× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ο λαϊκισμός και οι μεθοδεύσεις κυριαρχούν στην Περιφέρεια

Κριτική του περιφερειακού Συμβούλου της παράταξης Καλογήρου, Κώστα Αδαμίδη σε Μουτζούρη για την πρόσφατη συνεδρίαση

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/10/2021

Ο λαϊκισμός και οι μεθοδεύσεις κυριαρχούν στην Περιφέρεια

Στα νέα δεδομένα της παράταξης «Εμείς για το Αιγαίο», μετά την ανεξαρτητοποίηση των τεσσάρων στελεχών μέσα στον Αύγουστο, αναφέρεται ο περιφερειακός σύμβουλος Λήμνου  και στενός συνεργάτης της Χριστιάνας Καλογήρου, Κώστας Αδαμίδης σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Γιατί δεν συνεργαστήκαμε με το Μουτζούρη»

Ο Κώστας Αδαμίδης περιέγραψε τα γεγονότα των προηγούμενων εβδομάδων που είχαν ως αποτέλεσμα την αποχώρηση των τεσσάρων στελεχών ενώ πρόσθεσε ότι η παράταξη μετά από αυτή τη δοκιμασία συνεχίζει πιο δυνατή και ενωμένη.

«Για να προχωρήσει μία συνεργασία, σημείωσε ο  Κώστας  Αδαμίδης, η συζήτηση θα πρέπει να γίνει με όρους πολιτικούς και όχι με όρους που θυμίζουν παζάρι, δηλαδή τι θέλεις για να μην μιλάς και ψηφίζεις αυτά που σου λέμε. Η παράταξή μας διέπεται από δημοκρατικές αρχές και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να αποδεχθούμε συνεργασία με αυτούς τους όρους. Ο Περιφερειάρχης από τη μία πλευρά έκανε πρόταση συνεργασίας στην παράταξη και από την άλλη μιλούσε με κάθε περιφερειακό σύμβουλο ξεχωριστά προσπαθώντας να τον πείσει να συνεργαστεί μαζί του, το γνωρίζω καλά αυτό γιατί μίλησε και μαζί μου. Από εκεί και πέρα ο κάθε συνάδελφος έκανε τις επιλογές του, οι οποίες βέβαια σχετίζονται με τους προσωπικούς στόχους και τις ανάγκες που έχει ο καθένας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο Μουτζούρης αποφασίζει μόνος του»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Κώστας Αδαμίδης αναφέρεται στα όσα συνέβησαν στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι ήταν ξεκάθαρο ότι τα στελέχη της περιφερειακής αρχής, δεν έχουν δική τους γνώμη και άποψη αλλά υπακούν τυφλά στις αποφάσεις Μουτζούρη. «Οι αποκαλύψεις που έγιναν για το νέο Συμπαραστάτη του Πολίτη», σημειώνει ο Κώστας Αδαμίδης, θα έπρεπε να προβληματίσουν τους συμβούλους που συναίνεσαν σε αυτή την απόφαση, όμως είναι ξεκάθαρο ότι στην παράταξη της περιφερειακής αρχής οι αποφάσεις λαμβάνονται αποκλειστικά από τον περιφερειάρχη χωρίς να υπάρχει διάλογος».

Μεθοδεύσεις

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα ο Κώστας Αδαμίδης κατήγγειλε ότι η περιφερειακή αρχή μεθόδευσε την προηγούμενη συνεδρίαση ώστε να μην γίνει καθόλου τηλεδιάσκεψη ώστε να συμμετέχουν όσοι σύμβουλοι από τα άλλα νησιά δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν ώστε να εγκριθεί το θέμα του Αναπτυξιακού Οργανισμού το οποίο κάτω από άλλες συνθήκες δεν θα μπορούσε να περάσει. «Προφανώς όλο αυτό το σκηνικό είχε σχεδιασθεί πολύ καλά για να μπορέσει η Περιφερειακή Αρχή να περάσει αυτά που θέλει, έχοντας φροντίσει να φέρει στη συνεδρίαση τους περισσότερους από τους συμβούλους που συνεργάζονται μαζί της. Η παράταξη που ανήκω αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις μεθοδεύσεις αυτές και θα προσφύγει στην αρμόδια αρχή για τη νομιμότητα της συνεδρίασης. Γενικά ο λαϊκισμός είναι το κύριο χαρακτηριστικό του περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, όμως νομίζω ότι δεν μπορεί να κοροϊδεύει για πολύ καιρό ακόμη τους πολίτες των νησιών μας».

Η συνέντευξη του Κώστα Αδαμίδη στο «Ν» 99 fm 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Αθανασίου για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συμμετείχε στην παρουσίαση του βιβλίου του εγκληματολόγου Άγγελου Τσιγκρή
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Απολύθηκαν από το Δήμο Μυτιλήνης οι 26 συμβασιούχοι covid

Το δικαστήριο απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει για την παραμονή τους
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε την Εθνική Πράσινη Συμφωνία ο Πέτρος Κόκκαλης

Την πολιτική πρόταση του κόμματος Κόσμος πλαισιώνουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» και το «Βολτ Ελλάδας»
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Έκλεψε την πόρτα από αγρόκτημα

Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες