× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Αλλη ψήφος το βράδυ και άλλη το πρωί»

Άλλαξε στάση μέσα σε λίγες ώρες ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης της Δυτικής Λέσβου Γ. Καραθανάσης. Δεν σπάει το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/9/2021

«Αλλη ψήφος το βράδυ και άλλη το πρωί»
' χρόνος ανάγνωσης

Την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο  διάσπασης του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου, εξέφρασε την Πέμπτη  στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε και  την ψηφοφορία που ακολούθησε, κατά πλειοψηφία το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργάνου, παρά το γεγονός ότι το προηγούμενο βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου είχε λάβει ομόφωνα απόφαση για τη διάσπαση του.

Πιο αναλυτικά στη χθεσινή  συνεδρίαση του εννεαμελούς διοικητικού συμβουλίου του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου μπήκε επί τάπητος η διάσπαση του Νομικού Προσώπου ώστε ο κάθε δήμος να αποκτήσει ξεχωριστό Λιμενικό Ταμείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η συζήτηση, αρνητικοί  στο ενδεχόμενο της διάσπασης, ήταν  οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Μυτιλήνης, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι κατά της διάσπασης ψήφισε και ο Λιμενάρχης ο οποίος συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Ειδικότερα η απόφαση να παραμείνει ενιαίο το Διαδημοτικό Ταμείο Λέσβου, έλαβε πέντε θετικές ψήφους, 1 λευκό και 3 αρνητικές ψήφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά της διάσπασης ψήφισαν ο Δήμαρχος και πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Στρατής Κύτελης, ο αντιπρόεδρος Κώστας Παπαδόπουλος, ο Δημοσθένης Χατζηγιάννης, ο Λιμενάρχης καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος Δυτικής Λέσβου Γιώργος Καραθανάσης.

Λευκό ψήφισε ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης του Δήμου Μυτιλήνης Κώστας Αστυρακάκης ενώ οι τρεις εκπρόσωποι της Δυτικής Λέσβου Ιωάννα Κατανάκη, Ιορδάνης Ιορδάνου και Κώστας Πάππος ψήφισαν υπέρ της διάσπασης.

Σε κάθε περίπτωση πολλά ερωτηματικά εγείρει η στάση του εκπροσώπου της αντιπολίτευσης του Δήμου Δυτικής Λέσβου Γ. Καραθανάση ο οποίος λίγες ώρες νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη το βράδυ  είχε ψηφίσει υπέρ της διάσπασης του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου, όπως άλλωστε και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του Νίκου Χήρα στην οποία ανήκει.  Το πρωί ωστόσο, άγνωστο τι άλλαξε μέσα σε λίγες ώρες, ο Γ. Καραθανάσης ψήφισε το ακριβώς αντίθετο, καθορίζοντας κατά κάποιο τρόπο με τη ψήφο του το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πληροφορίες αναφέρουν πως αυτό που έκανε το δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης να αλλάξει τη στάση του είναι το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά έργα σε εξέλιξη από το Λιμενικό Ταμείο, τα οποία προφανώς θεώρησε ότι τίθενται σε κίνδυνο σε περίπτωση που προχωρήσει η διαδικασία της διάσπασης την παρούσα χρονική περίοδο.

Την έντονη δυσαρέσκειά του με την εξέλιξη αυτή εκφράζει με μία σκληρή ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος ο οποίος σημειώνει με το δικό του χαρακτηριστικό τρόπο, μεταξύ άλλων, πως η νύχτα βγάζει «Επίσκοπο και η αυγή Μητροπολίτη». Ειδικότερα αναφέρει:  

«Η νύχτα βγάζει Επίσκοπο κι η αυγή Μητροπολίτη. Έτσι μονάχα μπορεί να εξηγηθεί το ότι δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης του Δήμου Δυτικής Λέσβου ψηφίζει την πρόταση του Δήμου στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο και την καταψηφίζει στο συμβούλιο του Λ. Τ. Λέσβου  σήμερα το μεσημέρι! Φανταστείτε αυτοί οι άνθρωποι να διοικούσαν το Δήμο. Ένα απλό παραμάγαζο θα είχε καταντήσει. Όσο για τον κ. Λιμενάρχη, τι να πω. Είστε ένστολος, κύριε. Σε πολιτικές αποφάσεις για τις οποίες υπάρχει άποψη από τον ένα Δήμο δεν επιτρέπεται να παίρνετε θέση. Σε άλλες εποχές, ναι θα αποφασίζατε εσείς . Εκτός αν σας παρέσυρε κανένα επώνυμο. Υ. Γ. "Παιδική χαρά το έχεις κάνει. Φαντάσου να ήσουν Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου». Ποιός το είπε σε ποιόν; Εύκολο να το βρείτε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως γνωστόν το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου και η σύνθεση του Διοικητικού του Συμβουλίου αποτέλεσε από την αρχή κιόλας της θητείας των δημοτικών αρχών Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου, αγκάθι στις σχέσεις των δύο δημάρχων. Προφανώς ο Δήμος Δυτικής Λέσβου και ο Ταξιάρχης Βέρρος θέλοντας να βάλει τέλος σε όλη αυτή τη νοσηρή κατάσταση αποφάσισε να προτείνει τη διάσπαση του Λιμενικού Ταμείου ώστε κάθε δήμος να διαχειρίζεται τα δικά του λιμάνια.

Πηγές πάντως από τη διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου αναφέρουν ότι η απόφαση να μην προχωρήσει στην παρούσα φάση η διάσπαση, είναι σωστή αφού όπως σημειώνεται υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες, πολλά έργα και ελάχιστο προσωπικό γεγονός που πιθανόν θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των λιμανιών. Επιπλέον προσθέτουν ότι ο αιμοδότης του Λιμενικού Ταμείου είναι το Λιμάνι της Μυτιλήνης, επομένως το Λιμενικό Ταμείο Δυτικής Λέσβου, θα έχει ελάχιστα έσοδα και δεν θα μπορεί να συντηρηθεί.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο καύσωνας υποχωρεί αλλά η ζέστη μένει

Έως 38 βαθμούς κελσίου θα δείξει το θερμόμετρο στη Λέσβο αυτή την εβδομάδα. Δροσίζει από την Παρασκευή 1η Αυγούστου με μελτέμια στο Αιγαίο
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κάηκε απορριμματοφόρο της Δυτικής Λέσβου στη φωτιά του Σκαλοχωρίου

Η φωτιά σύμφωνα με μαρτυρίες ξεκίνησε σε χωράφι με ξερά χόρτα κοντά σε αποθήκη του Δήμου
ΧΩΡΙΑ

Φωτιά στο Σκαλοχώρι

Επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής της Λέσβου και εναέρια μέσα. Το μέτωπο έχει περιοριστεί
ΒΙΒΛΙΟ

Στην παραλία Βατερών, παρέα με δανεικό βιβλίο

Μια πρωτότυπη ενέργεια από την Βιβλιοθήκη της Βρίσας. Τοποθετήθηκαν στην παραλία τρεις βιβλιοφωλιές ώστε οι λουόμενοι να περάσουν δημιουργικά το χρόνο τους
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Φωτογραφική διαδρομή στα στενά της Μυτιλήνης

Η έκθεση της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης με τίτλο «Η ΦΕΜ μέσα στην πόλη», θα διαρκέσει καθ’ όλη τη διάρκεια του Αυγούστου, από την 1η έως τις 31 του μήνα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Καλοκαιρινή περιήγηση στο Μουσείο του Σιγρίου και τα απολιθωμένα

Ξεχωριστή εμπειρία για όσους και όσες βρεθούν στο Μουσείο Φυσικής ιστορίας της Λέσβου με περιηγήσεις και παρουσιάσεις για όλες τις ηλικίες
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Φωτιά σε ξερά χόρτα στη Μυτιλήνη

Απέναντι από το εργοστάσιο της ΕΠΟΜ. Η πυρκαγιά περιορίστηκε γρήγορα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία
ΧΩΡΙΑ

Ένας μικρός άγγελος, επέστρεψε στον ουρανό

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια για την απώλεια της μικρής Χριστίνας από τη Γέρα που έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο
ΕΛΛΑΔΑ

Σε πύρινο κλοιό πολλές περιοχές της χώρας

Οκτώ μεγάλες φωτιές σε εξέλιξη, διεθνής συνδρομή ζητά η Ελλάδα
ΓΕΥΣΗ

Γεύσεις και μουσική στη 4η Γιορτή Γκιουζλεμέ στα Μιστέγνα

Μεγάλη συμμετοχή και ένθερμο κλίμα στη γιορτή που τίμησε την τοπική κουζίνα και την πολιτιστική ταυτότητα της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Σκαλοχώρι

Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1η Αυγούστου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η καρδιά της Μυτιλήνης ξαναχτυπά στην παλιά Αγορά

Συνάντηση του Δημάρχου Παναγιώτη Χριστόφα με επιχειρηματίες και τον Εμπορικό Σύλλογο – Κοινές παρεμβάσεις για ένα πιο ελκυστικό εμπορικό περιβάλλον