× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Να αποτραπεί η εγκατάσταση κεραίας στο Βουναράκι»

Επιστολή του βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Μπουρνού, προς τον Υπουργό Κ. Πιερακάκη για την υπόθεση τοποθέτησης κεραίας κινητής τηλεφωνίας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/9/2021

«Να αποτραπεί η εγκατάσταση κεραίας στο Βουναράκι»

Την παρέμβαση του αρμόδιου Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κ. Πιερρακάκη, ζήτησε ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ.  Γιάννης Μπουρνούς για τη ματαίωση τοποθέτησης κεραίας εταιρείας κινητής τηλεφωνίας σε πυκνοκατοικημένη περιοχή στο Βουναράκι Μυτιλήνης, κοινοποιώντας του παράλληλα και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης με την οποία  καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες να ανακαλέσουν κάθε σχετική άδεια για την εγκατάσταση της κεραίας. Το ίδιο έγγραφο απέστειλε ο Γιάννης Μπουρνούς και στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά στην επιστολή του Γιάννη Μπουρνού προς τον Υπουργό Κ. Πιερακάκη, αναφέρεται μεταξύ άλλων: 

«Η πρόσφατη αδειοδότηση για την εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας εντός του αστικού ιστού και, μάλιστα, σε πυκνοκατοικημένη περιοχή της πόλης της Μυτιλήνης, έχει προκαλέσει, δικαίως, μεγάλη αναστάτωση και ανησυχία στους κατοίκους. Η απόφαση αφορά την εγκατάσταση κεραίας στην περιοχή Βουναράκι Μυτιλήνης και συγκεκριμένα ακριβώς δίπλα σε μπαλκόνια εργατικών διπλοκατοικιών και σε ορισμένες περιπτώσεις σε άμεση επαφή με τα δωμάτια των ανθρώπων που ζουν στις εργατικές κατοικίες. Σας ενημερώνουμε ότι κοντά στο σημείο της επικείμενης τοποθέτησης βρίσκεται  ένα γήπεδο 5Χ5 που αθλούνται μικρά παιδιά και ένα νηπιαγωγείο.

Ευλόγως, η απόφαση αυτή, απουσία αντικειμενικών και συγκεκριμένων μετρήσεων για την επίδραση της ακτινοβολίας στην υγεία των κατοίκων της περιοχής, έχει αναστατώσει τη ζωή τους ενώ 120 από αυτούς έχουν ήδη προσφύγει στα ελληνικά δικαστήρια για να την ακυρώσουν. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Περαιτέρω, το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης, έλαβε πρόσφατα ομόφωνη απόφαση με την οποία αναθέτει στη Νομική Υπηρεσία του Δήμου, κάθε αναγκαία ενέργεια για την ματαίωση εγκατάστασης της κεραίας μέσα στις εργατικές κατοικίες σε πυκνοκατοικημένο συνοικισμό και καλεί κάθε αρμόδια υπηρεσία να ανακαλέσει κάθε σχετική άδεια.(ΑΔΑ: 6ΘΡΕ46ΜΓΘΓ-9Δ8, Απόφαση 209 / 2021 Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης).

Σας γνωστοποιούμε, επίσης,  την ύπαρξη ήδη τριών ακυρωτικών δικαστικών αποφάσεων για παρόμοιες περιπτώσεις εγκατάστασης κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην πόλη της Μυτιλήνης. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν αποτελεί ορθή και θεμιτή πρακτική να εξαναγκάζονται άνθρωποι με περιορισμένα οικονομικά, να διαθέτουν σημαντικά ποσά για δικαστικές δαπάνες, ώστε να εξασφαλίσουν τα αυτονόητα.

Συμμεριζόμενος την ανησυχία και στηρίζοντας το δίκαιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, σας καλώ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, να προβείτε άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να αποτραπεί η εγκατάσταση της ως άνω κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην τοποθεσία Βουναράκι της Μυτιλήνης, λόγω εξαιρετικής ακαταλληλότητας», καταλήγει στην επιστολή του προς τον Υπουργό Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κ. Πιερακάκη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς. 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής