× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η Συνύπαρξη χαιρετίζει την επίσκεψη Ιμάμογλου

«Και οι αυτοδιοικητικοί της Λέσβου να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Δημάρχου Αθηναίων»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/9/2021

Η Συνύπαρξη χαιρετίζει την επίσκεψη Ιμάμογλου
' χρόνος ανάγνωσης

Η Συνύπαρξη χαιρετίζει την επίσκεψη στην Αθήνα του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου μετά από πρόσκληση του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Στις σχετικές συζητήσεις που έγιναν τονίστηκε η ανάγκη της λεγόμενης διπλωματίας των πόλεων, για την αλληλογνωριμία, την ανάπτυξη της αμοιβαίας κατανόησης και τη συνεργασία σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, με απώτερο σκοπό την ειρηνική συνύπαρξη και την φιλία μεταξύ των πολιτών των δύο γειτονικών χωρών.

 Η Συνύπαρξη θυμίζει ότι πολλοί δήμαρχοι αλλά και νομάρχες της Λέσβου από την δεκαετία του 1980 και μετά είχαν αναπτύξει στενές σχέσεις συνεργασίας με δήμους της γειτονικής ακτής, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σημαντική κινητικότητα και ανταλλαγές, που συνεχίστηκαν από επιμελητήρια, πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία, δράσεις για την προστασία του κοινού περιβάλλοντος κ.α. με θετικά και για τις δύο πλευρές αποτελέσματα.

Η Συνύπαρξη από την ίδρυσή της, το 1998, καλλιέργησε με επιμονή το πνεύμα συνεργασίας και υποστήριξε αποφασιστικά κάθε σχετική πρωτοβουλία. Διεκδικήσαμε με επιμονή την λεγόμενη εύκολη βίζα που άνοιξε το δρόμο για την προσέλευση στα νησιά του Αν. Αιγαίου δεκάδων χιλιάδων τούρκων επισκεπτών κάθε χρόνο με προφανές όφελος για τις τοπικές οικονομίες και την αλληλογνωριμία των πολιτών.

Η Συνύπαρξη είναι έτοιμη να αναλάβει νέες σχετικές πρωτοβουλίες μόλις η άρση των μέτρων κατά του κορονοϊού το επιτρέψει: «Στο μεταξύ προτείνουμε στους αυτοδιοικητικούς της Λέσβου να ακολουθήσουν το παράδειγμα του δημάρχου Αθηναίων, ως πρώτο βήμα για την επαναπροσέγγιση και την αναθέρμανση της φιλίας και της συνεργασίας των πολιτών στις δύο ακτές του Αιγαίου».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

H ΤUI στη Λήμνο!

Στο δημαρχείο Λήμνου συζητήθηκαν οι αναπτυξιακές προοπτικές του νησιού και η βάση πάνω στην οποία μπορεί να δομηθεί το τουριστικό μέλλον του, με όρους βιωσιμότητας και εξασφάλισης της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκαν κατά 5,5% οι δηλωμένοι άνεργοι στο Βόρειο Αιγαίο

Ωστόσο, παραμένει υπερβολικά μεγάλος ο αριθμός των δηλωμένων ανέργων στα νησιά της Περιφέρειας. Τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΥΠΑ, ανήλθαν σε 13.239.
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο Αχιλλέας Θεοφίλου

Ο θρύλος της ελληνικής δισκογραφίας που μεγάλωσε στον Συνοικισμό της Μυτιλήνης έφυγε σήμερα απο τη ζωή νοσηλευόμενος στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο με σοβαρά προβλήματα υγείας.-Δείτε τι είχε πει στην συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο "Ν"
ΕΛΛΑΔΑ

Τρελά κέρδη ανακοίνωσε η ΔΕΗ για το πρώτο τρίμηνο του έτους

Την ίδια ώρα, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες δυσκολεύονται να πληρώσουν τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με την επιστροφή του, το «Νήσος Σάμος» πάει Καβάλα

Τα έκτακτα δρομολόγια έγιναν τακτικά κάθε δεύτερο Σάββατο για να καλυφθούν οι ανάγκες μεταφοράς φορτηγών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τι θα κάνει ο Κικίλιας με το Μεταφορικό Ισοδύναμο;

Πληρωμές 40 εκατ. υποσχέθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας, αλλά κρατά κλειστά τα χαρτιά του για το μέλλον του μέτρου και τη χρηματοδότησή του για το 2025
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΘΕΑΤΡΟ

Το Λύκειο Ελληνίδων Λήμνου φέρνει «Τα Νέα της Ελλάδος»

Σπεύσατε, την Κυριακή 25 Μαΐου και ώρα 8 το βράδυ, στο Κινηματοθέατρο Μαρούλα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Η νησιωτικότητα ζητά εφαρμογή στο Βόρειο Αιγαίο»

Παρέμβαση του αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Γιάννη Καλτάκη για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κινητές Ιατρικές Μονάδες ξανά στον Αγιο Ευστράτιο

Προσέφεραν δωρεάν διαγνωστικές και προληπτικές εξετάσεις σε 131 κατοίκους – Πολύτιμη η συμβολή του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με κονδύλια του ΕΣΠΑ η ηλεκτρική διασύνδεση του Βορείου Αιγαίου

Το πολυδάπανο έργο δεν έχει χρονικό προσδιορισμό για την ολοκλήρωσή του από την πλευρά της κυβέρνησης
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

«Η επόμενη πενταετία θα είναι καθοριστική για τον τουρισμό στη Λήμνο»

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ «Ν» στη Λήμνο και συνέντευξη του Επάρχου, Απόστολου Κουτσογιάννη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ο Σύλλογος Μεσοτοπιτών Λέσβου «Η Αναγέννηση» για τον Πάνο Βαλαβάνη

Ο εκλιπών ήταν χαρισματικός ρήτορας και βαθιά ευγενής σημειώνει ο Σύλλογος στην ανακοίνωση του