× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Ασφαλιστικά μέτρα κατά 54χρονου που δηλώνει αδερφός της

Ζητά να απαγορευτεί η χρήση του επωνύμου του πατέρα της από 54χρονο που ισχυρίζεται πως είναι γιος του συνθέτη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/9/2021

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Ασφαλιστικά μέτρα κατά 54χρονου που δηλώνει αδερφός της
' χρόνος ανάγνωσης

Προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου, που θα εκδοθεί τις επόμενες ώρες, ζήτησε η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα, με σκοπό να απαγορευτεί η χρήση του επωνύμου του πατέρα της από τον 54χρονο Νίκο Κουρή, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι γιος του μουσικοσυνθέτη.

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη με ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε σε βάρος του 54χρονου που ισχυρίζεται πως είναι γιος εκτός γάμου του καλλιτέχνη, ζητά να του απαγορευτεί να χρησιμοποιεί το επίθετο του πατέρα της, ισχυριζόμενη ότι ο 54χρονος «αποβλέπει στη δημιουργία κληρονομικού δικαιώματος επί κάθε στοιχείου της κληρονομιαίας περιουσίας του αποβιώσαντος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενόψει της κατάθεσης της αίτησης με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων και κύριας αγωγής που θα εκδικαστούν το επόμενο διάστημα, η κ. Θεοδωράκη αιτήθηκε την έκδοση προσωρινής διαταγής μέχρι να κριθεί από το δικαστήριο η υπόθεση, η οποία εξετάστηκε σήμερα παρουσία τόσο της αιτούσας όσο και του καθ' ού. 

Η αιτούσα που μετέβη στο δικαστήριο συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της Αλέξανδρο Λυκουρέζο αναφέρει στην αίτηση της πως ο κ. Κουρής: «Αυτοπροβάλλεται και αναμειγνύεται σε διάφορες εκδηλώσεις και καταστάσεις της ρέουσας κοινωνικής ζωής ως ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη […] ως πρόσωπο -γόνος ενός Πνευματικού ανθρώπου που έχει αναγνωρίσει η υφήλιος […] προσποιούμενος ότι εκπροσωπεί όλη την οικογένειά του και δη εμένα και χρησιμοποιεί το επίθετο "Θεοδωράκης" ως απόρροια σχέσης πατρός προς τέκνο, επιχειρώντας να προσδώσει κύρος και βαρύτητα στο πρόσωπό του, και συγχρόνως να προσδώσει κύρος και ποιότητα στην εκδήλωση που συμμετέχει αλλά συγχρόνως προσπαθώντας να προσχωρήσει και να εγκριθεί από την οικογένεια του μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη. Σε κάθε περίπτωση αποβλέπει στη δημιουργία κληρονομικού δικαιώματος επί κάθε στοιχείου της κληρονομιαίας περιουσίας του αποβιώσαντος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά την κ. Θεοδωράκη ο αντίδικός της προσβάλλει το δικαίωμα της προσωπικότητάς της ως κληρονόμου και δικαιούχου του μουσικοσυνθέτη «και δη του βασικού στοιχείου αυτής, δηλαδή του επωνύμου "Θεοδωράκης" με την παράνομη χρήση τούτου από τον καθ’ ού, που αποτελεί το βασικό στοιχείο εξατομίκευσης του προσώπου στον εξωτερικό κόσμο».

 Ο κ. Κουρής από την πλευρά του επιμένει πως είναι γιος του Μίκη Θεοδωράκη και, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, σύντομα πρόκειται να προχωρήσει σε έλεγχο πατρότητας μέσω ταυτοποίησης γενετικού υλικού, ώστε «και τυπικά να αποδειχθεί» η γονική σχέση του με τον Μίκη Θεοδωράκη.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Στη Λήμνο ο Κώστας Μουτζούρης για την 28η Οκτωβρίου

Το μήνυμα του Περιφερειάρχη για την αυριανή επέτειο του ΟΧΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή

Πληροφορίες για εμπλοκή υπουργού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ψαρά: Ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος προς τη Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ολοκληρώθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο για το νησί
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισοδιακό δείπνο για τον Μάκη Βορίδη στο Ηράκλειο

Δέχθηκε βροχή από αβγά μέσα σε γνωστό εστιατόριο
ΕΛΛΑΔΑ

Τρεις νέες βάσεις δεδομένων για τα χρέη πολιτών και επιχειρήσεων

Υπουργείο Οικονομίας και Τράπεζα της Ελλάδος δημιουργούν σύστημα «νέων Τειρεσιών» για πλήρη εικόνα των οφειλών
ΚΟΣΜΟΣ

Στις 250.000 η παραγωγή ελαιολάδου στην Τουρκία

Πρόβλημα για τους παραγωγούς της χώρας το υψηλό κόστος παραγωγής
ΕΛΛΑΔΑ

Παραίτηση – εξπρές στο ΠΑΣΟΚ

Ο Γιώργος Παπαβασιλείου υπέβαλε την παραίτησή του μία μέρα μετά τον διορισμό του ως διευθυντή του γραφείου του προέδρου του Κινήματος Νίκου Ανδρουλάκη δηλώνοντας ότι δεν θέλει να υπάρξει «καμία σκιά» στον αγώνα του ΠΑΣΟΚ για πολιτική αλλαγή
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επιστρέφει το «Τάλως» στο Βόρειο Αιγαίο

Νέος σχεδιασμός των δρομολογίων για να εξυπηρετηθεί η μεταφορά ζωοτροφών από το λιμάνι της Καβάλας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τρία νέα πυροσβεστικά οχήματα παρέλαβε ο Δήμος Λήμνου

Ενισχύεται η δυνατότητα παρέμβασης του Δήμου σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έργα ψηφιακού μετασχηματισμού 470.000 ευρώ στον Δήμο Λήμνου

«Έξυπνες» εφαρμογές σε υγεία, πολιτισμό, τουρισμό και πολιτική προστασία μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης»
ΕΛΛΑΔΑ

Από τα social media ενημερώνονται οι Έλληνες

Τα social media εκτοπίζουν την τηλεόραση ως βασική πηγή ενημέρωσης – 58% των Ελλήνων εκτεθειμένοι σε παραπληροφόρηση