× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Έλεγα θεέ μου βοήθησε με, έπιανα το πρόσωπο μου και ένιωθα ότι λιώνω»

Οι συγκλονιστικές περιγραφές της Ιωάννας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/9/2021

«Έλεγα θεέ μου βοήθησε με, έπιανα το πρόσωπο μου και ένιωθα ότι λιώνω»

Τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε τον Μάιο του 2020 όταν δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι, που έκτοτε άλλαξε για πάντα τη ζωή της, περιέγραψε στο δικαστήριο η Ιωάννα Παλιοσπύρου. Ενώπιον των δικαστών και των ενόρκων του Μικτού Ορκωτού, την Πέμπτη, η 35χρονη γυναίκα, που εμφανίστηκε με καπέλο και ειδική μάσκα, ανέφερε με δάκρυα στα μάτια: «Έπιανα το πρόσωπο μου και ένιωθα ότι καίγομαι, ότι λιώνω» και «έλεγα “θεέ μου βοήθησε με, μόνο εσύ μπορείς”».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αν αισθανθείτε δυσκολία, δυσφορία ενημερώστε με», είπε ο πρόεδρος της έδρας απευθυνόμενος στην Ιωάννα Παλιοσπύρου λίγο πριν ξεκινήσει την κατάθεσή της. Η Ιωάννα περιέγραψε: «Στις 29 Μαΐου λοιπόν, σηκώθηκα ντύθηκα ετοιμάστηκα για να πάω στη δουλειά μου. Φτάνοντας στην είσοδο της πολυκατοικίας του γραφείου που εργάζομαι. Πάτησα το κουμπί του ασανσέρ. Ήμουν αφηρημένη. Άκουσα κάποιους θορύβους στο υπόγειο και δεν έδωσα σημασία. Σκέφτηκα ότι ήταν η καθαρίστρια ή κάποιος άστεγος επειδή έχει συμβεί και στο παρελθόν. Ξαφνικά εμφανίστηκε μπροστά μου μία γυναίκα. Στάθηκε μπροστά. Δεν πέρασα τρέχοντας. Σήκωσε το βλέμματα με κοίταξε στα μάτια και μου έριξε το υγρό. Έφυγε τρέχοντας».

«Θέλω να σας πω ότι λούστηκα με αυτό το υγρό που μου έριξε. Το ένιωσα παντού πάνω μου. Στα μαλλιά μου στο πρόσωπο μου. Κατευθείαν μου ήρθε η μυρωδιά. Καταφέρω να τρέξω για βοήθεια επειδή θυμήθηκα το φαρμακείο. Πήγα τρέχοντας. Πέρασα τον δρόμο χωρίς να κοιτάξω καθόλου. Δεν έβλεπα καταρχάς από το ένα μάτι καθόλου», συμπλήρωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μπήκα ουρλιάζοντας μέσα στο φαρμακείο. Οι άνθρωποι δεν καταλάβαιναν. Επειδή άρχισα να φωνάζω «βοήθεια κάποιος μου έριξε κάτι καυστικό, δώστε μου λίγο νερό». Με πήγαν στο πίσω μέρος του φαρμακείο που υπήρχε ένας νιπτήρας. Τα μαλλιά μου έπεφταν μέσα στο νιπτήρα», ανέφερε η Ιωάννα.

«Έπιανα το πρόσωπο μου και ένιωθα ότι καίγομαι, ότι λιώνω. Από το βλέμμα στα μάτια των ανθρώπων που με κοίταζαν, ένιωθα ότι κάτι χάνω», είπε η Ιωάννα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Φώναζα θεέ μου βοήθησέ με»
Εν συνεχεία, με δάκρυα στα μάτια είπε: «Έλεγα “θεέ μου βοήθησε με, μόνο εσύ μπορείς”. Έβγαλα τα ρούχα μου. Με σκέπασαν. Θυμάμαι απλά να με βρέχουνε να ουρλιάζω να πονάω να ξανακοιμάμαι να ξανά ξυπνάω, μ έκαναν τομές στο μάτι μ και στο αυτί. Αυτά δεν θυμάμαι παραπάνω. Προσπαθούσα απλά να αντέχω για να μην πονάω».

«Την επόμενη μέρα με ενημέρωσαν ότι θα διακομιστώ στο Θριάσιο. Θυμάμαι χαρακτηριστικά τη διακομιδή μου, επειδή δεν μπορούσα να δω, μπορούσα μόνο να ακούω, θυμάμαι την ώρα που περνούσαν τα φορεσιά στους διαδρόμους. Μια κυρία αναφώνησε θεέ μου κ κατάλαβα ότι το είπε για μένα (κλαίει) κατάλαβα ότι η κατάσταση δεν είναι καλή», πρόσθεσε.

«Κατάλαβα ότι έχω σοβαρά εγκαύματα κ απλά παρακαλούσα να επιβιώσω. Μέσα στο νοσοκομείο ήταν η πιο δύσκολη περίοδος της ζωής μου, έκανα επτά χειρουργεία. Θυμάμαι ότι δεν άντεχα το φως γιατί τα μάτια μου ήταν τραυματισμένα, ακόμα και το φως του δωματίου ήταν επίπονο», σημείωσε η Ιωάννα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακόμα, η Ιωάννα Παλιοσπύρου, είπε πως: «Η κατηγορούμενη είπε στην ξαδέρφη μου μετά την επίθεση ότι “εντάξει, αν δεν μπορεί να δουλέψει, θα πάρει αποζημίωση και θα ζήσει”. Αυτό το σχόλιο σε συνδυασμό με τις ανακρίσεις και με όσα μου έχει αναφέρει η μητέρα μου, ότι “κάποιος ή κάποιοι είχαν προσπαθήσει να με δουν στο νοσοκομείο”, δείχνουν ότι στόχος ήταν να με σκοτώσει».

«Αυτό που είπε στην ξαδέρφη μου δείχνει άνθρωπο με έλλειψη συναισθήματος, λες και μιλούσε για ένα αυτοκίνητο που χάλασε», κατέληξε.

«Χόρευε πάνω στα τραπέζια»
«Όλοι ψάχναμε να δούνε ποιος ήταν πίσω απ’ την επίθεση και όλο αυτό το διάστημα είχε μια συμπεριφορά σαν να μην είχε συμβεί τίποτα, χόρευε πάνω στα τραπέζια. Και μετά αρχίζει και αναζητά τρόπους και όπλα και πληροφορίες για διάφορα πράγματα, όπως το φυτό το μανδραγόρα», είπε.

«Ένας άνθρωπος που δεν πτοείται, δεν μετανιώνει, γίνεται ακόμα χειρότερος. Δεν γνωρίζω ούτε τα κίνητρα, ούτε ποιοι άλλοι γνώριζαν , γιατί σίγουρα κάποιοι γνώριζαν, αλλά ξέρω ότι δεν έχει μετανιώσει», πρόσθεσε.

Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Πρόεδρος: Πώς σας προσέγγισε και σας έριξε το υγρό;

(Ο δικηγόρος δείχνει φωτογραφία από την είσοδο του κτιρίου για να δείξει ότι ήταν στο ίδιο επίπεδο)

Ιωάννα: Ήμασταν στο ίδιο επίπεδο, σημάδεψε το πρόσωπο μου, ήταν τόσο κοντά που είδα μόνο το πρόσωπο της. Το έριξε όλο στο πρόσωπο μου και κατευθείαν θόλωσε η όραση μου. Δεν μου είπε τίποτα, με κοίταξε με ψυχραιμία, νομίζω ότι μπορεί και να ήθελε να την αναγνωρίσω, διακινδύνευε να έρθει τόσο κοντά μου με κίνδυνο να την αναγνωρίσω που μου έδωσε την εντύπωση ότι είχε την ικανοποίηση να δω τα μάτια της, να τη δω.

Ιωάννα: Είδα τα πόδια της, φορούσε αθλητικά και παντελόνι.

Πρόεδρος: Στην αστυνομία περιγράψατε το υγρό, θυμάστε;
Ιωάννα: ήταν παχύρρευστο, τεράστια ποσότητα, έπιανε τα μαλλιά μου, το πρόσωπο μου , τα χέρια μου, παντού
Πρόεδρος: Είχατε ένα κοινό γνωστό, ανδρικού φύλου, για ποιον πρόκειται;

Ιωάννα: Τον Νοέμβριο του 2018 δέχτηκα αίτημα φιλίας από άγνωστο άνδρα, είχαμε κοινή φίλη την κατηγορούμενη και έκανα αποδεκτό το αίτημα.

«Δέχτηκα μήνυμα από την κατηγορούμενη»
«Στη συνέχεια δέχτηκα μήνυμα από την κατηγορούμενη για αυτό το θέμα, μου ζήτησε να τον διαγράψω γιατί σχετίζεται με εκείνον, δεν ρώτησα λεπτομέρειες, της είπα ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα από τη στιγμή που μου το ζητάς εσύ που είσαι γνωστή μου και τον διέγραψα. Μου ζήτησε να της στείλω το κινητό μου και να με καλέσει. Το έκανα, με πήρε, ήταν πολύ αναστατωμένη, έκλαιγε , της είπα να μην ανησυχεί, να μείνει ήσυχη μαζί μου, προσπάθησα να τη συμβουλεύσω ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος δείχνει την εντύπωση ότι στέλνει σε διάφορες κοπέλες μηνύματα, προσπάθησα να την καθησυχάσω και να την ηρεμήσω», είπε.

«Θέλω να διευκρινίσω ότι δεν τον έχω δει ποτέ, δεν τον ξέρω, δεν ξέρω αν είναι στη δικαστική αίθουσα, προσπάθησα να τη βοηθήσω σε βαθμό που μπορούσα και δεν έβλαψα κανένα από τους δύο. Επικοινώνησαν και οι δύο με εμένα και εγώ προσπαθούσα ευγενικα να το διαχειριστώ», ανέφερε.
Πρόεδρος: Πώς είναι η κατάστασή σας σήμερα;

Ιωάννα: Καταρχάς να σας πω ότι μου έχουν πιστοποιήσει 90 % σωματική αναπηρία. Αυτή τη στιγμή αφού έχω ξεπεράσει τον κίνδυνο ζωής, έχουν πάρει δέρμα να καλύψουν τα εγκαύματα, έχω πρόβλημα στην ακοή, έχω τραύμα χειρουργικό στον λαιμό μου,έχω τραύματα στα χέρια μου που αρκετά συχνά δεν μπορώ να ανοίξω, τα δάχτυλα μου έχουν ενώσεις λόγω των τραυμάτων,έχω προβλήματα λειτουργικά και ψυχικά , τα οποία δεν θα γίνουν ποτέ όπως πριν.

«Θα χρειαστούν πολλά επίπονα χειρουργεία αποκατάστασης με όλους τους κινδύνους που αυτά περιλαμβάνουν, λοιμώξεων και λοιπά», υπογράμμισε.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Αντέχουν οι Ισπανικές εξαγωγές ελαιολάδου

Μέτρια αναμένεται η παραγωγή ελαιολάδου της Ισπανίας την ελαιοκομική περίοδο 2024 - 2025
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Προσχηματική προσαγωγή και αστυνομικοί τσαμπουκάδες στην Χίο

Καταγγελία του Κοινωνικού Χώρου Αντίβαρο για τα όσα έγιναν στην Χίο κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη
ΕΛΛΑΔΑ

Γυναικεία υπόθεση οι δουλειές του σπιτιού

Το βάρος των οικιακών εργασιών εξακολουθεί να πέφτει κατά κύριο λόγο στις γυναίκες στα κράτη-μέλη της Ευρώπης
ΕΛΛΑΔΑ

Ανεύθυνη οδήγηση αλλά φταίνε οι άλλοι...

Τι δείχνει ετήσια έρευνα του ιδρύματος VINCI Autoroutes, η οποία πραγματοποιήθηκε από την Ipsos σε δείγμα 12.413 ατόμων σε 11 ευρωπαϊκές χώρες
ΚΟΣΜΟΣ

Τριετία λιτότητας στην Τουρκία

Περικοπές στις δημόσιες δαπάνες και πάγωμα του κατώτατου μισθού ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας
ΕΛΛΑΔΑ

Η αλλαγή για ετεροδημότες σε σχέση με τις εθνικές εκλογές

Πού ψηφίζουν οι ετεροδημότες στις ευρωεκλογές 2024
ΕΛΛΑΔΑ

Αρχισε η αποστολή των φακέλων στους εκλογείς της επιστολικής ψήφου

Τι περιλαμβάνει ο φάκελος που λαμβάνουν οι 202.556 ψηφοφόροι για την επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές
ΕΛΛΑΔΑ

Εργαζόμενους από τρίτες χώρες αναζητά η ελληνική βιομηχανία

Η έλλειψη προσωπικού μετά τον τουρισμό επεκτείνεται και στην ελληνική βιομηχανία
ΘΕΑΤΡΟ

Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Μαλούχος

Σε ηλικία 91 ετών
ΜΟΥΣΙΚΗ

Εντυπωσίασε η Μαρίνα Σάττι, 11η στη Eurovision

To Νέμο από την Ελβετία έσπασε τα κοντέρ του διαγωνισμού καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση με 591 βαθμούς
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βγήκε το Νήσος Ρόδος μπήκε το Πρέβελης

Αλλαγή της τελευταίας στιγμής στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ