× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Σε πρώτο πλάνο οι ελλείψεις προσωπικού στο νοσοκομείο

Τα στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είχαν συναντήσεις με τους εργαζομένους και τη διοίκηση του ιδρύματος για τα προβλήματα και την αντιμετώπιση της πανδημίας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/9/2021

Σε πρώτο πλάνο οι ελλείψεις προσωπικού στο νοσοκομείο

Συναντήσεις με εργαζομένους, στελέχη και γιατρούς του νοσοκομείου της Μυτιλήνης πραγματοποιεί τις ημέρες αυτές, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λέσβου, προκειμένου να δει από κοντά και να ενημερώσει στη συνέχεια τους πολίτες για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις δημόσιες δομές υγείας Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια μαζί με το βουλευτή Λέσβου Γιάννη Μπουρνού, αναφέρθηκαν στα συμπεράσματα των συναντήσεων αυτών και στα όσα κατέγραψαν στις συζητήσεις που έκαναν με γιατρούς και εργαζόμενους. Όπως σημείωσε μεταξύ άλλων ο Συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, κάτι σημαντικό που ανέδειξε η πανδημία τα τελευταία δύο χρόνια είναι η αναγκαιότητα ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Δημόσιας Υγείας.

«Η στόχευση της κυβέρνησης όταν ανέλαβε ήταν σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση και προσανατολιζόταν στην ενίσχυση των ιδιωτικών δομών και υπηρεσιών υγείας. Η πανδημία του κορονοϊού ωστόσο στην πορεία επιβεβαίωσε ότι χωρίς ισχυρό σύστημα υγείας οι πολίτες νιώθουν ανασφαλείς ενώ ελλοχεύουν σοβαροί κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία.

Παίρνοντας το λόγο ο βουλευτής Λέσβου Γιάννης Μπουρνούς αναφέρθηκε στις συναντήσεις που είχαν στο νοσοκομείο ενώ υπογράμμισε ότι σε σχέση με τον εμβολιασμό από την πρώτη στιγμή   ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία είχε ταχθεί υπέρ αυτού ως μοναδικό όπλο κατά της πανδημίας.  «Ωστόσο πρόσθεσε, δεν μπορούμε παρά να εναντιωθούμε στο μέτρο της αναστολής εργασίας σε γιατρούς και εργαζόμενους στις δομές υγείας  θεωρώντας ότι είναι μία αντιμετώπιση με αυταρχικό χαρακτήρα, η οποία μεγαλώνει το χάσμα που υπάρχει σήμερα στην κοινωνία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το επόμενο διάστημα, προανήγγειλε ο Γιάννης Μπουρνούς με αφορμή τις συζητήσεις που έγιναν θα  υπάρξει έντονη κοινοβουλευτική δραστηριότητα με αφορμή τα ζητήματα που ανέδειξαν οι εργαζόμενοι και οι γιατροί του νοσοκομείου. Μεταξύ αυτών φυσικά είναι η προκήρυξη και η κάλυψη με μόνιμο προσωπικό όλων των θέσεων εργασίας που είναι κενές αυτή την περίοδο και δυσκολεύουν τη ζωή των εργαζομένων και των πολιτών.

Στις ανάγκες σε προσωπικό που κατέγραψε το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής και γιατρός ο ίδιος, Στρατής Γιαννίκος. Μεταξύ των ζητημάτων που αναφέρθηκε  ο Στρατής Γιαννίκος είναι η ανάγκη κάλυψη της Πνευμονολογικής Κλινικής με επιπλέον ιατρικό προσωπικό ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες τις κλινικής αλλά και οι εφημερίες.

Παίρνοντας το λόγο στη συνέχεια η Κατερίνα Βόλτσιου αναφέρθηκε στις ανισότητες στην υγεία όπως αυτές καταγράφονται σήμερα καθώς και στις  ανθρωποκεντρικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο πόλεμος κατά του κορονοϊού, σημείωσε η Κατερίνα Βόλτσιου  επανέφερε την αναγκαιότητα  της κοινωνικής συνοχής. Στον πυρήνα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται οι αξίες της  ισότητα στη   φροντίδα, της αλληλεγγύης προς τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της  ιεράρχησης των αναγκών και της  κατανομής των πόρων.

Δείτε αναλυτικά τη συνέντευξη τύπου των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο βίντεο που ακολουθεί 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αγροτικό Τμήμα θα δημιουργηθεί στο Επιμελητήριο Λέσβου

Ξεκίνησε η διαδικασία σύστασης των τμημάτων σε πολλά Επιμελητήρια της χώρας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

«Δεν μιλάμε για ανάπτυξη του τουρισμού με ένα δρομολόγιο προς Πειραιά»

Αναφορά Παρασκευαϊδη στον υπουργό Ναυτιλίας για τη σύνδεση με το Σίγρι
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Προσωρινή δικαίωση για 13 εργαζόμενους της ΔΕΥΑΛ

Παραμένουν στη θέση τους με προσωρινή διαταγή
ΘΕΑΤΡΟ

«Ίστατο Η Μήτηρ» ‑στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Mουσική εκδήλωση με δύο παραστάσεις την Τετάρτη 1 Μαΐου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Βάστρια, «η αρχή ενός αγώνα»

Αυτοψία από τη Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο στις εργασίες για τη νέα δομή
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Θα σεβαστούν οι πολίτες της Μυτιλήνης την πεζοδρόμηση της Ερμού;

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μυτιλήνης για την πεζοδρόμηση του Ιστορικού Κέντρου της πόλης. Προβληματισμοί, διαφωνίες και συμφωνίες εκφράστηκαν σε σχέση με την κυκλοφοριακή μελέτη που παρουσιάστηκε
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ερωτήματα και αντιδράσεις για μίσθωση ακινήτου της ΑΔΕΛ στη Θερμή

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης ενέκρινε μίσθωση ακίνητου της Δημοτικής Επιχείρησης σε εταιρικό σχήμα που συμμετέχει ο ίδιος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δεύτερο τροχαίο στη νέα επαρχιακή οδό Καλλονής‑Σιγρίου

Πρόκειται για τον δρόμο που εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη
ΑΓΟΡΑ

Νέα εποχή για την Γεωτεχνική Αιγαίου

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Απριλίου τα εγκαίνια των νέων γραφείων της επιχείρησης στην περιοχή «Φανάρι» της Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στην Αγιάσο μαθητές από το Λαγονήσι

Τους υποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος, Λευτέρης Κοτσώνης
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ξανά στα δικαστήρια για να παραμείνουν στη δουλειά τους

Οι 13 εργαζόμενοι covid της ΔΕΥΑ Λέσβου κατέθεσαν για δεύτερη φορά Ασφαλιστικά Μέτρα, μετά την αρχική αρνητική απόφαση του δικαστηρίου. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Βάλεσης και Σηφάκη κατέθεσαν ως μάρτυρες
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Θα μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα για το κρουαζιερόπλοιο;

Πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για τις 24 Απριλίου