× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Τι τράβηξες μωρή;»

Επιθέσεις και προπηλακισμοί ακροδεξιών εναντίον δημοσιογράφων στο ΕΠΑΛ Ευόσμου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/10/2021

«Τι τράβηξες μωρή;»
' χρόνος ανάγνωσης

Δύο ημέρες η περιοχή γύρω από το ΕΠΑΛ Ευόσμου έχει αναστατωθεί από τη δράση ακροδεξιών μαθητών του σχολείου που τελεί υπό κατάληψη.Έκαψαν κάδους, εκτόξευσαν κροτίδες, προκάλεσαν ζημιές σε λεωφορεία του ΟΑΣΘ ενώ έφτασαν σε σημείο να επιτεθούν σε δημοσιογράφους και να τους προπηλακίσουν.


Μέχρι πριν από λίγο, οι «κουκουλοφόροι» μπαινόβγαιναν ανενόχλητοι από τα κάγκελα του σχολείου, το οποίο χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο, με την αστυνομία να προχωρά μέχρι στιγμής σε 28 προσαγωγές, η πλειοψηφία των οποίων είναι ανήλικοι μαθητές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, από νωρίς το πρωί δεκάδες «κουκουλοφόροι» τριγυρνούσαν ανενόχλητοι στα στενά περιμετρικά του ΕΠΑΛ Ευόσμου, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά την «απουσία» της Ελληνικής Αστυνομίας -πλην εκείνων της Κρατικής Ασφάλειας.

«Για να δω τη φατσούλα σου;»
Ενδεικτική για τη δράση των ακροδεξιών, είναι η καταγγελία δημοσιογράφου από την ιστοσελίδα thesstoday.gr, η οποία δέχθηκε επίθεση από τους «κουκουλοφόρους», ενώ θύματα ξυλοδαρμού έπεσαν τεχνικοί και δημοσιογράφοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Η ρεπόρτερ του ThessToday.gr ξετυλίγει το «κουβάρι» των όσων συνέβησαν το πρωί, λίγα μέτρα μακριά από το ΕΠΑΛ Ευόσμου.«Λίγο μετά τις 12.30 τράβηξα την πρώτη φωτογραφία των συγκεντρωμένων με το κινητό. Αμέσως μετά την εικόνα, 20 με 30 άτομα με στρίμωξαν σε μία γωνία και με κυνήγησαν με μπουκάλια και πέτρες.

Καθώς προσπαθώ να απομακρυνθώ από το σημείο, ξεκίνησαν να με προπηλακίζουν. Λέω “δεν τράβηξα βίντεο” και όσο κατέβαινα μεγάλωνε ο αριθμός των ατόμων που ήταν γύρω μου. Περπατάω και μου λέει ένας “γύρνα να δω τη φατσούλα σου”, με γυρνάει και με βιντεοσκοπούν από πάρα πολύ κοντά», αναφέρει.

Και συνεχίζει: «Περπατάω, βλέπω ότι αγριεύουν και έχω πλάι μου ένα οργισμένο πλήθος. Κάποιοι φορούσαν κουκούλες και σε μία στιγμή βλέπω ότι πετάνε πέτρα και μπουκάλι και τρέχουν προς το μέρος μου. Τρέχω και βρίσκω έναν συνάδελφο, ο οποίος ήταν μόνος του λίγο πιο κάτω. Πάω σε αυτόν και μας στριμώχνουν σε μια γωνία. Τους είπαμε ότι ήμαστε δημοσιογράφοι, ενώ κρατούσα το κινητό και με τα δύο χέρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αμέσως μετά, ήρθε αστυνομικός από την Κρατική Ασφάλεια και του δείχνω κατευθείαν τη διαπίστευσή μου από τη ΓΑΔΘ. Την κρατάει και τη δείχνει στους συγκεντρωμένους και λέει “έχει δικαίωμα να τραβήξει” και στη συνέχεια με φυγάδευσε».

Επεισόδια στα ΕΠΑΛ Ευόσμου: Οι καταγγελίες για την αστυνομία
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα thesstoday.gr, σύμφωνα με καταγγελίες δημοσιογράφου, έως εκείνη την ώρα η μοναδική αστυνομική δύναμη που ήταν παρούσα στο σημείο ήταν ένα περιπολικό και ένα δίκυκλο της ομάδας «ΔΙ.ΑΣ».

Πηγές της ΕΛΑΣ δήλωσαν ότι «υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο», ωστόσο, σύμφωνα και με μαρτυρίες κατοίκων, από νωρίς το πρωί δεκάδες κουκουλοφόροι τριγυρνούσαν ανενόχλητοι στα στενά περιμετρικά του ΕΠΑΛ Ευόσμου, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά την απουσία της Ελληνικής Αστυνομίας -πλην εκείνων της Κρατικής Ασφάλειας.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), Νίκος Καρράς, είπε ότι «η Ένωση θα ερευνήσει το θέμα και θα το καταγγείλει».

[ΠΗΓΗ]
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στη Βουλή από το ΚΚΕ οι σοβαρές ελλείψεις στο Νοσοκομείο Λήμνου

Αναφορά στον υπουργό Υγείας
Στη Βουλή από το ΚΚΕ οι σοβαρές ελλείψεις στο Νοσοκομείο Λήμνου
ΕΛΛΑΔΑ

«Ενημερωθήκατε ότι παρακολουθείστε και δεν κάνατε τίποτα»

Απάντηση δικηγόρου, Ζαχαριά Κεσσέ προς Μάκη Βορίδη
«Ενημερωθήκατε ότι παρακολουθείστε και δεν κάνατε τίποτα»
ΕΛΛΑΔΑ

«Υπαρκτή και δικαιολογημένη η ανησυχία για ύφεση» λέει ο Στουρνάρας

Θα συνεχίσουν να καλπάζουν οι τιμές, λέει με άλλα λόγια ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας
«Υπαρκτή και δικαιολογημένη η ανησυχία για ύφεση» λέει ο Στουρνάρας
ΕΛΛΑΔΑ

Λήστευαν ταξί σφίγγοντας τη ζώνη ασφαλείας στους οδηγούς

Προσποιούνταν τους πελάτες στην Αγία Βαρβάρα
Λήστευαν ταξί σφίγγοντας τη ζώνη ασφαλείας στους οδηγούς
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση Λήμνου – Τσανάκαλε

Στη μηχανή των κρατήσεων εντάχθηκε η Λήμνος, τόνισε ο έπαρχος, Αποστόλης Κουτσογιάννης
Νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση Λήμνου – Τσανάκαλε
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τα δρομολόγια των πλοίων από τη Δευτέρα

Από 4 έως 10 Μαΐου
Τα δρομολόγια των πλοίων από τη Δευτέρα
ΕΛΛΑΔΑ

Λίγοι χρωστούν τα πολλά και οι πολλοί πληρώνουν τα λίγα στην Εφορία

Στα 113,86 δισ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα με μόλις 4,9 δισ. σε ρυθμίσεις και τα μεγάλα ποσά να μένουν ουσιαστικά ανείσπρακτα
Λίγοι χρωστούν τα πολλά και οι πολλοί πληρώνουν τα λίγα στην Εφορία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τετράωρη καθυστέρηση για το Blue Star Myconos

Δείτε πώς διαμορφώνονται οι ώρες άφιξης και αναχώρησης του πλοίου την Κυριακή 3 Μάη
Τετράωρη καθυστέρηση για το Blue Star Myconos
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα αύξηση στην παραγωγή πετρελαίου αποφάσισε ο ΟΠΕΚ+

Επιπλέον 188.000 βαρέλια ημερησίως τον Ιούνιο εν μέσω αναταράξεων από τον πόλεμο με το Ιράν
Νέα αύξηση στην παραγωγή πετρελαίου αποφάσισε ο ΟΠΕΚ+
ΕΛΛΑΔΑ

Οι πληρωμές ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ από 4 έως 8 Μαΐου

Θα καταβληθούν συνολικά 91,7 εκατ. ευρώ σε 107.160 δικαιούχους
Οι πληρωμές ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ από 4 έως 8 Μαΐου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τριήμερη επίσκεψη Μουτζούρη στη Χίο

Από τη Δευτέρα 4 Μαΐου έως και την Τετάρτη 6 Μαΐου ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου θα βρεθεί στη Χίο για υπηρεσιακές συναντήσεις
Τριήμερη επίσκεψη Μουτζούρη στη Χίο
ΕΛΛΑΔΑ

Ζημίες 33,7 εκατ. ευρώ για την Attica Group το 2025

Ο όμιλος των Attica Group διατήρησε υψηλά τα εσόδων και προχωρά χωρίς διανομή μερίσματος
Ζημίες 33,7 εκατ. ευρώ για την Attica Group το 2025