× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ο Υφυπουργού Παιδείας κ. Συρίγγος στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Σάμο

Υποσχέθηκε να δοθεί στεγαστικό επίδομα σε περισσότερους φοιτητές

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/10/2021

Ο Υφυπουργού Παιδείας κ. Συρίγγος στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Σάμο

Την Πέμπτη 21/10/2021, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Καθηγητή Άγγελου Συρίγου στην Πανεπιστημιακή Μονάδα της Σάμου. Στο πλαίσιο αυτής, πραγματοποιήθηκαν επί μέρους, δια ζώσης και διαδικτυακά, συναντήσεις εργασίας με την Πρυτάνισσα, Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη, τους Αντιπρυτάνεις/σες, τους/τη Κοσμήτορες/α και τους/τις  Προέδρους των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η ανωτέρω επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο εκπόνησης του στρατηγικού σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου και της υπό συζήτηση «αναδιάρθρωσης» του Χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Σε πνεύμα συνεργασίας, συζητήθηκαν θέματα τόσο για τη θέση του Ιδρύματος και των Τμημάτων του στο χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης, όσο και για την πιστοποίηση των προσφερόμενων από το Ίδρυμα προγραμμάτων σπουδών, αλλά και στελέχωσης και λειτουργίας των Τμημάτων του.

Ο Υφυπουργός, αναγνωρίζοντας την πάνω από τριανταπέντε έτη προσφορά του Πανεπιστημίου Αιγαίου με ακαδημαϊκά κριτήρια ποιότητας και σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες λόγω της διασποράς του σε έξι νησιά, εθνικής σημασίας, δήλωσε τη στήριξή του, ενημέρωσε τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, απάντησε στις ερωτήσεις που του τέθηκαν και ζήτησε με τη σειρά του τις προτάσεις για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό των Τμημάτων και του Ιδρύματος συνολικά. Τόνισε, την στήριξη των Περιφερειακών Πανεπιστημίων και κυρίως του Αιγαίου και της Θράκης, τα οποία ιδρύθηκαν για εθνικούς λόγους και αποτέλεσαν στρατηγικές επιλογές που ισχύουν έως σήμερα. Έκανε λόγο για μέτρα στήριξης που έχουν ήδη γίνει για τα πανεπιστήμια, ενώ  έχει ζητήσει τη συνδρομή των ίδιων των Ιδρυμάτων, ώστε πανεπιστημιακά αντικείμενα που φέτος είχαν χαμηλό αριθμό εισακτέων να καταστούν πλέον ελκυστικά στους/ις υποψήφιους/ες φοιτητές και φοιτήτριες.

Ειδικότερα, ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στο νέο μέτρο αύξησης του εισοδηματικού κριτηρίου για το στεγαστικό επίδομα από τις 30.000 στις 40.000 ευρώ, κάτι που θα δώσει την ευκαιρία σε περισσότερους/ες φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου Αιγαίου να το λαμβάνουν. Τέλος,  αναφέρθηκε και στην πρόταση του Πανεπιστημίου Αιγαίου για την επέκταση του Μεταφορικού Ισοδύναμου και στους/ις φοιτητές/τριες, η οποία θα εξεταστεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών.

Από την πλευρά της η Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη, εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς τον Υφυπουργό, και τόνισε ότι η στήριξη του Πανεπιστημίου Αιγαίου είναι απαραίτητη, καθώς το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα υπηρετεί 35 χρόνια την ακαδημαϊκή αριστεία και έρευνα, έχει από τις υψηλότερες αξιολογήσεις και πιστοποιημένα προγράμματα σπουδών σε εθνικό επίπεδο, ενώ ταυτόχρονα στηρίζει τις τοπικές κοινωνίες των νησιών του Αρχιπελάγους και διαχρονικά υπηρετεί τους εθνικούς σκοπούς.

Προηγήθηκε επιτόπια επίσκεψη των κτηριακών υποδομών της Πανεπιστημιακής Μονάδας Σάμου, κατά την οποία ο κ. Συρίγος διαπίστωσε ότι έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, σε συνεργασία με το Δήμο, και εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όσους συνέβαλλαν, ώστε να μην επηρεαστεί η ακαδημαϊκή χρονιά από τα κτιριακά προβλήματα που προέκυψαν λόγω του σεισμού. Την δε, άμεση αξιοποίηση των Ταμπάκικων Καρλοβάσου την χαρακτήρισε σημείο αναφοράς για την ανάπτυξη της Πανεπιστημιακής Μονάδας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι όταν το έργο ολοκληρωθεί, θα αποτελέσει ακαδημαϊκό πόλο έλξης φοιτητών/τριών της χώρας, αλλά και διεθνώς.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

«Η αξιοπρέπεια και η ελευθερία υπερβαίνουν φόβο και διαίρεση»

Μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης από τη Μυτιλήνη απευθύνει ο Πάπας Φραγκίσκος
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχεται τον Πάπα Φραγκίσκο

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ομιλία της η Κατερίνα Σακελαροπούλου στην προσφορά των νησιωτών.
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

«Διαφορετικές οι συνθήκες από το 2016»

Δήλωση του Νότη Μηταράκη με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη του Πάπα στον Καρά Τεπέ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Στη Λέσβο ο Μηταράκης για να υποδεχθεί τον Πάπα

Μείζονα πολιτική σημασία δίνει η κυβέρνηση στην επίσκεψη του Πάπα στην Λέσβο
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Συνεργασία Τμήματος Ωκεανογραφίας ‑ Δημοτικού Λιμενικό Ταμείου Λέσβου

Παρουσιάστηκαν τα αντιρρυπαντικά μέσα, ο τρόπος χρήσης για την αντιμετώπιση περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης
ΕΛΛΑΔΑ

Κυρ. Πιερρακάκης: Η νέα ταυτότητα στο κινητό μας

Tο πρώτο τρίμηνο του 2022 όλα τα παιδιά θα αποκτήσουν ηλεκτρονικό βιβλιάριο υγείας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

«Με τον Πάπα Φραγκίσκο για νόμιμους δρόμους για τους πρόσφυγες»

«Δεν τρομοκρατούμαστε από φασίστες» λέει ο Στρ. Πάλλης- «Μεγάλη στιγμή η έλευση του Ποντίφικα» λέει η Βασιλική Κατριβάνου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Ο Κριστιάν από το Κονγκό θα συναντηθεί με τον Πάπα

Το «Ν» με τον 30χρονο πρόσφυγα που έχασε στο δρόμο τη γυναίκα του και τη μια εξάχρονη κόρη του και με τις άλλες δυο κόρες του θα μιλήσει στον Πάπα εκπροσωπώντας την κοινότητα των καθολικών χριστιανών του καταυλισμού στον Καρά Τεπέ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ η πρόσληψη νέου διοικητή για το ΚΥΤ του Καρά Τεπέ

Οι ενδιαφερόμενοι σύμφωνα με την πρόσκληση έχουν περιθώριο έως την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών;

Για ληστεία και πρόσκληση σωματικών βλαβών συνελήφθησαν δύο άνδρες στη Μυτιλήνη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Λιγότερα τα κρούσματα την «ημέρα των self test» στη Λέσβο

11 σε μαθητές και δύο σε εκπαιδευτικούς σύμφωνα με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Τον Νοέμβριο δεν πήραν τρόφιμα 100 οικογένειες

Έκκληση από την ΚΟΙΝΣΕΠ «Κανένας Μόνος» που στοχεύει σε Κοινωνικό Παντοπωλείο
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ