× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Kινητοποίηση ενάντια στην υποβάθμιση των συγκοινωνιών της Λήμνου

Το βράδυ της Κυριακής 19 Σεπτεμβρίου στο λιμάνι της Μύρινας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/9/2021

Kινητοποίηση ενάντια στην υποβάθμιση των συγκοινωνιών της Λήμνου
' χρόνος ανάγνωσης

Νέα κινητοποίηση πραγματοποίηση χθες Κυριακή το βράδυ κάτοικοι της Λήμνου ενάντια στην υποβάθμιση των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών συνδέσεων του νησιού. Οι πολίτες που συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι της Μύρινας εξέδωσαν ψήφισμα σύμφωνα με το οποίο κατήγγειλαν «την κυβέρνηση και το υπουργείο ναυτιλίας ως συνυπεύθυνους για την τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην ακτοπλοϊκή γραμμή Λαυρίου-Αγίου Ευστρατίου-Λήμνου-Καβάλας».

Αναλυτικά το ψήφισμα έχει ως εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι εργαζόμενοι, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Λήμνου που συγκεντρωθήκαμε σήμερα Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021 στο λιμάνι της Μύρινας, εκφράζουμε την αντίθεσή μας στο νομοθετικό πλαίσιο που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις και η σημερινή, για τα συμφέροντα και τα κέρδη των εφοπλιστικών και αεροπορικών εταιρειών, σε βάρος της εξυπηρέτησης των κατοίκων και των επισκεπτών όχι μόνο του νησιού μας, αλλά και άλλων νησιών της χώρας μας.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και το υπουργείο ναυτιλίας ως συνυπεύθυνους για την τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην ακτοπλοϊκή γραμμή Λαυρίου-Αγίου Ευστρατίου-Λήμνου-Καβάλας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
• Άμεση αντικατάσταση των πλοίων AQUA STAR και AQUA BLUE στη γραμμή Λαύριο-Άγιος Ευστράτιος-Λήμνος-Καβάλα – με σύγχρονα, ασφαλή, αξιόπλοα πλοία, μεγάλης χωρητικότητας σε επιβάτες, αυτοκίνητα, και εμπορεύματα, σταθερά δρομολόγια, σε όλες τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις.
• Καθημερινή ακτοπλοϊκή και αεροπορική σύνδεση της Λήμνου με την κεντρική και βόρεια Ελλάδα, καθώς και με τα άλλα νησιά, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
• Φτηνά ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια – επαναφορά του μειωμένου ΦΠΑ κατά 50% στο νησί μας και σε όλα τα νησιά.
• Ναυτεργάτες με σύγχρονα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, σύμφωνα και με τα δίκαια αιτήματα των σωματείων τους».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Η γειτονιά μας φλέγεται – και η Ευρώπη πληρώνει το κόστος

Αποτύπωση της διεθνούς συγκυρίας στο ρ/σ του «Ν» 99 fm από τη δημοσιογράφο, Μαρία Λίλα
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΛΑΔΑ

Πάνω από τα 20 δις ευρώ τα έσοδα από τον τουρισμό

Η Τράπεζα της Ελλάδος καταγράφει αύξηση εννέα τοις εκατό στις εισπράξεις και άνοδο της ταξιδιωτικής κίνησης που έφτασε τους 31,6 εκατομμύρια επισκέπτες
ΕΛΛΑΔΑ

Mας έλεγαν «με ΝΔ στα πράγματα δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε»

Μαρτυρία-σοκ στη δίκη των υποκλοπών
ΕΛΛΑΔΑ

Βουνό οι έμμεσοι φόροι για τα νοικοκυριά

Με τα έσοδα από ΦΠΑ και ειδικούς φόρους να φτάνουν το 62,3% των εισπράξεων του 2026, η ανατροπή της πτώσης στα ποσοστά έμμεσης φορολόγησης επανέρχεται δυναμικά, επιβαρύνοντας περισσότερο τα χαμηλότερα εισοδήματα.
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις της Ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων στη Λέσβο

Στο στρατόπεδο της Μεραρχίας στην Παγανή το επίκεντρο του εορτασμού
ΕΛΛΑΔΑ

Οριακή αύξηση των τουριστών το Σεπτέμβριο

Παρελθόν τα υψηλά ποσοστά ανόδου των αφίξεων και των διανυκτερεύσεων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ανήλικοι στη Λήμνο προκάλεσαν φθορές σε σχολείο

Η αστυνομία ταυτοποίησε τα δύο παιδιά που προκάλεσαν φθορές σε πόρτα γραφείου το βράδυ της 8ης Νοεμβρίου
ΕΛΛΑΔΑ

Δεν γνωρίζει τίποτα για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ ο «Χασάπης» στην εξεταστική

Ο Ανδρέας Στρατάκης κατέθεσε πως έχει ελεγχθεί πολλές φορές από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και ουδέποτε είχε «δεσμευμένο ΑΦΜ ούτε αχρεωστήτως καταβληθέντα»
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πλοίο μεγαλύτερης μεταφορικής ικανότητας ζήτησε ο Μουτζούρης

Το Υπουργείο Ναυτιλίας ενέκρινε την τροποποίηση των χαρακτηριστικών του οχηματαγωγού πλοίου που θα εξυπηρετεί Αλεξανδρούπολη – Σίγρι Λέσβου – Μεστά Χίου
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Η ευρωπαϊκή όψη της ακρίβειας

Από τα αυγά της Ισπανίας έως τα ψάρια της Λέσβου, η ακρίβεια στην Ευρώπη αλλάζει τον τρόπο ζωής και φέρνει τα νοικοκυριά αντιμέτωπα με την αβεβαιότητα της καθημερινότητας
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Τρελά κέρδη για την Motor Oil της οικογένειας Βαρδηνογιάννη

Τα μικτά αποτελέσματα της Motor Oil διαμορφώθηκαν σε 711,2 εκατ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά κέρδη παρέμειναν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, φθάνοντας τα 552,9 εκατ. ευρώ