× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Στοιβάζουν μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες»

Επανέρχεται για την Α’ τάξη του ΓΕΛ Παμφίλων η ΕΛΜΕ Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/10/2021

«Στοιβάζουν μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες»

Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Λέσβου, πλην των μελών της ΔΑΚΕ μαζί με τον σύλλογο των εκπαιδευτικών του Γενικού Λυκείου Παμφίλων στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου για το ζήτημα των συγχωνεύσεων τμημάτων στην Α τάξη του ΓΕΛ Παμφίλων και της Α τάξης του Γυμνασίου της Αγίας Παρασκευής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Τίμος Θεοφανέλλης, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση είπε στους εκπαιδευτικούς πως δεν «παρανομεί» για κανέναν. «Μας μετέφερε την απόφαση του Υπουργείου και τους νόμους που επικαλούνται ο ίδιος και το υπουργείο Παιδείας για την συγχώνευση των τμημάτων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ, τονίζοντας ότι:

Με την συγχώνευση δημιουργείται ένα τμήμα 26 μαθητών στην Α’ Λυκείου μέσα στο οποίο υπάρχουν τέσσερις μαθητές με γνωμάτευση για μαθησιακές δυσκολίες και μία πολύ ιδιαίτερη -και δύσκολη διδακτικά- περίπτωση που υποστηρίζεται με παράλληλη, όχι βέβαια σε όλα τα μαθήματα.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα η ΕΛΜΕ προσθέτει:

«Για την περίπτωση της μαθήτριας της παράλληλης στήριξης μας  είπε πως αφαιρείται από τον συνολικό αριθμό της τάξης με το αιτιολογικό ότι η μαθήτρια υποστηρίζεται από τους συναδέλφους της παράλληλης και πως δεν απασχολεί τον βασικό διδάσκοντα. Δηλαδή τι μας λένε; Ότι μπαίνεις σε μια τάξη που έχει μια βαριά περίπτωση που υποστηρίζεται με παράλληλη και αυτό δεν  πρέπει να απασχολεί τον διδάσκοντα, να κάνει πως δεν υπάρχει στο χώρο  μια «αντικειμενική κατάσταση» που επηρεάζει τη διδασκαλία.

Αυτή η κυνική προσθαφαίρεση θα θέλαμε να μας εξηγήσει από ποια παιδαγωγική αντίληψη εμφορείται και αν δεν μπορεί, να ρωτήσει τους προϊστάμενούς του. Να μας πούνε τους «δείκτες» και τους «άξονες» της «αξιολόγησης» των συναδέλφων στο κατά πόσο καταφέρνουν να θεωρούν ένα μαθητή τους με σοβαρά προβλήματα υγείας σαν «ξένο» σώμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσον αφορά τον αριθμό των μαθητών που είναι 26, το επιχείρημα του ήταν πως υπάρχουν 19 τμήματα σε Λέσβο-Λήμνο που έχουν πάνω από 26 μαθητές. Χρησιμοποιούν κάτι σαν επιχείρημα για το οποίο πρέπει να ντρέπονται, που στοιβάζουν τόσους μαθητές στα τμήματα μέσω πανδημίας, αγνοώντας όλα τα μαθησιακά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η δίχρονη εξ αποστάσεως «εκπαίδευση».

Εμείς τους απαντάμε πως δεν πρέπει να συγχωνευτούν τα τμήματα στα δύο σχολεία και να σπάσουν τα υπεράριθμα 19.

Αν πραγματικά πιστεύουν πως τους έχει περισσέψει έστω και το στοιχειώδες ενδιαφέρον γι' αυτό που λέμε εκπαίδευση, μόρφωση, παιδεία τώρα είναι η ώρα να μας το αποδείξουν.

Τα αυτονόητα τους είναι βολικό να βαφτίζονται «παράνομα» γιατί έτσι εξυπηρετούνται οι αντιεκπαιδευτικές και αντιπαιδαγωγικές πολιτικές που στηρίζουν και προωθούν διαχρονικά.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εκλεψαν ξενοδοχείο

Συνελήφθησαν για κλοπή στην Εφταλού
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τραυματίστηκαν δύο οδηγοί

Δύο τροχαία σε Μυτιλήνη και Καλλονή
ΑΤΖΕΝΤΑ

Γνωριμία με τη μαθητική στέγη Χίου «Το σπίτι της Μαρίας»

Εκδήλωση για γονείς και μαθητές την Παρασκευή 24 Μαΐου
ΕΡΓΑΣΙΑ

Πραγματικές αυξήσεις ζητούν οι δημόσιοι υπάλληλοι

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε η ΑΔΕΔΥ και μεταξύ άλλων έδωσαν το παρών και οι εργαστηριακοί γιατροί στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής
ΕΛΛΑΔΑ

Ναυάγιο στην Πύλο: Αθώοι και οι 9 επιζήσαντες

Το δικαστήριο αθώωσε και ελευθέρωσε τους εννέα επιζήσαντες που κατηγορούνταν ως διακινητές και υπεύθυνοι του πολύνεκρου ναυαγίου στην Πύλο- Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου για την πρόκληση των ΜΑΤ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Βιωματικό εργαστήρι Ξερολιθιάς από το «Ηφαίστειο Ανεμώτιας»

Το Σάββατο και την Κυριακή 25 και 26 Μαΐου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σεμινάριο βιβλιοδεσίας και χαρακτικής από την «tortuguita»

Το Σάββατο 25 Μαΐου από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι
ΕΡΓΑΣΙΑ

Θέσεις μαθητείας για επιχειρήσεις Λέσβου και Λήμνου

Αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν έως την 1η Σεπτεμβρίου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

4η στην Ολυμπιάδα γλωσσομάθειας KGL μαθήτρια του Πρότυπου Γυμνασίου Μυτιλήνης

Η Αλεξάνδρα Τατάκη κατέκτησε την τέταρτη θέση ανάμεσα σε διαγωνιζόμενους απ’ όλο τον κόσμο
ΥΓΕΙΑ

«Ο Σύλλογος του Νοσοκομείου την τελευταία διετία έγινε γνωστός στην κοινωνία»

Ο απερχόμενος πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Βοστάνειου Ξενοφώντας Αυγερινός κάνει απολογισμό της θητείας του και μιλά για τα προβλήματα και τις ελλείψεις του νοσοκομείου
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ο κύκλος του νερού

Περιβαλλοντική εκπαίδευση σε μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκδήλωση στον Λόφο Ξενία για την Παλαιστίνη

Από τον Σύλλογο ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου