

 

Δεν πάει άλλο! Αρκετά πληρώσαμε για την ανάπτυξη τους!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Επιπλέον επιδιώκουν να δώσουν ουσιαστικό χτύπημα στην οργάνωση των εργαζομένων, στις μαζικές διαδικασίες, στη λήψη αποφάσεων και δράσης. Θέλουν να επιβάλουν την εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία μέσα στα συνδικάτα με το φακέλωμα εργαζομένων, τον αυταρχικό περιορισμό της λειτουργίας των σωματείων και τις διώξεις σε αγωνιστές εργαζόμενους. Θέλουν να μετατρέψουν τα συνδικάτα σε οργανώσεις εργοδοτών, να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου, να βγάζουν τις απεργίες στο σύνολο τους παράνομες και να ποινικοποιούν τους αγώνες.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θα επιτρέψουμε να βάλουν το κίνημα στο γύψο!

 

Δεν δεχόμαστε στην Τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα, την εποχή της αλματώδους ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας να δουλεύουμε με εξαντλητικές βάρδιες, εφτά ημέρες την εβδομάδα και για μισθούς πείνας οι οποίοι δεν φτάνουν να καλύψουν ούτε τα απαραίτητα αφού τα ενοίκια, τα τιμολόγια νερού – ρεύματος – τηλεφωνίας, τα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης είναι πανάκριβα.

Δεν δεχόμαστε να δουλεύουμε σε συνθήκες γαλέρας, σε εργασιακό μεσαίωνα χωρίς μέτρα προστασίας και να παίζουμε την υγεία μας και τη ζωή μας «κορώνα – γράμματα».

Δεν δεχόμαστε για τα κέρδη των αφεντικών να μετράμε νεκρούς και σακατεμένους εργάτες.

Δεν δεχόμαστε τα παιδιά μας να είναι καταδικασμένα στην αμορφωσιά σε σχολεία που μετατρέπονται και αυτά σε δυσβάσταχτο κόστος για τις λαϊκές οικογένειες.

 

Συντονιζόμαστε για ένα μαζικό, ενωτικό, αγωνιστικό μέτωπο ενάντια στους αντεργατικούς νόμους!

 

 

  • Για  να δυναμώσει η κοινή δράση και ο αγώνας των εργαζομένων, των συνδικάτων
  • Για την απόκρουση της αντεργατικής πολιτικής
  • Για να μείνει στα χαρτιά ο Νόμος Χατζηδάκη
  • Για την διεκδίκηση σύγχρονων δικαιωμάτων

 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε απεργιακή ετοιμότητα για τη συγκρότηση ενός μεγάλου απεργιακού μετώπου για να ακυρώσουμε στη πράξη τις αντεργατικές πολιτικές.

Οι αγώνες των τελευταίων ετών απέδειξαν ότι μπορούμε να μετράμε νίκες, την αξία της οργανωμένης πάλης και της μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων στα συνδικάτα

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Σοβαρές ελλείψεις εκπαιδευτικών στη Λέσβο διαπιστώνει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Κίνδυνος να μην λειτουργήσουν κανονικά τα ολοήμερα σχολεία του νησιού
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Περιοδεία του Εργατικού Κέντρου Λέσβου στην αγορά της Μυτιλήνης

Ενημέρωση για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο και κάλεσμα σε συλλαλητήριο την Πέμπτη στην πλατεία Σαπφούς
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΡΑΣΕΙΣ

Ένα νέο αμαξίδιο, ανάσα αξιοπρέπειας για τον Κώστα στην Ερμού

Χάρη στον Γιώργο Κοτοπούλη και τον Πρόδρομο Πατερέλλη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Νέα σχολική χρονιά με αναβαθμισμένες υποδομές στη Μυτιλήνη

Με ανακαινίσεις, νέους χώρους και σύγχρονο εξοπλισμό, ο Δήμος Μυτιλήνης αποδεικνύει ότι η Παιδεία μπαίνει στην πρώτη γραμμή!
ΑΤΖΕΝΤΑ

Το 51ο Φεστιβάλ ΚΝΕ‑Οδηγητή στη Μυτιλήνη

Με σύνθημα «Ανατρέπουμε το παλιό, ανοίγουμε τον δρόμο στο νέο. Σοσιαλισμός για να νικήσει το δίκιο!»
ΑΤΖΕΝΤΑ

Μνήμη απελευθέρωσης: Σεπτέμβρης ’44 στη Λέσβο

Το ΚΚΕ καλεί σε εκδήλωση στα Τσαμάκια για την ιστορική μνήμη και τους σημερινούς αγώνες
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Νέες ειδικότητες, αλλά λιγοστές αιτήσεις στην ΣΑΕΚ Μυτιλήνης

Κινδυνεύει να χαθεί το παράρτημα της Καλλονής. Ελάχιστο ενδιαφέρον ακόμη και για το τμήμα Τουριστικών Επαγγελμάτων που θα λειτουργήσει εκεί -Συνέντευξη με τον διευθυντή Νίκο Μακαρώνη
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

«Να μπει τέλος σε πρακτικές που ντροπιάζουν το νησί»

Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης για τα περιστατικά κακοποίησης αλόγων σε πανηγύρια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου συμμετέχουν οι οικοδόμοι της Λέσβου

Η συγκέντρωση θα γίνει την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Η φωνή των νησιών εισακούστηκε – μείωση ΦΠΑ στο Βόρειο Αιγαίο»

«Το αίτημα των Επιμελητηρίων Βορείου Αιγαίου έγινε πράξη στην 89η ΔΕΘ» λέει ο Βαγγέλης Μυρσινιάς
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Λιγότερα τροχαία στο Βόρειο Αιγαίο, περισσότερα θανατηφόρα

Ο μηνιαίος απολογισμός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου